Ibland får man unna sig

Finkaffe i form av en stoooor vaniljlatte från världens bästa espressohouse (den på stortorget i Örebro, såklart!) gjord med kärlek av självaste Max. custommade och allt, Ujujuj inte för varm inte för kall utan PERFEKT! Nu ska jag fredagsfika vidare här. Hoppas ni har en lika bra start på helgen som jag!


Söndagsmiddag mitt i veckan

Då jag jobbar kväll imorgon och sedan åker bort på bröllop över helgen så ville jag lyxa till middagen lite ikväll. Passade såklart på att inviga min underbara, fantastiska, livsnödvändiga (hur har jag överlevt utan) stektermometer!
Kvällens meny bestod alltså av helstekt rostas (nästintill oxfilé fint tydligen) potatisgratäng, stekta primörer samt rödvinssky. Hur gott som helst! Hade det inte vart för att jag ska i en klänning på lördag så skulle jag tagit en omgång till haha!
Hur som tummen upp för stektermometern. Så ni som inte har en, införskaffa nu, bums på momangen!!


Redo för höst

 
 
Nu när vi går mot hösten så vill jag mysa till det lite här hemma.
Bort med en del av alla pasteller och in med lite mer murriga färger.
Så jag började med att beställa en gnutta "höst" från H&M,
älskar deras HOME avdelning som tyvärr inte finns i butik här i Örebro... än?
Förutom lite heminredning i form av 2 galgar, en beige linneduk samt ljuslyktor i kopparfärg,
så blev det ett bar pyjamasbyxor nu när det inte längre är varmare än varmast i vår lägenhet.
 







 
 
 
 
 
 
 
 
 

Istället för stek

Idag blev det fläskfilé med kokt potatis, morot, champinjonsås och smörgåsgurka. Fantastiskt smarrigt! Nog för att jag ger fläskfilé tummen upp alla dagar i veckan så börjar det bli liiiiite uttjatat, nämnligen nästintill det enda köttet som lagas här hemma om man inte räknar med färs. Vi varvar såklart med fisk och kyckling. Men nu är det dags för lite nytänkande vad gäller matlagningen här hemma. Idag införskaffades en stektermometer!! Ujujuj vad huslig jag ska bli nu då. Här ska lagas skinkstek, rostas, karré, oxfilé, ytterfilé och alla möjliga stekar och dylikt som blir sådär super mört och bara smälter i munnen. Äkta söndagsmiddag mat likt de som de flesta mor och farföräldrar alltid lyckas så totalt med. Kommer bli så gemytligt så ;)


Word


Pågående process

Det här med att gå från ljusblond till mörkblond verkar inte vara det allra lättaste. Har pratat med diverse frisörer och fick tipset att steg för steg mörka ner det med en beige nutri color creme. Önska mig lycka till!


Frukost om Louise får välja

Jag börjar nog bli en tant. Dagarna jag jobbar dag så gnäller jag som bara den då morgonpigg inte är vad jag är känd för att vara. Dom dagarna längtar jag fånigt mycket efter en sovmorgon. Men när den dagen väl är här (som idag) så vaknar jag ändå runt åtta tiden. Tantvarning? Fast visst finns det fler fördelar med sovmorgon än att ligga och dra sig i sängen fram tills sent på eftermiddagen (vilket jag alltid gjorde som tonåring). Man kan unna sig en god frukost framför tvn! Idag blev det knäckebröd med skinka, keso och gurka tillsammans favvokombon ananas och apelsinjuice nam nam!!
Har dessutom hunnit tvätta och diska :) kanske verkar udda men jag älskar att börja dagen med något yttepytte städprojekt, då känns det genast som att jag gjort något vettigt. Hur som nu ska jag hänga lite tvätt, bläddra i IKEA katalogen, ge mig ut på stan i jakt på en klänning (ska på bröllop nästa helg!!) sen är det dags för jobb...


Bord av lastpall

Hittade lite inspirationsbilder på bord gjorda av lastpallar. Det ska lätt bli mitt nästa projekt till vardagsrummet. Riktigt snyggt med ett i brunt trä. Men då vi har parkett så tror jag att det blir snyggare med ett grått här hemma, kanske bara gråbets? Perfekt pyssel en regnig söndag nu i höst. Så nu ska jag hålla ögonen öppna efter en lastpall eller två. Någon som vet vart man skaffar sig en glasskiva i passande storlek?


Nerd

Som jag letat efter ett nude lack k min smak.. Först ut var ett depend lack som snarare var någon skruttig skimrande champagne färg. Däremellan kom någon brun nyans som såg ut dom skit rent ut sagt. Men nu så! Hitta lacket Nerd på H&M för knappt 40 spänn och OJ så nöjd jag är med färgen, precis som jag letat efter. Varken med eller utan blixt gav det rättvisa men men hyr som så var det nice!


Möhippa 120818

Den här helgen som gått har jag tillbringat i Stockholm med mina underbara vänner Maria, Joline och Sarah. I fredags blev det myskväll med massa gott gott såsom chips, godis och vin på balkongen. Igår var det dubbel möhippa för min barndomsvän Matilda och hennes Monika, vilket var den egentliga anledning till våran 08-visit. Det var sumobrottning (där jag vann över Matilda, väldigt viktigt haha) drinkar på en uteservering, åka båt till fantastiska restaurang J, lite lekar, toppengod middag och tillsist dans och kroghäng på söder. Kort och gott en lyckad dag helt enkelt! Hade verkligen superkul och hoppas att brudarna hade lika roligt!


Sista dagen på semestern

Eller jo för tillfället iallafall! Ska bara jobba måndag, tisdag nu sen tar jag sista semestern för den här sommaren onsdag-söndag. Hur som på semestern brukar det kunna bli lite mycket av det goda då man passar på att unna sig. Men för att väga upp det hela så har jag faktiskt rört på mig en hel del den sista tiden. Mest pw men har även börjat springa lite smått oxå, känns väldigt bra faktiskt! Blir taggad som bara den av min runkeeper app (skaffa den bums om ni inte redan har den). Idag blev det dessutom ett pass på gymmet 40min crosstrainer sedan styrka. Sedan blev det lunchbuffé på Kina muren med Danne innan jag gav mig iväg på promenad med Lilieanne följt av söndagsfika hos Rebecka i hennes trädgård. Perfekt avslutning på den här veckan!


Första gången

Igår bjöd sambon ut mig på dejt, det blev bio och vi såg The dark knight rises. Väldigt bra film måste jag säga!! Då jag ville spara plats för popcorn så var inte kvällsmaten speciellt prioriterad från min sida. Som alltid när karln slipper ta hänsyn till om eller vad jag vill äta så blev det sushi. Kände mig lite modig så han köpte med en låda till mig med. Det kan ha varit första och sista gången jag åt sushi, men nu kan jag iallafall säga att jag har provat, så det så! Inte för att det var helt osmakligt, snarare ovant och ingen direkt succé eller kärlek vid första tuggan... Men vem vet det kanske kan växa fram något där? Får kanske helt enkelt våga mig på detta påhitt ytterligare en gång innan jag kan bestämma mig. Äventyrlig som jag var så testade jag även en ny popkrydda, butter! Trodde stenhårt på den men njaeeee nacho cheddar är faktiskt bättre även om jag föredrar okryddade popcorn (fast med massa salt).

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2012/pic_502793c8ddf2b356cb0000c2.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2012/pic_502793c8ddf2b356cb0000c2.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2012/pic_502793c89606ee05fd000050.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2012/pic_502793c89606ee05fd000050.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2012/pic_50279400ddf2b36a4600008a.jpg" class="image">


Första gången

Igår bjöd sambon ut mig på dejt, det blev bio och vi såg The dark knight rises. Väldigt bra film måste jag säga!! Då jag ville spara plats för popcorn så var inte kvällsmaten speciellt prioriterad från min sida. Som alltid när karln slipper ta hänsyn till om eller vad jag vill äta så blev det sushi. Kände mig lite modig så han köpte med en låda till mig med. Det kan ha varit första och sista gången jag åt sushi, men nu kan jag iallafall säga att jag har provat, så det så! Inte för att det var helt osmakligt, snarare ovant och ingen direkt succé eller kärlek vid första tuggan... Men vem vet det kanske kan växa fram något där? Får kanske helt enkelt våga mig på detta påhitt ytterligare en gång innan jag kan bestämma mig. Äventyrlig som jag var så testade jag även en ny popkrydda, butter! Trodde stenhårt på den men njaeeee nacho cheddar är faktiskt bättre även om jag föredrar okryddade popcorn (fast med massa salt).


Kräftskivan

Vi körde lite av ett knytkalas vilket jag verkligen kan rekommendera vid sådana här tillfällen. Jag stod för pajer och aioli denna gång förutom kräftor och dryck som vi kom överens om att alla skulle stå för själva. Provade att göra en egen aioli men som tur var så köpte jag även 3 olika färdiga sådana för att vara på den säkra sidan... De andra hade med sig mängder av bröd, snacks, sallad, ostar och kex. Samtliga par hade då inte snålat med diverse, vi skulle lätt kunnat haft en kräftskiva till dagen efter oooops! Men då vet vi det till nästa år. Kvällen till ära så bjöds det på solsken så vi bar ut bordet på gården där vi satt och pratade i timmar (eller bäbisarna jollra mest förutom att kräkas, bajsa, äta och sova som de små gör bäst). Hur som så var kvällen lyckad och jag längtar redan till kräftskivan 2013 :)


Varför plockar du inte själv?

Idag så var det i vanlig ordning torghandel här på stan i Örebro. Tror det brukar vara varje onsdag och lördag om jag minns rätt. Väldans mysigt med massor med frukt, grönt och blommor. Inge besprutat påhitt (förutom blommorna måhända) här inte utan det är närproducerat. Idag lade jag beslag på en påse kantareller plockat i Lindesbergs skogar. Uj så huslig jag skulle vara och baka paj tänkte jag lagom nöjd när jag mötte upp vännerna för en lunch. Varför plockar du inte själv? Gratis är väl gott var väl tanken. Men jisses nog får vara nig va?! Suck. Här har jag rensat som en galning (tur det då jag hitta något slemmigt levande suspekt liv i en av svamparna, URK) sen har jag förvällt dom (ja, jag var tvungen att googla på det) fräst och kryddat, gjort egen pajdeg och rivit västerbottenost, tjoffat ihop tidernas bästa paj (hoppas jag) samt en ost och broccolipaj medans jag ändå höll på, duktig tjej!! Så att plocka själv kunde jag definitivt skippa med gott samvete. Å hör sen!


Ovärt att jaga hjälmarkräftor

Efter diverse sökande efter de omtalade hjälmarkräftorna som sägs vara #1 så gav jag upp. Vilket projekt? Koka ihjäl dom själv klarar jag inte av trots att jag gärna tuggar i mig de små fd. liven tills jag storknar. Dubbelmoral, jag vet! Hittade iofs. en försäljare på blocket som kokade och levererade på utsatta datum och platser men njae det verkade inte vara så bara ändå. Latmask må hända, fast har man semester så har man ;) Hur som så Googlade jag årets bästa kräftor och vad hände? Frysta ICA jumbokräftor toppade ett antal listor så wtf! Klart jag skulle ha sådana då! Står det på nätet att de är bäst så bara måste det väl vara så?! Gav mig genast iväg till ICA och gissa hur nöjd jag blev när jag hittade dom?


Bullmamman Louise

Här om dagen så fick jag fin besök av Lilianne, hennes lilla bäbis Tuva och sist men inte minst min fina vän Caiza som för tillfället är bosatt i Malmö. Det var såklart supermysigt och vi pratade på som bara tjejer kan. Jag svängde ihop kladdkaka samt hallon och kardemumma muffins. Tycker det är himla kul att baka och tjejerna sa att jag kommer bli värsta bullmamman i framtiden haha hujedamej kan se det framför mig! Jag som ganska lätt blir rastlös, mammaledig med diverse bakverk högt och lågt! Vilken syn! Sambon kommer jubla den dagen kan jag lova, kakmonstret själv :) tur att den som väntar på något gott.... Hähä


Kom på att jag inte är redo för att dö

Det där med att plocka svamp var nog inte min allra bästa idé. Vid närmare eftertanke var jag tvungen att erkänna för mig själv att jag inte vet ett skvatt om svamp. Kunde lika gärna haft ihjäl mig och sambon vilket inte är vad jag strävar efter. Så det fick blåbärsjakt istället! Vi svängde in på första bästa skogsväg och efter ett par ynka meters gång så kryllade det av de små blå! Ibland ska man ha tur. Tur i oturen så kryllade det dessvärre med mygg vilket jag borde räknat med. Men någon liter eller två blev det nog iallafall innan vi gav upp, så nästa gång ska jag smeta in mig i myggmedel från topp till tå! I vilket fall som helst så tycker jag det var väldans trevligt att vi stassarare kom ut en skvätt i skog och mark, detta ska jag lätt göra om snarast! Hittade faktiskt en svamp, ätbar eller ej hade jag dock ingen aning om så den fick bo kvar i skogen.


Utdöende bloggen elläää?!

Den här bloggen verkar liksom jag gått på semester... I helgen har jag sovit och glott på fler paradise Hotel avsnitt än godkänt! (ett endaste är banne mig ett för mycket egentligen). Hur som så är jag nu laddad och redo för semester! Ångrar lite att jag inte bokade en utlandsresa nu när dagen d är här. Men men vem trodde vi skulle ha uslaste sommarvädret ever?! En vis tös sa ett par kloka ord då jag gnällde på bredaste örebromål angående detta skitvädret och påpeka att såhär var det aldrig när vi var små? Fast jodå påminde hon, problemet sitter i våra neggo hjärnor som vuxna. Som barn brydde man sig inte, man var ute och lekte ändå! Om det regna så hoppa vi dessutom med glädje i vattenpölarna. Så imorgon tänker jag plocka svamp och njuta av naturen med eller utan solsken (såvida regnet inte öser ner, någon måtta får det ändå vara).


RSS 2.0