När man inte kan tänka själv

Tomater är inte direkt någon personlig favorit grönsak. Har precis börjat köpa finkrossade istället för passerade till matlagningen då jag har lite svårt för tomat chunks i maten. På den nivån är det. Att äta en färsk tomat som den är, likt ett äpple är för mig galenskap. Jag skulle aldrig ens äta en bit i min sallad. Tillagad sådan eller ketchup ketchup slinker dock ner. 
Har funderat länge på vad jag ska plantera i mina krukor som inte kolar vippen på vår inglasade balkong i söderläge. Min trötta hjärna kom inte längre i tankegången än kaktus. 
Tur att jag har något klokare vänner som tipsade om bl.a. Tomater. Balkongen får agera växthus. Kanske kan fungera. 


Fler tips på tåliga blommor eller plantor mottages gladeligen! 

(Ska köpa gardiner så de behöver inte stå i starkt solljus men bra om de är värmetåliga växter ändå). 





Födelsedagskalas med tema

I slutet på maj är jag bjuden på kalas hos min fina vän Elin som fyller år. Hennes fester är alltid i en klass för sig. Massa härliga människor och en lättsam stämning. Bra musik och deras hem är sååå trivsamt, hemtrevligt och personligt med en underbar uteplats samt trädgård. 
Jag och Elin träffades på Espressohouse för första gången när hon skulle provjobba. Hon blev snabbt en sån anställd som gör livet så mycket lättare för mig som chef. Duktig som tusan. Men när hon slutade så var det knappast därför jag sörjde utan jag var orolig för att vi skulle tappa kontakten då vi blivit så goda vänner. Minns att vi stod och snyfta båda två när hon berättade att hon fått jobbet hon sökt. Vi skulle inte längre ses dagligen buhuuu! 
Hon är verkligen en solstråle, en sån man blir så glad av att vara i närheten av. Men vi har behållt kontakten, vilket jag är så glad för. Temat på årets kalas är hattar! Jag som avskyr hattar. Men men hennes önskan är min lag ( iallafall när hon fyller år hehe). 


Nått i den här stilen kan jag väl tänka mig om jag nu måste ha en hattjäkel. Ska bara hitta en sån nu...

BYE bye mössan

Nu när vi går mot varmare grader så byter vi ut lillemans mössa mot solhatt som skyddar mot solens strålar. Igår köpte vi en gul i frotté som passar att blöta ner vid poolhäng i sommar så det svalkar skönt. Idag hittade vi en turkos på H&M för en billig slant så den fick bli en del av hans lilla samling. Nu har han fyra stycken solhattar. Men så shopping glad som han är så blir det säkerligen fler innan den här sommaren är slut. Han är helt omöjlig i klädaffärer. Pekar hej vilt på det ena efter det andra och deklarerar att han minsann behöver den och den och den. Snälla snälla snälla mamma och så puppyeyes på det såklart. Jag är för svag så han vinner alltid. Idag tiggde han till sig ett par fräcka badbrallor och en tröja också. Han är lite dålig på att leva efter sina tillgångar (barnbidraget) men jag sticker gärna till en slant då och då. Han lovade att diska ikväll som tack. Deal. 





Nytt till lilleman

När det kommer gäller kläder till den lilla i familjen så handlar jag mycket på Lindex. Dom har alltid otroligt mycket fint till dom små utan att kosta skjortan. Visst blir man ganska sugen emellanåt att köpa något dyrare plagg. Men då han fortfarande växer såpass fort så skulle det kännas lite surt när han inte hinner ha vissa plagg mer än ett par gånger innan de helt plötsligt är för små. Därför håller jag mig änsålänge till de mer plånboksvänliga alternativen som tex. Lindex. Ett 2-pack med pyjamaser för 179kr och en solhatt på REA för ynka 30kr, lätt värt.




Färdigfirad

Häromdagen så bjöd jag hem familjen på ett sent födelsedagsfirande. Bakade pavlova tårta för första gången. Toppade med lemoncurdgrädde för att väga upp det hela med den söta marängen. Blev verkligen en hit! Kommer absolut baka Pavlova igen. Nästa gång blir till midsommar fast då med jordgubbar, hallon och kanske riven mörk choklad på, Nomnomnom! 
Fick massa fantastiskt fina presenter men dom får jag nog visa i ett separat inlägg. Roade oss lite på dom smås bekostnad genom att stoppa dom i ett påskägg och fotografera. Filip tyckte nog det var lite roligare än Casper som helst bara vill ligga och sova hos mamman sin, den lilla är så väldigt harmonisk och sover mest hela tiden. Piper bara lite när han är hungrig annars är han helnöjd med att bara mysa och är nästan aldrig besvärad eller ledsen. 







Igår firades jag och en av mina bästa vänner gemensamt då vi fyller med bara 10 dagars mellanrum. Vi hade fixat med lite plockmat och sågs hemma hos henne som så många gånger förr vid hennes stora köksbord. Perfekt för större sällskap. Hade en superduper trevlig kväll mer god mat, rosévin och massa massa skratt. Fick en hel hög med fina presenter, . Jag fick skämmas då jag som brukar vara rätt bra på presenter, hade köpt min till Sofia på systemet och blommor från mataffären. Köpte först tulpaner på Ica som jag glömde på rullbandet så det fick bli en vända till Coop där jag köpte en bukett rosor istället. Usla jag. Men jag får kompensera det nästa år... Kvällen blev lyckad ändå och hon fick  fina presenter från dom andra ändå så man kan ju hoppas att min blandades ihop med någon annan mjeheheheh 




Fiberhusk lät väl sisådär lockande

Tänk om croissanter med nutella vore en hälsosam frukost. Vore inga fel alls. Men så är det dessvärre inte. Pannkaksfrukost är inte heller fy skam, men knappast det bästa för midjemåttet det heller. Fick syn på ett recept på instagram på kesella plättar. Såg så väldans smaskigt ut på bilden, så bestämde mig för att prova. Ingrediensen fiberhusk lät väl sisådär lockande. Men hör och häpna så var det faktiskt rätt gott. Såpass att jag nog kör på det här i helgen och hoppar över det onyttiga även på lördag. Med lite smarriga frukter till så blir det garanterat riktigt smaskigt. 


Mina vart dock inga tjusiga plättar utan lite mer som blaffor. Huvudsaken är väl att det smaka. Som tillbehör hade jag grekisk yoghurt och något nyttigare sylt. Hade vart nyttigare med bara frukt, men man tager vad man haver. 

Om ni vill prova så kommer receptet här:

1 ägg
100 g kesella eller kvarg 
3/4 msk fiberhusk
1/3 tsk vaniljpulver 



What a wonderful wonderful day



Nu är det slut på usla snabba frukostar över diskbänken. Idag blev det en smoothie med jordgubbar, hallon, banan och lättyoghurt. 


Sen blev det en promenad på 2h längs vitsippe klädda stigar med grannen.


Sen passade jag på att lapa sol på balkongen medan lilleman sov sin middagslur. 


På eftermiddagen mötte jag upp min syster och pytte Casper på stan. Kikade lite snabbt i någon butik men vi valde snart att sätta oss i solen på Stortorget istället. 



Kan varmt rekommendera denna Festis sötad med stevia. Jag som annars brukar såga allt som innehåller stevia snabbare än blixten.. Men man kan faktiskt ändra sig.


Påvägen hem mötte jag upp grannen för ytterligare en promenad i solen. Har med andra ord inte gjort mycket annat än att putta vagn i solskenet idag.
Härligt!



En underbar dag trots allt

Min underbara Daniel räddade verkligen den här dagen. Han visste hur less jag är på den här envisa förkylningen och därför inte kan träffa min syster och lilla Casper. Känns verkligen uselt att jag bara träffat honom 1gång hitills. Men vill som sagt inte smitta lilla parveln. Men min födelsedag blev fantastisk ändå. Tack vare världens bästa fästman. Min blivande man. Min kärlek, vad han fixat och stått i idag trots att han är krasslig själv. Pannkaksfrukost, underbar lunchpicknik i parken, fika på svärisarnas uteplats, fantastiskt fina presenter, smycken och presentkort på önskad skönhets behandling. Till kvällsmat hade han beställt mat från min favorit restaurang. Underbara människa.  Pappan min trillade även in på eftermiddagen med ett vackert syskonsmycke (han gav min syster ett likadant när hon fyllde), så himla fin idé. Det kommer jag passande nog bära i en längre kedja nära hjärtat. Fick dessutom en ordentlig kokbok på flera hundra sidor, även den uppskattad då upplagan jag har är från typ 90-talet. Den är inte bara till åren och avdankad utan är dessutom inte ens min. Men nu har jag en alldeles egen. Känns bra. 








Påskmat och kinderägg

Idag har vi socialiserat oss trots snorig näsa och rethosta. Så himla befriande att lämna vår karantän här hemma ett par timmar. Vi var hemma hos mina "svärisar" på påskmiddag. Eftersom vi redan smittat ner dom en gång så var våra basiller inte så skrämmande. Jag som älskar att baka hade fått äran att stå för dessert. Det blev kinderägg fyllda med vit chokladmousse och lemon curd. Slarvade lite med "gulan" som hade kunnat bli så mycket bättre med lite mer tålamod. Men men..

Dagens skräll var ändå att jag gick vidare till vinnarbordet i kvällens plump! Där vann jag inte men hur som så kom jag inte sist för en gångs skull och bebisen var på ett strålande humör hela dagen. Väldigt lyckad afton med underbart sällskap. Eftersom det var klarblå himmel ute så tog vi en ordentlig omväg både dit och hem. Med all frisk luft och goda mat så borde vi vara friska imorgon. 


Mörka ringar under ögonen men glad ändå. Håller tummarna varje natt för att bebis ska sova lite bättre.. 


"Ägget" i mitten högst upp blev lyckat iallafall... Men ändå en klockren Påskdessert eller hur?! 


På uteplatsen i farfars knä 


Träffade sötaste granntjejen Clara-Belle påvägen hem. Fick en jättebamse kram och jag tror mitt hjärta hoppa över ett slag. Underbara lilla hon! 



Storsint av mig

Jag älskar att fylla år och hade gladeligen gjort det oftare om det inte innebar att man också åldrades. Det sistnämnda väljer jag dock att blunda för. När jag fyller år så ska det firas. Fler dagar än en så mjölkar jag det. Det kan heta "för jag fyller år den här veckan" om jag vill ha något speciellt till middag, för att nämna ett exempel. Just i år så råkar jag även fylla år under påsken. Så fort jag insåg det faktumet så började jag spåna på vilken tårta som skulle bakas. En påskig sådan såklart. Men fågelbo och påskliljor gjorda av sötsaker som garnityr. Den skulle slå alla med häpnad och jag skulle såklart bli extremt hyllad då ingen vågar göra annat på min dag. Inte nog med det så skulle jag för första gången få firas med min bebis och systers bebis. Så himla mysigt. Familjen har växt. Att jag dessutom inte sett mitt systerbarn mer än en gång då jag vart sjuk spädde såklart på längtan till detta kalas. Men nej nej vi snyter oss fortfarande någon gång då och då plus att vår lilla börjat snora. Skulle inte förlåta mig själv om lilla nyfödingen blev sjuker så nu är allt inställt. Så jävla tråkigt. Är lika upprörd som om jag vore 7år och tvingats avboka clown, marängswiss, saft med färgglada sugrör och ballonger med glada gubbar på. Skulle lätt kunna gråta en skvätt. Utan att överdriva. Fånigt, jag vet!! 


Tänker tröstäta ur det här megastor påskägget tills jag känner för att spy 

Problemlösar Louise

Min kära sambo är som jag nämnt (beklagat mig över) minst en gång (eller tio) tidigare pälsallergiker. Det är lite småtrist då jag gladeligen skulle införskaffa mig något ulligt och gulligt i framtiden och skylla på att det var Filip som absolut prompt ville ha exempelvis en dvärgspets. Om sanningen ska fram kanske jag även tycker att det (lite sjukt nog) är skönt att inte ha valmöjligheten att kunna skaffa djur. Så sorgligt när de blir sjuka eller till åren och lämnar en. Dessutom är det såklart ett stort åtagande att ta hand och vårda ett litet liv, liten som stor. Hundar speciellt som verkligen måste ut i ut och skur 365 dagar om året, oavsett om du är magsjuk och eller febrig. Sen är det inte säkert att man har någon som vill passa djuret ifråga om man vill åka på semester eller så..

På inreda.com finns det supersöta konstgjorda pippifåglar som mer än gärna skulle få flytta in här hos oss. De är gjorda i plast och tyg så det är ingen stackare som fått sätta livet till och sedan blivit uppstoppad. Skulle döpa dessa till Mårten och Hubert om de en vacker dag fick för sig att flyga hit. Jag vet någon här i hushållet som fyller år snart så dessa kanske vore en passande present till denna person? 






Ett fynd och en gnutta färg

Häromveckan så fyndade jag en sockerlåda för 180kr. Har velat ha en ett tag men tycker att 400-500kr som de ofta kostat på blocket vart lite väl i överkant. För tillfället står den i vardagsrummet med x antal nummer sköna hem i men kanske att den får flytta ut på balkongen vid senare tillfälle. Vem vet kanske jag dessutom får arslet ur och gör ett par hyllplan i, förmodligen inte men kanske. 

Pappan kom hem med lite presenter till familjen i fredags. Helgblommor i form av både tulpaner och påskliljor. En weber elgrill (vi har balkong) samt ett gäng reflexer till lillemans åk då dom Vi hade mystiskt gått upp i rök. Blommorna håller sig fortfarande fin fina! Har för tillfället fått för mig att jag vill ha lite mer färg här hemma så shoppade nyligen en solgul ljuslykta som jag hitills är helnöjd med även fast det inte alls var en "typiskt louise grej". 





Emmaljunga i all sin glans

MEN har märkt att regnskyddet inte är helt vattentätt vid riklig nederbörd. Följde med gratis om jag minns rätt så kanske inte kan ha för höga krav. 

Har hittat ett från Elodie details som är så snyggt så att jag nästan trillar av stolen. Mönstret är verkligen hur läckert som helst. Om jag inte vore en sån djurvän så skulle jag ge mig ut och slå ihjäl ett gäng spindlar ifall jag hade detta i min ägo. Närå men skämt och sido sägs ju att det regnar kommande dag isåfall, vilket inte vore så trist om man hade ett så tjusigt regnskydd. 
Oh la laaaaa skulle passa Filles vrålåk hur bra som helst! 





Sådär mittemellan sjuk och frisk

Snoren rinner fortfarande och framåt kvällen kan jag fortfarande känna mig aningen sänkt. Blir andfådd av minsta promenad och borde egentligen bara ligga på soffan och kurera mig. Men det har jag inte riktigt ro till. Förutom en liten promenad till Coop så har vi spenderat hela dagen inomhus. Då gäller det att vara lite påhittig om man inte ska bli alltför uttråkad. Pappan har vart duktig och dammsugit samt plockat iordning nere i förrådet så litens nya semesteråk fick plats (blev en chicco liteway). Själv så har jag bakat bröd. Försöker ju vara nyttig så bakade ett supergott bananbröd med nötter och filmjölk. Lätt bra mycket hälsosammare än skogaholmslimpa. Om någon vill ha receptet så hojta. För lat för att plättra ner det här i onödan haha 




BVC appen

Fick tips om en app som jag måste dela med mig utav. För oss med barn så har jag märkt att väldigt mycket fokus läggs runt just maten. Äter dom för lite? För mycket? Amma eller inte amma? Om man ger ersättning så är det så lätt att svart på vitt få veta vilken mängd som faktiskt går i dom små. Kan vara både lugnande som oroande. Det står även på paketen hur mycket och ofta dom bör äta. Stämmer inte riktigt överens med verkligheten när det gäller vår lilla kille. Men han har hitills följt sin kurva fin fint så hoppas att det fortsatt nu fast vi bytt till ersättning. Med BVC appen kan man lägga in vikt och längd efter varje besök samt en massa annat så har man stenkoll. Kul att spara för framtiden också. 






Nu börjar det likna något

Nog för att min frukost var god. Farligt god till och med. Men med den fick helg gottandet vara över. Dags att bli skötsam igen. Blev nötfärs biffar, bulgur,  broccoli och tzatziki till lunch. Något hälsosammare än gårdagens burgare från Texas grill. Men dom var bra goda så det stället kan jag rekommendera om ni vill synda. Har precis sörplat i mig en nypressad juice. Sambon fixade en av mina favoriter med apelsiner, morötter och en skiva citron. Tack tack, det kittla dödsskönt i kistan. 





Nog får vara nog

Nu har jag snorat tillräckligt kan jag tycka. Jag har snutit mig klart mycket mer än godkänt. Inatt vaknade plutte bara 3ggr (YEY!!) och förklarade morgon strax efter 7. Klart godkänt. Närapå ett VG, minst kanske? Hur som. Sömn gör mycket för tillfrisknandet. Mår helt klart bättre. 

Tänker på min fina mamma som var här i veckan och tog hand om mig, lagade storkok för en hel armé och strosade runt med mig ute i friska luften. Hon blev såklart smittad. Desto värre är att hon är långledig från jobb för tillfället. Dessutom precis fått ett barnbarn till som hon hade kunnat umgåtts med om inte ynkliga jag snorat på hennes axel och tyckt så synd om mig själv. Asså pyttsan. I denna misär så späddes det på en dos dåligt samvete också. Prutt. Tycker då såklart ännu mer synd om mig själv. Har även smittat ner Filips stackars farfar. Elände. Han har legat helt sänkt i ett flera dagar. Skäms på mig.  Att pappan i denna familjen blivit krasslig är såklart även det ett mörker. Vägrar av självklara anledningar sjukskriva sig från nya jobbet. Men att inte smitta honom kändes ändå oundvikligt. 

Är ändå väldigt tacksam för att mini me lyckats hålla sig kry. Man ska vara glad för det lilla, i detta fall den lilla. Nu längtar jag enormt efter att få träna och i samma veva äta nyttigare igen. Sunkar alltid ihop totalt matmässigt när jag är krasslig. Äter helst inte eller så äter jag skit. Tänker att det kvittar då slutet är nära typ. 

Men mest av allt vill jag hälsa på min systers lilla familj så fort jag är friskförklarad! Krama på mamman, prata strunt med pappan och sniffa på lilla parvelns huvud. Förundras över kärleken jag känner och i hemlighet torka en glädjetår när ingen ser. Har blivit enormt blödig sen jag själv fick barn. När det kommer till lillsyrran så har hon alltid varit min akilleshäl. Kärleken för våra familjer och nu även barn (en sån lycka!!) är gränslös. 


Frukost. CCC carbs, coffé, chocolate. Rostad limpmacka med Bregott och choklad. Så vidrigt gott. Men det var en avskedsfrukost. Hädanefter blir det knäckebröd och vatten. Nog får vara nog!!! Hejdå misär. Nu börjar nya tag igen. Inte imorgon på en måndag som vore alldeles för uppenbart. Utan nu, idag. Finns ingen anledning att skjuta upp det. Tänker inte tycka synd om mig själv mer, nu ska jag bli frisk! Att jag precis snöt ut en snorhög lika stor som ett mindre foster vill jag helst glömma. Snart är jag frisk. Snart. 

Aldrig har väl tiden gått så fort!

Idag är det redan ett halvår sedan lilleman såg dagens ljus för första gången. Gick åtta dagar över BF och trodde nästan att han vaporiserats därinne. Kändes som om jag aldrig skulle få snufsa på hans huvud och pussa på hans fot. Längtade så jag nästan blev sjuk. Men tillslut så!! Jag minns att jag typ hoppade hoppsa steg (TYP) och tjoade ett högljutt glädjetjut när vattnet gick. Inte ont anandes då utan var råtaggad hahahaha
Kommer ihåg alldeles för mycket och folk som säger att man glömmer allt det onda under förlossningen måste fått droger med bra mycket bättre klös i än en annan. Hur som haver så var det ändå den vackraste dagen jag upplevt. Den varma lilla kroppen mot min hud med dom små fossingarna sparkandes på utsidan av magen. Världens bästa känsla och jag är så lycklig att du nu finns hos oss och förgyller våra liv. 




Hade säkerligen klarat mig bättre utan

Satan vilket sockersug jag har. Må hända att min kropp skriker efter något som piggar upp såhär i sjuktider. Eller så är jag bara en Gottegris kort och gott. Går för tillfället lös på Marianne karamellerna med orangea papper. Dom är inte ens goda. Det var från början någon sorts mixpack och just dessa har överlevt här hemma i veckor. Men nöden har ingen lag. Goda eller inte det är ändå godis. Inte gott sådant men ni förstår. Brukar tycka att choklad och apelsin är en väldans smaskig kombo men dessa smakar underligt. Lite billigt. Ni vet sånt där 4,90 godis på diverse minikiosk där allt smakar nagellack och har på tok för galna färger. Nästan självlysande i neon, sånt godis. Urk! Nu fick jag värsta avsmaken när jag skrev. Enough is enough resterande hör hemma i papperskorgen. 




Ynklig och mammig

Den enda nässprayen vi hade hemma var en otäck jäkel med menthol. Usch och fy som att mosa upp en näve VICKS tabletter i sprayform i snoken. Gör typ ont och kan inte ens påstå att den är bättre än någon annan neutral variant. 

Har inte längre feber men har fått ont bakom ögonen. Gissar på att det är alla liter snor jag snutit ut som fått bihålorna att svälla. Jag ringer alltid min mamma när jag är ynklig och tycker synd om mig själv. Så även denna gång. Behövde egentligen bara höra "stackars stackars lilla Rosen" (som hon kallar mig) och få lite medicin råd. Men hon erbjöd sig tom. att handla på apoteket samt komma och sällskapa trots smittorisk. Fina fina underbara mamma. Hon är verkligen bäst. Jag klättrar snart på väggarna av att sitta inne, så tänkte även att hon skulle ta ut mig och lilleman på en promenad i omgivningarna. Solen lyser idag och frisk luft mår man sällan sämre av.  


Inne på mitt femte paket näsdukar.. 

När en Louise är riktigt förkyld

Nu är jag riktigt sjuk för första gången sen lilleman föddes. Urk vad mycket värre det blir när man liksom inte bara kan dra täcket över huvudet och tycka synd om sig själv. Kände igår hur snorandet bara blev värre och värre. Framåt eftermiddagen började halsen krångla. Senare på kvällen var jag riktigt ynklig och klagade och gnällde riktigt rejält. Frös som en nakenhund i 30 minus när jag skulle gå och lägga mig. Väcktes snart av en hungrig lilleman och då rann typ svetten. Nästa gång han vakna frös jag igen och då ville han minsann inte somna om. Efter ett tag tog det knäcken på mig och jag snörvlade en skvätt. Men efter lite alvedon så kunde jag somna om så fort plutte gjort detsamma. Han ville absolut inte sova i sin säng då och jag var alldeles för trött för att orka trassla. Han la sig tätt intill och verkligen kramades med händerna runt min hals. Sååååå mysigt. Underbar medicin att se min lilla mysa in sig så nöjt. Att han sen prompt skulle gå upp 5:45 just idag var väl mindre populärt. Men jag är nöjd sålänge han slipper bli sjuk. 


Han sover nu sött i min famn och jag försöker låta bli att hosta eller nysa. 

Känns iallafall som rätt väder att vara sjuk i. Det är grått och regnigt så känns ändå rätt ok att sitta inne idag. 

 

Lagom skrattretande

Igår var man skapligt nöjd när lilleman glatt slurpade i sig flaska efter flaska med ersättning. Ekologiskt ska det va hälsade finsmakarn. Lite dyrare lite bättre hörde jag han mumla. Att det sedan blev ett überprojekt att hitta i affären skrattade han glatt åt. Mjehehehe helt enligt plan flinade han och lilla mr TPT (torsk på tutte) log segervisst. Vi fick tag på 2 tetra på ICA maxi där vi hade köpt dem första gången. Sen var vi på ytterligare 2 ICA, 3 COOP, citygross samt 2 WILLYS. Nada, nicht, ingen, syns inte finns inte. 
Lilleman var skadeglad så in i bomben och somnade glatt med jordens joker flin. Suck...


Så OM ni hittar tetran HIPP 1 någonstans i Örebro så hojta!! 

Plötsligt händer det

Med risk för att jinxa det så måste jag ändå tillåta mig att glädjas åt att lilleman tog flaska idag. 90ml slurp. Har tidigare testat både semper och nan. Hittade en tredje variant, HIPP. Tänkte att det kunde vara värt ett försök. Tjoffade i lite vaniljsocker också för att öka på oddsen. Men det ska såklart inte bli en vana. Dra på trissor det funkade. Återstår och se om det var en engångsföreteelse eller ej. Håll en tumme är ni goa! 




Ni kan hädanefter kalla mig för moster Louise

Igår fick jag ett riktigt glädjande besked. Min syster och hennes kärlek hade blivit  föräldrar. Mamma Linette och pappa Agan, så ljuvligt. Som vi har längtat efter den dagen. Men jag har även våndats av oro. Känns som en sten har lättat nu när jag vet att liten är född och att lilla familjen mår bra. Jag är numera även moster! Känns underbart. Köpte en liten välkommen till världen present till honom idag och just då kändes det helt plötsligt så verkligt, som att polletten föll ner och jag då förstod att det inte var en dröm. Fick faktiskt bita mig i tungan för att inte fälla en glädjetår. Moster Louise, det klingar så fint. Ska göra mitt bästa för att alltid finnas där för den lilla och vara den bästa mostern jag kan vara ända tills den dag jag dör. Älskar honom redan enormt högt, vilket jag gjort sen jag fick höra att han byggt bo i systers mage. Har inte träffat den lilla än men har fått se underbara kort. Ett perfekt exemplar, så fin såååå! Grattis grattis kära syster!! Jag är sååå stolt över dig. Du är mer hårdnackad än en annan och verkar verkligen som att du var så mycket coolare än mig på att föda barn. Har inte sagt det innan för att inte skrämma dig, men att föda barn var baske mig det värsta jag gjort i hela mitt liv och jag ryser av bara tanken. Så säger du att det gick bättre än du trodde och förväntat dig. Tuffing!! Är så grymt imponerad  av dig och som sagt lättad, jag har oroat mig så för dig och liten. 


Dagen innan var vi på Marieberg. Då var du gravid. Nu är du mamma. Du kommer vara en helt fantastisk sådan det vet jag. 

Påskris size xxxl

Idag spenderades ett par timmar på Mariebergs köpcentrum med min höggravida lillasyster. Väntar och längtar så efter Filips lillkusin nu. Hon är ett sånt där tjusigt preggo med endast en rund mage utan ett uns av överdlödigt fett eller vätska. Dagens klipp blev ett par fjädrar i fina pastellfärger från Lagerhaus. Plockade ihop lite björkris som fallit till marken påväg hem från Coop på eftermiddagen. Blev riktigt tjusigt i en stor glasvas på vardagsrumsgolvet här hemma. 





Då har man gått och blivit en tant.

I lördags ljög jag för dörrvakten som frågade om min ålder. Råkade dra bort ett år i rent önsketänkande. Senil? 

Idag bakade jag ett gäng muffins bara för att äpplena började se lite trötta ut. Minns att vår hemkunskapslärarinna hade en massa "baka det här och det där tips" om det ena eller andra höll på att bli saggigt för att slippa kasta. Då tänkte jag men "åhhhh palla det tant", •högljudd suck• 
Men såhär på ålderns höst så känns det inte mer än rätt att tänka till. Inte nödvändigtvis för att spara in de ynka kronorna men för att helt enkelt inte slänga massa i onödan. Kommer på mig själv allt för ofta med att tro för högt om mitt fruktintag. Dessutom är det väldigt kul att baka och gotte hyllan i frysen gapar ganska tomt. Jag som lovat bjuda grannen på fika så fort hon är frisk. Stackarn har vart magsjuk läääänge nu och börjar smått fantisera om massa smaskigt då hon inte vågat stoppa i sig speciellt mycket senaste dagarna. 



Hoppas ett par äppel crumble muffins fungerar som lockbete så fort hon är smittfri? 

RSS 2.0