Tack snälla

I julklapp hade farbror Oskar med sig ett porträtt av Filip ritat med blyerts av hans vän Tove. Vilken talang, själv klarar man knappt av att rita en streckgubbe. Vi är minst sagt imponerade och så tacksamma för denna fina gåva. 
Vår lilla guldklimp, 2013 vilket år. Året då vår skatt föddes. Kärlek bortom gränser. Nu svävade jag iväg. 
Ville egentligen bara säga tack för fina presenten Oskar och tack Tove för att du tog dig tid att avbilda Filip. 




En tårta där, en tårta här

Igår var jag på söndagsmiddag hos pappsen. Det bjöds på kalkon till huvudrätt och citronfromage tårta till efterrätt. Imorgon är det jag som står för dessert till nyårsfirandet här hemma. Blev sugen på att plocka fram tårtfatet själv så just nu står en toblerone cheescake i ugnen. Ångrar redan nu att jag mixtrade lite med receptet. Även botten i orginalreceptet var av choklad men jag fick för mig att det kunde blivit för mycket?!? Men hallå choklad kan man knappast få för mycket av... Suck! Men men digestive botten blir nog bra det med. 
Vad ska ni äta för nyårsmiddag? 


Pappas citronfromage tårta. 
Bild på min får ni imorgon när jag dekorerat den 

Sista klapparna levererade

Idag så hade Örebro katthem öppet hus mellan 13-16 så då passade jag på att lämna julklapparna från mig och mamman till katterna och personalen. Dom tackade så mycket och dagens goda gärning var klappad och klar så att säga. Gjorde en liten fulparkering utanför så kunde tyvärr inte stanna och gosa med katterna. Men lovade mig själv att besöka dom fler gånger med presenter och inte bara nu i juletider. Onsdagar och söndagar är det öppet hus och vill man ta med någon present så är kattmat, kattsand, leksaker, ägg och tonfisk till katterna, eller kaffe, thé och kaka m.m. till personalen är alltid uppskattat.




Typiskt dig!

Var som sagt på en liten shoppingrunda igår med min vän Maria. Höll upp den här tröjan och frågade "vad tycker du om den här?" Fick svaret "typiskt dig".
Lät lite som ett sätt att slippa säga "asful" men men den var typiskt mig så nu är den min, är ändå jag som ska bära den så varför frågade jag ens? Hähä 




Det blir inte alltid som man tänkt sig

Hade en tanke om att ett lila lack vore läckert. Men då jag inte var helt hundra på att det var en bra idé så valde jag ett budget alternativ. Efter en del velande mellan 3 olika lila färger så föll valet på en mörkare variant. Såhär i efterhand är jag rätt nöjd att jag inte betalade mer än två guldpengar för det. För nja det syns knappt att de taktiskt är lila. Det är helt enkelt lite för mörkt. 
I dagsljus är det ok men på kvällen misstas det lätt för svart.. 
Men man lär sig av sina misstag, tror ändå att jag gillade den lila tanken så någon nyans ljusare eller två så kan det nog bli precis så bra som jag tänkte. 




Tåls att upprepas

Dr Denims byxor må vara de bekvämaste byxorna på denna jord. Fyndade ett par riviga sådana i modellen Plenty idag på REA. 
Nedsatta till 399kr, alltid något. 
Dessa och många många fler färger och modeller hittar ni på Carlings.




Du är vad du äter

Hope not...




Har nog vart snäll i år

Förra julen önskade jag mig boken UnderbaraClara vintagepimp och hemmafix. Vilket var totalt misslyckat då den tydligen inte ens hade släppts då. Men i år så gjorde jag ett nytt försök och blev bönhörd av systeryster! Så igår morse norpade jag mig en kopp julkaffe (som Filip gav pappa i julklapp) och slog mig ner i soffan med boken i högsta hugg. Den innehöll väldigt mycket bra tips, så köp köp ni som gillar heminredning. Flanellbyxorna var en av mina julklappar från mamman min också och jag redan skrotat runt i dom mer än godkänt, såååå sköna. 
En storlek för stora, precis som mysisar ska vara enligt min mening. 


Här skymtar ni även nya mattan som jag beställde från ellos för ett par veckor sedan. Gillar det klassiska mönstret, känns tidlöst och neutrala färger är som ni vet min melodi. 

Hur sött?

Velar lite fram och tillbaka om jag ska uppgradera mig till Iphone 5 nu när mitt abonnemang går ut eller inte?! 
Min lur har (ta i trä) inte gått sönder och jag har verkligen inget att klaga på men skulle vilja ha en bättre mobil kamera.
Men om jag väljer att behålla den jag har så kan jag komma undan sjukt billigt så är lite i valet och kvalet. 
Men OM jag köper en ny så skulle det här skalet hamna på min önskelista för hur sött är det inte? 
Såg det på Rebecca Stellas blogg och blev precis som henne lite småkär i denna charmanta kanin 




Från netaporter.com 

Det kallar jag kärlek

Min händiga karl hade bland annat snickrat ihop detta underbara soffbord till mig i julklapp. Så himla fint gjort så jag blir alldeles varm inombords. Många många timmar har han lagt ner på att fixa och dona med detta. Bordet är perfektion i mina ögon. Hade förälskat mig i ett tokdyrt bord på nätet och detta är en perfekt kopia. Något högre än de flesta soffbord, vilket gör det ypperligt att sitta och äta vid. Dessutom finns det massor med förvaring vilket är väldans praktiskt men framförallt så tycker jag bordet är fantastiskt snyggt! Lätt min nya favoritmöbel. Älskar vetskapen att det är hemmasnickrat av min kärlek. Känns personligt och gör att jag gillar det om möjligt ännu mer. 


Vardagsrummet börjar sakta men säkert ta form. Ska upp med en spegel bakom
soffan, pimpa lampskärmen i hörnet, köpa en stor golv växt men sen är det nog inte mycket kvar innan jag är helnöjd. 

Julafton

Hoppas alla som var hemma hos oss igår hade lika trevligt som oss. Skulle gärna låta julfirandet bli en tradition här. Vi åt massa gott gott, kollade på "Kalle", "Karl-Bertil Jonsson" samt "Kan du vissla Johanna" åt massa gott gott och öppnade julklappar. Lillkillen skulle kunna göra ett Joakim von anka valv fyllt med alla sina klappar idag, tack snälla hälsar han! Jag fick minsann mer än tillräckligt jag också men det får bli ett separat inlägg. 








Nästa år ska jag försöka ta några kort efter att folk anlänt också... 


Tiden går fort när man har roligt

Lilleman som verkade sisådär imponerad över att öppna sina julklappar igår, har nu överlagt detta påhitt över natten och insett att shit vad shysst! Julklapparna var nog rätt nice ändå. Babygymmet är hur fräckt som helst. Dom flesta djuren har minsann åkt på en och annan dänga nu på morgonkvisten och så har han lekt stirrleken med fågeln i snart en timma, ingen verkar vika sig... 
To be continued 




Precis min humor



Dom där stora tomtarna som säljs stycklvis är ännu godare än dom små, varför är det så för?? 

Med dutten i högsta hugg

Snart ska jag dutta fram en mille eller två hade jag tänkt. Oddsen känns kanske inte jättehöga då jag tror att vi är rätt många som planerat att göra detsamma ikväll. Nåväl hoppet är det sista som överger människan sägs det ju? 




Problemlösaren Louise

Gå bort present eller julklapp. Vilket som så tror jag dom flesta gillar sötsaker. Dessutom känns hemmagjort godis roligare än köpt, förutsatt att personen som pysslat ihop det inte blandat ihop salt och socker eller liknande misstag. Jag köpte en dötrist julklapp där i julstressen för en tid sedan. Den dagen var inte bebis bästa dag, så jag gav upp lite för lätt där och då. Såhär i efterhand så kändes det inte lika okey längre. Men med massa godis här hemma som jag och syster bakat så löste jag lätt det problemet. Ska bara slå in i cellofan så är klappen klar. 




Pjuh!

Då var sista klapparna inslagna.
Känner att mina grabbar är guld värda så såhär fick paketen bli ;p 




Dan före dan före

Dopparedan!! Snart julafton, mys. Längtar massor. I år firas julafton här hemma för första gången med min alldeles egna lilla familj, samt både mina och Daniels föräldrar och syskon. Jag har redan lagt på duken och pyntat långbordet med ljusstakar och lite pynt. 
Imorse låg vi och mös i sängen ändå till kl 9! Tack för den lilleman, det får gärna bli en vana. Började morgonen med risgrynsgröt och tände det fjärde ljuset. Sen bakade jag kakor i julklapp till min vän Sandra som minst sagt älskar sötsaker och tydligen framförallt dubbla havreflarn fyllda med chokladkräm. 
Nu har vi lite soffhäng och liten sussar så sött på mitt bröst. Älskade unge att man kan känna sån kärlek, det är fint.















Vi behöver vara ifrån varandra ett tag

Så många portioner gröt som jag slevat i mig till frukost på senaste tiden har jag knappt ätit sammanlagt innan dess
om man bortser från risgrynsgröt i juletider. Hujedamig inte konstigt att man börjat tröttna. Men det verkar iallafall inte vara förgäves. Bara ett par kilon kvar nu till startvikt innan jag blev gravid. Sen hade jag några kilon att ta av innan också som jag vill bli av med. Men det får bli mitt nästa mål att bli av med till sommaren. Hur som åter till grötfanskapet. Vi behöver ta en paus från varandra nu. Det är inte gröten det är fel på, det är mig. Mina känslor har helt enkelt svalnat, så jag väljer att ta ett break nu innan det blir riktigt illa. Vi kanske hittar tillbaka till varandra. Men just nu är det helt enkelt mer än jag klart av. Så under tiden har jag hittat mig en sann räddare i nöden 




Frukosten blev helt plötsligt något att se fram emot igen och inte ett motbjudande måste. 

Alla kan vi göra något

Ibland behöver man en liten spark i baken och en påminnelse om att hjälpa andra. Det är så lätt hänt att man är upptagen med sitt och glömmer bort att man med enkla medel kan bidra med det lilla extra där det behövs. 
I år tänkte även jag göra en liiiten insats för några behövande. Denna gång väljer jag att köpa julklappar till Örebro katthem som jag tänker besöka på öppet hus nu på söndag mellan kl 13-16. Vet att ni är ett par djurvänner som läser min blogg och ni får gärna följa med mig på söndag?! 




Annars kan man såklart sätta in en slant till valfritt gott ändamål. Eller varför inte önska sig en donation till någon hjälporganisation i julklapp? 


När molnen skingrar sig

När jag först upptäckte litens bråck i lördags så kändes det som om allting svartnade. Jag visste faktiskt inte om det var något allvarligt min lilla skatt hade drabbats av. Efter besöket på akuten förstod jag att det inte var så brådskande med operation trots allt. Men det var inte innan nästa besök som jag kunde ta in att detta i sig kanske inte var så oroande trots allt. Självklart är jag fortfarande smått nervös hela tiden över att det ska bli inklämt och börja smärta. Det är stressande i sig att inte kunna slappna av pga. ovissheten. Det värsta är att inte helt säkert veta om han lider av detta eller ej. Min pappa hade bråck i vuxen ålder och sa att det iallafall inte smärtade på honom utan att han mer reagerade på den knepiga knölen. Sålänge det inte blir inklämt så ska det tydligen inte störa personen ifråga. Pjuh! Det lugnar såklart oroliga föräldrar. När jag tittar på lilleman som sover så sött så ser han då inte ut att lida.
Han jollrar annars precis som vanligt och gnäller som vilken bebis som helst mellan äta, skita, sova varven. Några få gånger har det vart i samband med att bråcket är ute på vift men det kan lika gärna vara ett sammanträffande. 
Inatt vaknade han bara EN gång mellan 21-07 och det var klockan 04 för mat och blöjbyte. Helt klart Godkänt! Nä nu snålade jag, han får baske mig Väl Godkänt. Så nu tar vi en dag i tager i väntan på kallelsen till kirurgen. Det känns ändå lite lättare redan. 


Att lyfta tunga huvudet är inte super poppis. Han brås mer på mamman än pappan när det kommer till att träna. Väljer hellre att bara slappa haha 

Mina favorit kulor

I år utökade jag min samling julgranskulor med två nya i glas klädda med spets. Försöker lägga band på mig för annars är det lätt att man om ett par år knappt ser granen under allt pynt. Även om jag såklart favoriserar ett par så har jag svårt för att lämna de övriga kulorna i lådan där nere i förrådet. Stackars liksom, de har en kort glansperiod per år och att ta ifrån dem det skulle väl vara lite väl elakt?











Pest eller kolera

Inatt sov vi på barnavdelningen på sjukhuset för observation av lillemans bråck. Imorse fick vi höra att man helst avvaktar med operation tills han fyllt ett år om han nu inte verkar lida av det. 

Men gör han verkligen inte det?
Sålänge bråcket går att trycka tillbaka så ska det inte vara någon fara. Men sen behöver man även ta ställning till om man tror bråcket smärtar eller ej. Hur vet man det med en liten bebis som skriker av så många olika anledningar? Vilket mörker! Men ibland känner jag inte igen sättet han skriker på i samband med att bråcket hoppat ut. Min instinkt säger att det inte alls är smärtfritt alla gånger. Men hur ont det egentligen gör är omöjligt att veta. Det gör mig såklart hemskt orolig. Hur pass illa är det? 

Men att söva och operera en så liten är inte helt lätt så därav har Örebro som policy att avvakta om det går. Läste på 1177 att barn under 6mån bör opereras inom ett par veckor? Men det är väl en avvägnings fråga vad som är bäst från fall till fall? Vart går gränsen för att det ändå är värt väntan? Hjälp jag vet liksom varken ut eller in.

Att fasta ett spädbarn i 4h inför operation känns såklart fruktansvärt bara det. Vi får helt enkelt ta en dag i taget och märker vi att det bråkar för mycket och att liten har ont så måste han väl ändå opereras tidigare?
Pest eller kolera att avvakta eller göra det så snart som möjligt. 
Allt känns bara så tungt nu.

Vet att jag borde vara glad att det inte är något värre än ett bråck men tyvärr så har jag svårt att tänka så utan ser helt ärligt det här som det värsta jag vart med om i hela mitt liv. Hoppas innerligt att han inte lider min lilla skatt. Läkaren sa att han inte var ett dugg orolig och att jag inte heller borde vara det. Det kändes lite bättre, men bara lite. 
Mitt hjärta värker mer än någonsin.. 





Mitt hjärta brister

Det finns en anledning till varför det vart lite tyst här på bloggen sista dagarna. 

I lördags så var vi iväg med lilleman till akuten. Jag upptäckte ett ljumskbråck på våran lilla skatt när jag skulle byta blöja. Hjälp vilken panik jag fick! Tur att min vän Maria precis anlände och att pappa var såå snabb hem. Usch mitt hjärta sprängdes i bitar när jag insåg att hans skrik antagligen var pga. smärta. Det såg ut som en ping Pong boll i ljumsken. 
Rent instinktivt tryckte jag tillbaka bråcket och det gick tillbaka. Tröstade lilleman medans jag pratade med 1177 som hänvisade oss till akuten. 
Väl där kunde läkaren inte se något bråck och lilleman jollrade och charmade läkaren rejält. Jag hade gjort helt rätt som tryckte tillbaka knölen. Bråck är ett hål i bukväggen där ex. en bit av tarmen kan komma ut och i kläm
om jag förstått rätt. Det kändes lite bättre när det var så uppenbart att han ändå inte hade ont längre. Men ett bråck går inte tillbaka utan att någonsin komma tillbaka så nu är en remiss skickat till kirurgin som ska kalla oss för kommande operation. Hoppas innerligt att vi slipper uppleva att bråcket hoppar ut igen innan operationen för det är inte säkert att man lyckas trycka tillbaka det nästa gång och då blir det akutoperation. Så vi håller tummar och tår för att kallelsen och operation sker så snabbt som möjligt.
Det är en enkel titthålsoperation men tanken på att han ska fasta i 4h och sedan sövas smärtar så i mitt mamma hjärta. Han kommer vara vrålhungrig och undra varför mamma inte matar. Bara tanken får mina ögon att tåras. 
Som tur är så lider inte liten av detta utan äter, sover och jollrar precis som vanligt. Det är värre med mig. Man kan sannerligen bli sjuk av oro. 




En plats att njuta på

Idag fick jag arslet ur och besökte Fröken Bogrens veranda som ligger på väster här i Örebro. Hört så mycket gott om det stället men aldrig tagit mig den extra kilometern från stan. Men idag så mötte jag upp min fina vän Rebecka för en tidig lunch. Kan såhär i efterhand bara hålla med om alla lovord jag hört om detta ställe som är en kombination av både fik och inrednings butik. Jag åt en smörgås bakat på surdeg med chevré och valnötter som var fantastisk god. Bakverken såg fantastiskt goda ut dom med, men då jag försöker bli av med mina sista preggo kilon så hoppade jag över sötsakerna trots att de såg minst sagt läskande ut. Väldigt mysig inredning med vita runda bord och pinnstolar. Det stod färska blommor och ljus på varje bord som verkligen  bidrog till den lugna och trivsamma stämningen. Jag kommer helt klart besöka Fröken Bogrens veranda igen!










Louise Rocky Roads

Om man söker på Rocky roads recept så hittar man fler än ett sådant.. Ingredienserna skiljer sig nå kopiöst mellan de olika recepten. Jag tröttnade på att läsa vilket som hade fått bäst recensioner och gjorde helt enkelt ett alldeles eget. Tog kort och gott det som jag tycker kittlar dödskönt i kistan och blanda ihop.

Smält 200g mörk marabou choklad i vattenbad.
Blanda sedan i ca 15 dumle kolor som ni klipper i ca 3 delar vardera, 
20 pollys klippta mitt itu, 
rör några varv så de smälter litegrann innan ni har i 1dl cashewnötter och 
1dl minimarshmallows. 
Häll sedan över smeten i en form (15cm•20cm) 
garnering 1dl nötter och 1dl mini marshmallows. 
Låt det sedan stelna i kylen innan ni delar kakan i lagom stora munsbitar!











Diy vimpel

Gjorde en vimpel i rött lite snabbt till hyllan ovanför tvn såhär i juletider. Använde mig utav julklappspapper, lim och snöre. Hade egentligen tänkt ha varannan trekant med lodräta ränder men vart lite lat när jag märkte att de lodräta trekanterna räckte till hela vimpeln. Valde att sätta den halvvägs under hyllan istället för ändå in till väggen så det blir lite liv med skuggningarna. Visst hade man kunnat gjort en snyggare vimpel i tyg men jag och symaskinen har inte riktigt hittat varann än. Mitt tålamod är sisådär när det kommer till det åbäket. 




Japp puffar

Fortsätter med lite julgodis bak. På förmiddagen så slängde jag ihop ett "Japp Puffar" som är gjorda på Japp och Ris Puffar. Busenkelt. 
Smält ihop Japp (3 dubbelbitar) och 100g smör på låg värme och rör runt till en jämn smet. Häv i Ris Puffar (ca 4dl) och rör ihop. Klicka sedan ut ca 25 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen. Färdigt!! 






Recept som bör ristas i sten

Jag har kommit över det helt klart bästa saffransbröd receptet ever!! Har sparat det i luren, i minnet, på en lapp, i min dator, hemma hos vänner osv. 
(Möjligt att jag överdriver sanningen) Men OM allt skulle skita sig så vill jag även printa ner det här i cyberspace. För precis så bra är det. Med andra ord bäst. 






50g jäst
100g smör
5dl mjölk
250g kesella lätt
3påsar saffran 1 1/2 g
1 1/2 dl socker
1/2 tsk salt
14-17dl mjöl 

Smält smör och tillsätt mjölken.
Känn så att det är fingervarmt och blanda sedan i jästen.
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och mjöl


Låt degen vara ganska lös medan den jäser i 40 min.
Blanda sedan i resterande mjöl så att du kan bearbeta den till bullar.
Låt sedan jäsa ytterligare på en plåt i ca 30 min.
Små bullar 225 grader i 5-8min.
Stora bullar 200grader i 10-15min


Ovan bakade jag ut mina med en fyllning gjord på mandelmassa, vaniljsocker, smör och socker. SMASKENS! 



Julgodis

Igår tjoffade jag ihop lite julgodis vid namn Mozartkulor. 














Dela nougaten i och mandelmassan i lika många delar (ca 30st) nougaten rullas till bollar och tjoffas sedan in i frysen. 

Mandelmassan trycks ut till runda plattor. Sen lägger man en nougatbit i varje platta och rullar fast den utanpå. Smälter chokladen och doppar bollarna så de täcks med runt om. 

För att få lite tjusigt mönster på så smälte jag även vin choklad och ringlade över med en gaffel. Färdigt! 

Frågor på det? 


Lyx vs. Budget

Nästan så man får skämmas. Hade verkligen ingen ful tvålpump innan men fick ändå ett stört ha begär på den från tine k. Den föll mig helt enkelt i smaken så kunde inte låta bli att klicka hem den för nästan 200kr. När den väl anlände så var den i plast och rätt liten i storleken. För liten för det urskålade i handfatet, typiskt men men orkade knappast skicka tillbaka den, för det är ju ett projekt (hej lat). 
Inte direkt värt pengarna såhär i efterhand. 

2 dagar senare fick jag syn på en julinspirerad tvålpump på ICA MAXI för ynka 25kr, som klippt och skuren för mitt handfat. Dyrt är inte alltid bäst, nä just det så var det ja. 






En bättre dag

Inatt sov jag och lilleman mellan 22-05 sen vakna han och åt lite snabbt för att sedan sova vidare fram till 7:30! Jag känner mig som en ny människa. Har inte fått så många sammanhängande timmar med sömn sen han föddes, så det var minst sagt uppskattat.

Vid lunch åkte vi till Marieberg hela familjen. Köpte någon julklapp och lite annat smått och gott. Passade även på att hälsa på min syster Linette och min kompis Sandra som jobbar i gallerian. Sandra kom hem från varmare breddgrader häromdagen och var brun som en pepparkaka medans en annan är vit som snö. Kanske borde ta mig en tripp till solarieöarna någon dag. 

Väl hemma igen så pysslade jag lite med en lampa som ska hänga i lillens rum sen. Hoppas bli klar med den i helgen så jag kan visa upp resultatet. Tror det kommer bli riktigt bra! 

Till kvällsmat så bjöd älskling på Asiatisk mat från Wongs, hur gott som helst! Nu väntar vi på idol finalen. Vem tror ni vinner? Jag gissar på charmören Kevin, är väl mest små tjejer som röstar skulle jag tro. 
















Efter lite gnäll

Försökte förklara för den lilla i familjen att detta är mammans blogg och att det är hon som väljer vad som skrivs här. Men han använde "puppyeyesen" när han vädjade om att även hans önskelista borde printas ner här. Tillslut möttes vi halvvägs så här kommer en del av den. "Nåja, tomten gillar ändå mig mer än dig"muttrade lilleman. 



Dessa två mjuka ekologiska plagg från Åhléns i strl 62 vore myyyyys 



Randiga strumpor från P.O.P (strl 3mån?) i både ull och bomull. Har hört att dessa inte rymmer från små sparkande fötter 

Tjusiga slingor

Var på salongblonde och blev ompysslad av Sofia idag. Hon la i ljusa slingor i olika nyanser och jag är sååå nöjd! Glömde tyvärr be henne ta en snygg bild när jag var nyfixad så bjuder på en som sambon tog här hemma i all hast. Han är inte bästa fotografen direkt, men även solen har sina fläckar som man brukar säga haha







Just det. Tomten jag vill lägga till detta värmeskydd med stadga på min önskelista. Vore optimalt då mitt värmeskydd börjar sina så önskar jag att uppgradera till denna variant. 
För snart är det dags för nyårslockar som aldrig brukar hålla hela kvällen, en tradition som jag gärna bryter.

En gnutta griffelfärg

Panduro är en skojsig hobby butik. Där kan man verkligen hitta ditten och datten att pyssla med. Med lite griffelfärg kan man lätt hålla koll på vad som är vad i diverse burkar och flaskor. Hade en tanke på att göra detsamma med kryddburkarna i förra lyan. Men i vår nya så har vi ingen ful kryddhylla utan de göms i ett skåp. Så det vore minst sagt onödigt pyssel. En annan plan var att ge mig på glasburkarna i köket. Men att skriva typ pasta, ris, müsli osv. på mina genomskinliga glasburkar känns rätt idiotiskt. 
"Nähä, no shit det såg jag inte" 
Får väl helt enkelt spara färgen till hjärnan min listar ut något smartare användningsområde än så... 






Hem ljuva hem

Åh så välkomnande och julig vår dörr blev. Jag är helnöjd, hoppas inte den börjar barra och strippar helt till jul nu bara. En blond fråga kanske men, Ska man liksom vattna den eller? 






Filips randiga favoriter

Lilleman har fått dille på P.O.P klassiska randiga plagg. Han hade redan vantar, body och mössa i marinblått men det var tydligen inte tillräckligt. Så igår när vi gick på stan så påminde han snällt om vad han hade jollrat om på natten. Att han ville uppdatera sin garderob med lite fler plagg i sin favorit kollektion från P.O.P
Självklart sa mamman och styrde in vagnen på favorit affären. Han pekade glatt ut tre plagg och det var bara för en annan att hiva upp plånboken. Lilleman tackade och mumlade någonting om att "fint ska det va" och log. 











Onsdagens pyssel

Såhär under mamma ledigheten så försöker jag fylla dagarna med något mer än bebis gos. Gärna något som innefattar en lång promenad så man får bränna ett par kalorier. Imorgon bär det av mot blomsterlandet. Ska köpa lite smått och gott som behövs för att binda mig en julkrans att ha på dörren. Är bra sugen på både amaryllis samt en bordsgran oxå. Men jag har redan gjort plats för både två små enar, en julbukett samt två julstjärnor. Detta på mina "vanliga" blommors bekostnad. Är lite fullt nu i alla fönster. Kan väl inte gärna slänga alla mina växter för att ersätta med jul blommor? Kan bli en kostsam historia när julen är över. 
Hur löser ni den ekvationen?? 










Lager på lager

Har på sistone gått bananas på jackfronten. Inte mindre än fyra jackor har fått joina min samling. Till mitt försvar så är samtliga till för olika tillfällen. Just för tillfället använder jag oftast min långa bombar jacka från monki, den har verkligen blivit en favorit. Perfekt längd som värmer ända ner över rumpan och super mysig luva. Dock så kommer den nog inte klara av speciellt många minus grader, vilket är synd då det som sagt är en favorit. Så nu har jag spanat in WHO jackan från Rebecca Stella for NELLY. En fleece jacka som jag tror skulle vara ett ypperligt komplement till min bombar jacka. Tillsammans skulle dom utgöra ett perfekt team. De skulle nog rå på rätt många minusar utan problem. 
Så tomten om du läser detta så skulle en sådan vit i strl. M glädja mig något sanslöst mycket! 
(Skynda skynda, känner på mig att den kommer gå som smör i solsken). 
Du hittar WHO jackan på nelly.com 





Pantertanten Filip

Pappan i huset är inte helt nöjd med Filips leopard plagg. Men jag är super förtjust. Tycker det är hur tufft som helst. Daniel sa att det påminde om pantertanterna medan jag hävdar att den är rivig och helt rätt i tiden, leopard är väl hur inne som helst nu? Hihi
Vem håller ni med? (Säg mig säg mig!)




Wanties

Det här med nätshopping är väldans praktiskt. Klick klick och man slipper traska runt från den ena till den andra affären utan att hitta vad man söker. Däremot så är jag riktigt sämst på att returnera om sakerna inte riktigt föll mig i smaken. Det slutar oftast med att det blir liggande oanvänt istället. Hemskt oekonomiskt. Sen tror jag tyvärr att man spenderar lite flitigare över nätet än annars då det inte känns riktigt påriktigt när man inte drar kortet. Känns lite som om det kostar gratis knäppt nog.



Är för tillfället på jakt efter en lång grå stickad tröja som jag tänkt använda som klänning med tjocka strumpbyxor nu i vinter. Mysigt och fint. Dessa två hade jag gladeligen klickat hem om de hade funnits i min storlek. 

Kvällspyssel

I veckan som kommer så ska vi få nya tapeter i lillemans rum. Så fort det är färdigt så ska jag börja inreda därinne. Wiii så roligt! Idag har jag knåpat ihop x antal blåa pappersblommor. Tanken är att limma fast dom på en rislampa, hoppas det blir lika fint som jag förställer mig att det kommer bli. Men vad ska man egentligen möblera ett babyrum med? Jag menar hans säng står änsålänge i vårt sovrum. Skötbord har vi ju i badrummet. Han har ett linneskåp med alla sina kläder i. Men sen då? Hmmmm... 




RSS 2.0