Ett himla farandes på gott och ont

Min dag startade långt innan solen gick upp imorse. Har väldigt blandade känslor för dagar som denna då man far fram och tillbaka till Stockholm på möte. Minus är att man måste gå upp med tuppen, 5:30 är baske mig inte humant!! Men på plus sidan så får man träffa en massa härliga kollegor som inspirerar mig till att utvecklas och bli ännu bättre på mitt jobb och den mesta infon är tro det eller faktiskt intressant och man lär sig alltid ett par nya saker, vilket såklart gillas. En annan nackdel är att mötena oftast resulterar i en jädra massa träsmak i röva då vi oftast förväntas sitta och lyssna i alltför många timmar. För mig som har rätt många myror i brallan, en resa på 2h innan och sömnbrist så är det såklart föga lockande. Men när jag läste dagens agenda så kändes denna dag genast mer lockande än annars då den skulle innefatta en del drift också, Yey! Dessutom behövde jag då verkligen inte oroa mig för att bli lidande av vätskebrist idag då jag packade med mig en del drickbart i form av nyttighetsdryck, hemmagjord islatte och dessutom i ren tradition svängde förbi pressbyrån för att göda mitt Loka beroende. En nyhet! Mango päron vilket minst sagt var en hit! Såpass att den hoppat in på loka topp 3.
#1 citron
#2 mango päron
#3 smultron citron

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2013/pic_5108482a9606ee3222a6f153.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2013/pic_5108482a9606ee3222a6f153.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2013/pic_5108482a9606ee3222a6f153.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/2252530/images/2013/pic_5108482a9606ee3222a6f153.jpg" class="image">


Ups and downs i helgen

Om man jämför fredagens kvällsmat med lördagens så vann plockmaten hemma hos Jenny och Ehsan med hästlängder och restaurang Stallyktan borde skämmas. Plockmaten bestod av en massa olika ostar, salami, Parma, bröd som såg ut att vara bakat av Ronjas mamma Lovis m.m. Mina smaklökar hurrade och sällskapet var även det ypperligt! På lördagen var det dags för dejt med hjärtat mitt. Eftersom vi nästintill alltid går till Indigo på våra dejtkvällar så bestämde vi oss för att prova något nytt... Tji fick vi! Tanken var restaurang Kungsgatan, men det var dessvärre fullbokat så vi hamnade på Stallyktan. Ve och fasa. Maten var bedrövlig. Daniel beställde oxfilé medium rare och fick in något som likna en skosula. Mina pommes och hans klyftpotatis var friterade inte bara en minut förlänge. Vad jag kan minnas dom få gånger jag ätit där förr så har det vart gott. Men men även solen har sina fläckar tyvärr? Jag VET att man ska säga till när man får osmaklig mat så får dom chansen att göra om och göra rätt, men vi var vrålhungriga och det var asvarmt på övervåningen där vi satt så vi tugga i oss maten fort och avlägsnade oss sedan bums. Med detta sagt så var dock inte kvällen förstörd utan vi fortsatte glatt kvällen på Loungen med lite vin och öl, väldigt trevlig kväll ändå!


Noll motivation

För tillfället så undviker jag totalt att laga mat. Fy är så trött på detta eviga projekt. Är totalt misspepp och finner ingen inspiration alls. Som ni förstår har det blivit en hel del mackor på sista tiden vilket min sambo inte godkänner som matintag. Men det är ju sååå enkelt och säg en maträtt som går fortare än att bre en macka eller två? Jo det skulle väl vara hämtmat då. Vilket jag bjöds på igår, Tack snälla hjärtat! Mamma Mia måste nog vara en av dom bättre pizzeriorna i hela stan. Alltid superfräscha råvaror och burkchampinjonerna lyser med sin frånvaro, tack och lov. Dessutom kan man sätta ihop sin alldeles egna pizza där vilket kinkiga jag såklart föredrar. Igår blev det pizza med Parma, chèvre, champinjoner och vitlökssås. Ostfantasten i mig tände till när jag kom och tänka på fetan i kylen så såklart tjoffa jag på några skivor med det med. Kan nog ärligt säga att det kan ha vart den godaste pizzan jag ätit ever! Men ikväll ska jag baske mig laga mat vare sig jag vill eller inte, lite smått irri att stå utan matlåda på jobbet och bli så hungrig att man nära på tuggar i sig sin egen hand.


Jag har fått en present!

Min fina vän Charlotte kikade in en stund på jobbet med ett paket hon hade beställt från yves rocher. Nyfiken som jag är så stod jag inom en sekund med näsan i paketet och fråga vad är det för nått va va vaaaa??? Hon hade beställt fyra flaskor av bästa rengöringslotionen ever (enligt henne). Jag är ganska lättövertalad och bestämde inom en sekund att den ska jag minsann också beställa. Fast det behövde jag inte då hon godhjärtat som hon är gav mig en flaska! Åh TACK SNÄLLA! Nu kan jag knappt bärga mig tills ikväll när det är dags för tvättritual innan läggdags. Räknar med att ha fläckfri hy när jag vaknar imorgon. Wiii så bra det kommer bli!


Kramens dag


Söndagshäng

Under min fjortis period så tillbringade jag och mina vänner oändligt mycket tid på olika fik där vi pratade om precis allt mellan himmel och jord. I timtals satt vi där och samtalsämnena tog verkligen aldrig slut. Idag är de flesta upptagna med att hinna med vardagen och allt vad det innebär med Volvo, villa, vovve osv osv. Även fast det inte längre blir lika ofta som förr så ses vi ändå med jämna mellanrum. Idag blev det söndagshäng på Paolos fyllt av skratt och tiden bara flög förbi, hur trevligt som helst.


Masterchef å annat läskande

Något jag och min sambo glor på för jämnan är diverse matprogram och jag känner alltid att åhhhh mmmmm namnam det där ska jag minsann tjoffa ihop någon dag (eller drömmer om att Moberg gör det åt mig) men sen står jag där och lagar samma gamla rätter. Oftast när man är sjukligt hungrig också, snacka om självplågning. Hur som så var det inte dit jag skulle komma med detta inlägg utan att nu nuuuu jäklar såg jag livets chokladkaka på masterchef australia. Den bara MÅSTE jag minsann baka. Eight texture chocolate cake. Asså dregel dregel jag kan inte släppa tanken på denna. Mmmmmmmm ge mig!!! Titta själva ingen frisk person kan motstå detta monster.... Sick!


My moment

Idag är jag ledig. Sicken tur man har ibland, då jag var minst sagt krasslig igår. Verkar faktiskt som om gårdagens vitaminkur gav utdelning då halsen min faktiskt är på något bättre humör idag, yeeey! Men för att råda bot på de sista basilluskerna så inhandlade jag idag någon wannabe proviva shot. Mest för att den var i en tjusig förpackning om sanningen ska fram, men jag räknar såklart med att vara helt tillfrisknad imorgon pga. av min lilla vanilj dryck, som förövrigt smakade yummie!


Villblifrisk.nu

Imorse när jag vaknade så hade min stackars hals valt att sjukanmäla sig. Skitarns! Känns ungefär som om halva halsen är igenkorkad med en mindre golfboll. Inte vidare bekvämt alls, utan det gör ont precis varje gång jag sväljer. Men sålänge det inte blir värre så ska jag nog överleva detta utan några större men. Så nu har jag precis haft en lugn stund i plurret (att vara sjuk utan ett badkar till hands vore typ döden) sen tjoffade jag i mängder med c-vitamin i juicemackapären som glatt försåg mig med en fantastisk dryck. Jag hoppas nu att detta nyttiga intag ska göra underverk. Visste ni förresten att blodapelsiner är massa mycket nyttigare än vanliga apelsiner? Så är det iallafall, skulle ni mot förmodan misstro mig så kan ni såklart googla.


Tulpanens dag

Idag är det tydligen tulpanens dag. Lite förvånad över att min goda vän Jenny inte påpekat detta för mig utan att jag faktiskt fick reda på spektaklet från annat håll. Hon brukar annars ha koll på diverse dagar som en annan på gott och ont inte visste existera. Såsom kladdkakans dag och ostkakans dag haha! Först trodde jag hon drev med mig och bara ville ha en anledning till att få moffla gott gott, men det är tydligen någon som gett dessa godsaker en alldeles egen dag. Nåväl nog om dem, idag var det som sagt tulpanens dag! Fast jag fick faktiskt just tulpaner med blombud i förra veckan, sådär spara man en slant på att slippa införskaffa nya dagen till ära då de jag har ännu inte gett upp, tummen upp för det! Himla uthållig blomster det där måste jag säga. Vissa blommor hinner man knappt få ner i vasen innan de tröttnat på livet. Nåväl tulpaner är fina och bra idag och imorgon och alla dagar i veckan. Nu vill jag ha vår och rosa tulpaner... Eller gula? lila? hur som, våriga sådana.Tröttsam vinter va?


Candy crush

Söndagen bestod av soffhäng precis heeeela dagen med min vän Sandra. Snäll som hon är så köpte hon med sig sushi dessutom så motionen igår bestod av stegen till badrummet och slutligen sängen punkt! Söndag är väl ändå en vilodag eller hur? Tänkte passa på att tipsa om ett skojsigt spel från app store om ni liksom en annan tröttnat på wordfeud m.m. Detta spel tipsade Daniels mamma om, det heter Candy crush och är minst sagt beroende framkallande! Så ladda ner detta, nu! Bums! Seså hejdå


Frukost hos mamman

Igår bjöd mamma på frukost och vilken frukost det var! Massa olika sorters pålägg och bröd, yoghurt, ägg, juice och kaffe. Precis som på hotell men bra mycket mysigare. Katterna var med och tiggde skinka och åt som om dom hade vart strandade på likt Robinson deltagarna i x antal månader. Jag älskar att sitta i mammas kökssoffa och bara vara. Efter några timmars skvaller som kändes som minuter så tog jag mig vidare hem till svärisarna som bjöd på kalvstek och massa annat gott gott. Efter detta var jag minst sagt Pelleproppmätt så när jag väl kom hem så stupade jag i säng för att orka med personalfesten där vi avslöjade för flickorna att vi vunnit kvartalets bästa coffeshop! Jag är SÅÅÅÅ STOLT ÖVER MIN UNDERBARA PERSONAL, tack för att ni finns utan er hade det aldrig gått!


Fredagsmys

Väl hemma hos Rebecka bjöds det som väntat på fantastiskt sällskap och massa gott gott! Måste verkligen ännu en gång tipsa om ICA's salladsbar, sicken idé! Verkligen tokbra. Sallad som betalas hektovis som man blandar ihop helt efter eget tycke och smak. Jag är som ni förstått fånigt nöjd med detta koncept. Hur som haver till detta blev det coca cola för min del medans Rebecka avnjöt (hur man nu kan göra det) en öl lika svart som svartån (dvs. möööörk). Jag smakade faktiskt modig som jag är och tro det eller ej den smakade iofs. bättre än jag trott, men med det sagt så hade jag verkligen inga höga förväntningar på denna alls och ville instinktivt hålla för näsan a la Louise 4år. Nåväl smaken är som baken och tur är väl det?


Blombud

Idag eftermiddag efter en annars händelselös dag så fick jag blombud levererat till jobbet. Åh vad fint, vilken trevlig gest. Tack så hemskt mycket!! Blev extra glad då jag igår insåg att diverse julblommor här hemma hade purknat ihop och krävde att bli ersatta så att de fick lämna detta jordeliv och vila i frid. Sagt och gjort denna bukett fick ersätta inte bara en julstjärna utan två. Ojojoj om alla vore hälften så smarta som mig så skulle Mensa klubben ha fler medlemmar än Facebook. Nåväl skåda mina mästerverk!


Paolos

Ikväll så blev jag bjuden på middag :) Det blev pizza och ett glas vitt på Paolos. Jag har inte vart där förut och blev minst sagt glatt överraskad när det kom till inredningen. Väldigt snyggt med mycket charmiga detaljer. Italiensk pizza är ingen personlig favorit då såsälskaren i mig tycker att det faktiskt är lite torrt. Dock så var det väldigt fräscha och färska kvalitets ingredienser om man jämför med hur det brukar kunna vara på diverse pizzahak där man serveras burkchampinjoner och kokt strimlad skinka.


Jag vill ha fredag idag!

På fredag ska jag besöka dockhuset dvs. Rebeckas hem. Då blir det Ica sallad och massa tjej snack!! Åååååå så trevligt vi ska ha. Jag har verkligen saknat dig vännen, din fantastiska personlighet och din sjuka humor. Ditt sällskap är alltid högst angenämt! Ses på fredag älskade vän! Då ska jag minsann passa på och gosa med dina små monster också. Vet inte om jag nämnt det förut men min älskade sambo är allergisk deluxe så jag kommer aldrig någonsin kunna ha några pälsisar själv. Men trots att jag är minst sagt förtjust i pålsdjur så älskar jag honom mer och kan inte tänka mig ett liv utan honom så den uppoffringen gör jag utan att blinka. Jag kan alltid gosa med mammas, syrrans eller kompisarnas pälsisar.


Mycket prat och lite verkstad

Som jag tjatat och gnällt om mitt hår. Men det är bara och inse mörkare kommer jag knappast bli såvida det inte uppfinns nå modighets piller. Jag har alltid vart blond och trivs faktiskt i det även fast jag suktar efter en förändring. Nu senast beslutade jag mig dessutom att bli ännu något ljusare i längderna. En omgång silvershampo, silver toning och slutligen en färgbomb med inpackning och vips så var man mindre kyckling gul. Däremot tänker jag fortfarande inte göra något åt min utväxt ännu. Trivs med min naturliga ombre och har aldrig gillat känslan av att ha blekt hårbotten anyway. Så för min skalps bästa låter jag den vara min naturliga hårfärg änsålänge.


Sämsta påsen ever

Har alltid tyckt att det ser så himla trevligt ut på film när folk packar sina matvaror i en papperspåse utan handtag, helst med en purjolök som sticker upp i hörnet. Det ser lite gammaldags och mysigt ut på nå vis. Med det sagt så är det ändå absolut inget jag vill veta av i verkligheten. Det är så satans otympligt! Det är verkligen inte ett dugg praktiskt med handtagslösa påsar!!
Igår köpte jag med mig en (fantastiskt god) sallad och fick med mig den i vad?!? Jo en handtagslös papperspåse. Helt åt pipsvängen med den påsen! Varför ens ha en påse då egentligen? Underlättade knappast min färd av salladsbytta, utan jag kunde lika gärna fått byttan direkt i näven. Nä hujedamej vilket projekt då det oturligt nog inte var det enda jag bar på. Till råga på allt gick påsfan sönder dessutom. Nästa gång ska jag baske mig ta med en egen påse när jag ska handla med mig mat därifrån. Stenåldersfasoner. Idioti. Suck!


Kaffe och te hörnan

Igår fick jag ett litet pysselinfall. Det hela började med att jag var trött på att koka tévatten på spisen då vi faktiskt har en alldeles prima vattenkokare. Men den har vart minst sagt dumt placerad längst in i ett skåp bakom massa annat bråte. Så på grund av dess idiotiska placering har det tro det eller ej faktiskt vart både smidigare och mindre tidskrävande att koka vatten på oldshool vis. Men nu så fick den flytta fram på bänken bredvid våran beloved nespresso maskin. Sedan gick det av bara farten och det pysslades ihop en alldeles förträfflig liten kaffe och té hörna eller varför inte en varm choklad med marshmallows för den som tycker det kittlar skönast i kistan. Hur som så är jag supernöjd med mitt lilla initiativ och skulle dricka té i tid och otid var och varenda kväll om inte min usla kissblåsa protesterade så förbannat. Men men får väl planera mitt té intag och kasta in handduken i godtycklig tid så ska nog tédrickandet bli en succé utan en massa toaspring även för mig!


Ytterligare en pryttel

Någon här i hushållet har ett intresse för träning och hälsa kombinerat med att vara lite av en prylnörd. Länge har han funderat på att införskaffa en sådan dära juicemackapär men har inte kommit till skott då det antogs vara mer än jobbigt att göra rent diverse delar. Men nuså fick han nys om en från Philips som sades vara den bästa på alla sätt och vis. Så en sådan var såklart tvungen att flytta in här hemma. Inte mig emot! Jag har gjort smarrig juice på apelsin, citron och morot vilket säkerligen är lagom nyttigt enligt mig själv. Jag menar någon måtta får det väl vara med nyttigheter? Tycker minsann att en viss person tar i lite väl när han tjoffar i rödbetor, selleri, ingefära och spenat som en å annan Anna Skipper fantast. Men men bara jag slipper dricka så drabbar det åtminstone inte en annan så jag låter honom hållas, snäll som jag är.


Sista dagen år 2012

Dagen inleddes med min stressade småbarnförälder till vän som i precis sista stund skulle ge sig ut på nyårsblåsa jakt. Till en början såg det inte jätteljust ut då inget föll henne direkt i smaken och lilla Tuva 6mån kunde inte bry sig mindre om vilken klänning mamma skulle klä sig i kvällen till ära. Efter x antal timmar med stort tålamod så protesterade hon tillslut högljutt men som tur var så var det såklart då vi fann precis vad vi letat efter.

Väl hemma så började jag genast göra mig iordning för att slippa stressa in i sista stund som annars är lite typiskt mig. Så satt och pillade med glitterlack och diverse nagelpyssel i ca 1h tills jag tillslut tröttna och tyckte att det i vanlig ordning såg ut som hej kom och hjälp mig. Så bort med allt och ett tunt lager skimrande lack blev tillslut det simpla resultatet.

Men äsch struntsamma tänkte jag och tyckte att ett ordentligt nyårsvall kanske kunde sno fokus från mina trista naglar. Men nu var det bråttom efter diverse velande bland högar av klänningar (blev tillsist den jag hade på mig först DAH!) Sagt och gjort locka locka locka håret fort fort fort men oj så fint det vart!
Det varade dock i max 5 minuter då det regnade rejält den korta biten vi traskade (såklart paraplylösa) till vår skjuts mot destination sambons föräldrar.

Nåväl, väl framme så var det som vanligt fantastisk god mat och trevligt sällskap. Vi spelade plump och som alltid så hamnade jag nånstans i botten men men vad gör det när man sörplat vin och bubbel hela kvällen? Fick även en massa härliga nyårsönskningar och ett visst gick rakt in i hjärtat. Och jag vill nästan printa ut det och rama in, naw!

Vid tolvslaget smällde vi av ett gäng raketer och pussades och skålade precis som tänkt. Ytterst trevlig kväll med ytterst trevligt sällskap! Tack alla ni som var med och bidrog med glatt humör och fantastisk mat denna afton.

Kvällen avslutades med att vi mötte upp Maria och Tove på Stallyktan för ännu ett glas vin innan hemgång. Ett gäng spritglada kollegor till herrskapet joinade oss och bjöd på en hel del skratt. Kul kväll var det och jag är mer än nöjd med avslutningen på år 2012. Hoppas ni alla hade en toppenkväll ni med!

GOTT NYTT ÅR!


RSS 2.0