Tur att man kan roa sig själv iallafall

Min kära sambo ska till frisören idag så snäll som jag är så tog jg mig tid att googla ett par inspirations bilder inför besöket. 





Samtliga av dom små hårmodellerna hittades på mama.se



Sjuk sjukare sjukast

Första gången jag är riktigt sänkt sen jag blev mamma. Idag tog jag mig vatten över huvudet och tänkte att jag minsann klarade av att ta hand om vår lilla älskling trots att jag mådde pyton. Jag har feber, ont i halsen, hosta och hela hjärnan full av snor. Så täppt så det känns som om mina ögon ska hoppa ur skallen på mig på grund av svullnaden. Nej usch, tack och lov så kan vi och ska vi göra om och göra rätt imorgon. Då är pappan hemma med Filip så att jag kan få vila upp mig. Som tur är så har den lilla solstrålen iallafall gjort det bästa av dagens situation och bidragit med ett strålande humör. Lekt på egen hand och vart helnöjd med det större delen av dagen, för att sedan sova i över 2h efter lunch. Fick en snabbvisit på em av snälla Sofia som erbjöd sig att komma med lunch, men jag var lite för krasslig för att ha någon aptit. Men tanken var god, fina vän. Sen tog jag och Filip med mycket möda oss upp på stan för ett tröttsamt besök hos tandläkaren. Där mötte moster oss för att sällskapa med plutte medans jag fick besöket avklarat. Så himla tacksam som har världens bästa syster. Hon ställer alltid upp i vått och torrt. Men den lilla utflykten tog ändå min absolut sista skvätt med energi. Pappan fick hämta oss och sen dess har jag legat helt sänkt växelvis i soffan/badkaret. Urk! 




Pannkakor och köttbullar

Idag blev jag och lilleman bjussade på IKEA brunch av snälla Sofia. Filip ratade burken med potatisgratäng och skinka, som han så snällt kastade på Sofias mat och mofflade istället glatt i sig köttbullar, pannkakor, vattenmelon, bröd, kalkon och ost. En riktig festmåltid med andra ord. Skönt nu när han kan sitta och peta i sig mat själv så att man faktiskt kan äta samtidigt. Vardagslyx. 



Passade på att köpa lite inslagspapper till jul och lite plastskålar osv. till Filip när vi ändå var där och strosa. Sen blev det en sväng till Marieberg. Shoppade mig en tjusig top på Gina och supersöt en bebis pyjamas på lindex. Lyckad shopping med fantastiskt sällskap. 

Sen hämtade vi pappan och åkte till farmor och farfar för kaffe och lek ett par timmar innan vi bagav oss hemåt. Väl hemma dukade vi upp tapasmys. Jag fick fredagsblomma och finchoklad, av min underbara karl. Sjukt bra start på den här helgen. 





Den som väntar på något...

Surt!! I mors dag present fick jag bland annat mitt efterlängtade citronträd. En såndär sak som jag länge velat ha men vart lite för snål för att köpa själv. Finns ju så mycket andra sätt att spendera 500kr på. Speciellt då jag inte riktigt litar på mina gröna fingrar. MEN nu så börjar dom knallgröna citronerna sakta men säkert skifta färg. Bättre sent än aldrig! 




Snart dagis kittad

Då har man precis klickat hem ett fodrat regnställ till det blivande dagis barnet. Även ett par fodrade gummistövlar från Viking är påväg. Börjar kännas verkligt att dagen d snart är här. Inskolningen börjar den 3e november. Mammas lilla kille hoppas du kommer trivas.




Lyckotårar

Idag hade vi ett möte på kirurgiska avdelningen inför Filips inplanerade ljumskbråckoperation. Tanken var antagligen att förbereda oss inför opererationen och berätta allt om alla detaljer inför under och efteråt. Men då han inte haft besvär med detta sen vi sökte för det i december så bad jag läkaren att göra en undersökning. Ni kan kanske tänka er hur lycklig jag blev när han sa att han inte kunde känna någon utbuktning i ljumsken och att allt såg bra ut. Han hade en "gång" eller vad man ska kalla det som kan leda till bråck problem senare i livet. Men tills den dagen kommer (om den gör det) så ska vi söka vård då. Så just nu läggs den planerade operationen på is. Min underbara syster var med som moraliskt stöd. Så när vi kom ut från undersökningsrummet till min syster i väntrummet så sa jag högt "Filip ska inte opereras" och då föll glädjetårarna. Det var som om polletten föll ner när jag sa orden själv. Sådan enorm lättnad. Har vart så sjukt stressad inför detta så det är en enorm sten som lyfts från mitt bröst idag. 


Firade direkt med varsin sjukligt smörig biskvi och kaffe i sjukhus cafeterian. Filip mumsade glatt på en ostsmörgås och en banan. Han var på sjukt bra humör och skrattade högt medans han lekte indianen under vår fikastund, nästan så man kunde tro att han visste vad som precis blev inställt. 

Jämmer och elände

Idag var det dags för 1års läkarkontroll och vaccination på BVC. Allt var frid och fröjd hela 2min in i besöket. Sen skulle det vägas och mätas vilket enligt huvudgästen var rena tortyren. Tårarna spruta medan han satt där på vågen och sekunderna där och då var uppenbarligen fasansfulla. Att vara tvungen att lämna väntrummet med alla leksaker för att kläs av och undersökas var inte vidare uppskattat. Stackars liten. Som om det inte vore nog så avslutades det hela med en spruta i vardera lår. Verkade inte finnas något slut på eländet. Men tillslut så såg han ljuset i tunneln när dörren öppnades ut till korridoren och det roliga väntrummet. Härjade runt där tills det kändes bättre och änsålänge (tar i trä) så lyser febern med sin frånvaro. Vet att man inte ska ropa hej innan man kommer över ån, men det känns lovande med tanke på att han fick sprutorna 8:30 imorse. Så det har redan gått över tio timmar. Hoppas hoppas han slipper bli dålig! 


78cm lång och väger 10580g

Filip 1år

 
Du kommer med all sannolikhet inte minnas ditt allra första födelsedags kalas. Men vi kan berätta att du hade kul. Du skrattade läääänge så du närapå kiknade, åt en fånig ballong. Ballongerna var en flopp. Var väl sisådär 5st som inte gick sönder när vi skulle blåsa upp dom. Men vad gjorde det när du garvade så åt den stackars gula ballongen som knappt ens var någon luft i?
 
Du fick äta ditt livs första bulle. En vanilj blev det. Du slukade bitarna snabbare än din mamma hann servera dom. När du trodde den var slut efter ett par bitar så visa du minsann starkt missnöje genom att gorma högljutt. Bullen vart som jag förutspått succé. Hade du fått bestämma så hade du helst ätit upp pappret också. 
 
Sen härjade du glatt runt bland presentpapprerna medans de stora tjejerna Clara-Belle och Nellie hjälpte till att öppna dina presenter. Oj vad mycket fint du fick!! Böcker, leksaker, termos, kudde, nattlampa. 
 
Det var ett minst sagt lyckat kalas. En vacker dag när du förstår så ska jag läsa högt ur gästboken som fylldes med hjärtliga hälsningar. Jag blev lite tårig när jag läste den igårkväll. Nära och kära, så fina människor vi har i vårt liv lilleman. Många är vi som älskar dig så otroligt högt, du underbara lilla ettåring. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 
 

Känns lagom förberett

Fick hjälp av min fina mamma och syster att baka bullar till Filips 1års kalas på lördag häromveckan. Dom hade dessutom redan bakat kakor till kalaset. Så hjälpsamma och snälla så jag blir alldeles rörd. Pappa har erbjudit sig att baka tårta men det får vänta tills på fredag. Idag bakade jag hallonmuffins med smuldeg ovanpå i sockersöta pappformar som jag köpte på lagerhaus igår. Min syster och lilla kusinen kom och sällskapade under tiden. Dom var även så snälla och köpte med både hallon och socker påvägen hit. Väldigt shysst då jag precis hade vart och handlade, men lyckats bomma ett par ingridienser. Osötade muffins hade inte ens vart mödan värt, urk! haha 
Funderar på att göra lite chokladdoppade marschmallows dagen till ära också, mest bara för att dom är fina och jag tror dessutom att dom skulle uppskattas av dom yngre gästerna. Nu är det bara lite smådetaljer kvar. Som ytterligare en present, ballonger och plastglas. 




Det här kommer kännas mindre bra imorgon

Imorse blev det en powerwalk med Lillianne. Det har blivit lite av en rutin att putta vagn i raskt tempo ihop dom dagarna hennes äldsta går på dagis. Då möts vi strax efter hon lämnat dottern och går vår sedvanliga backiga runda på 6km. Skönt nu när det blivit en rutin och vi peppar varandra och ser till att det blir av.

På eftermiddagen blev det en tur till Marieberg med Rebecka. Testade en frozen yoghurt för första gången. Helt okey, men hade säkert vart en hit om man hade unnat sig onyttigheterna som tillbehör och den smaksatta yoghurt varianten. Det får bli någon lördag. Var egentligen på jakt efter höstskor men den lilla vagnåkarn i sällskapet var inte helnöjd idag så det sket sig. Men hann få lite goda smakråd åtminstone och vet nu åtminstone vad jag letar efter. Köpte iallafall en present till den lilla blivande ettåringen och lite krims krams till köket och litens kalas innan humöret hans hann bli för illa. Tycker synd om den lilla gnällspiken. Måste vara tänderna som bråkar så missnöjd som han är till och från nuförtiden. Hur som så var det ändå en lyckad eftermiddag.

Väl hemma så svidade jag om till gymkläder och dammade av mitt gymkort. Sprang en sväng på löpbandet innan jag körde ett rygg och magpass. Sjukt svettig och nöjd med min prestation. Kommer nog inte kännas lika bra imorgon med träningsvärken från helvetet. Men skönt att vara igång ändå trots att jag säkert kommer få rulla ur sängen imorgon. 






Godkänt men inte mycket mer

Började dagen med att putta vagn i rask takt. Blev svettig. Precis enligt plan. Sen blev det plockmat till lunch. Tog helt enkelt vad som fanns färdigt i kylen. Vitkålssallad, ägg och kyckling. Kan inte vart överdrivet många kalorier i den lunchen. Vilket är ett plus med tanke på helgen som var. Att jag inte tog mig iväg till gymmet som tänkt anser jag vara ett smärre misslyckande. Men bättre lycka nästa dag. Dvs imorgon. 




Smakar det så kostar det

Den här helgen har jag verkligen levt det goda livet. I fredags var min vän Sofia här och vi lagade tapas och tog sedan 2 glas vin på stan. I lördags blev det tapas till kvällsmat igen, men på Indigo med tjejerna från jobbet. Idag så fyllde världens bästa mamma år, med andra ord min mamma. Hon är dessutom en hejare på att göra smörgåstårta och det var precis vad som blev lunchen idag. Har ändå försökt kompensera detta svullande med att äta nyttigt övriga måltider. Men imorgon är det slut på det roliga. Back to reality. Ska börja morgonen med en svettig powerwalk. Nu ska jag betala mina synder med svett. Veckan som kommer är veckan som jag dammar av mitt gymkort för femtioelfte gången på knappt ett år. Det är på tiden. Kan det bara bli en livsstil den här gången. Ett par gånger i veckan ska jag väl minsann lyckas ta mig dit!! 







Han klär i gult

Fick ett fin fint set till lilleman uppsytt av snälla Sandra. Fick välja tyg och modell själv. Valet kändes självklart när jag fick se alla tyger trots att det var en hel drös. Blev stormförtjust i det gula med tigrar på. Så det fick bli både mössa och en liten scarf. 





Pinsamt att jag inte får tummen ur och syr lite själv, jag införskaffade trots allt en symaskin i samband med att Filip skulle komma till världen. Tanken var god men sen blev det inte mycket mer av det. 

RSS 2.0