Gott + gott = gott gott!!

Polly är gott, precis som ahlgrensbilar så när jag såg de
båda favoriterna kombinerade så förstod jag direkt att dessa skulle såklart vara en vinnande kombo!! Vilket jag såhär med facit i handen kan intyga att de var. Ett litet lördags tips från en med drillade godis smaklökar. De eftertraktade påsarna har ännu inte dykt upp i alla affärer men på hemmakväll, (som förövrigt är nr1 när det kommer till godis) så fanns denna fantastiska nyhet så skynda skynda.


Den där jag bor med

Min karl är minsann en riktig snäll en. Han är en såndär som tar tag i saker och ting. Sånt som jag gett upp hoppet om sedan länge finner han lösningar på. För ett tag sedan så letade jag i varenda tänkbar smink affär efter min favorit mascara för att sakta inse faktum att den inte tillverkas längre. När min pappa och hans pingla semestrade i ett annat land bad jag även dom att hålla utkik, men det var lönlöst. Usch som jag sörjde. Jag har verkligen inga ögonfransar att skryta med men denna mascara har ändå vart min räddning. Vad gör då min underbara fästman? Jo han köper inte bara en utan dom 3 sista som fanns att hitta på ebay! Genialiskt!
Älskade älskade Daniel det är vad jag kallar kärlek! Så fint gjort, tack snälla.


Bättre än vanliga bullar

Bullar är verkligen inte min melodi när jag ska till att baka. Inte för att jag på något sätt är dålig på det utan enbart för att jag helt enkelt inte riktigt har tålamod till det. Så träligt att vänta på deg som jäser, å inte bara en gång utan två! åhhh!! Nog för att man kan pyssla med annat under tiden men jag vill liksom bli klar med vad som är ett minst sagt långdraget projekt.. Nåväl karln i huset erbjöd sig så fint att sällskapa under bullbaket (det höll första halvtimmen, sen smet han) men men fler bullar till mig tänkte jag och lät han gå. Hur som så blev det vaniljbullar med kardemumma och vit choklad. Hur gott som helst!! Ta helt enkelt något av era favoritrecept på vaniljbullar och lägg till 1,5tsk malen kardemumma i degen och 100g finhackad vit choklad i fyllningen. Smaskens kan jag lova!


Vans

Mina svarta Converse börjar se lite ut som de längtar efter livet på andra sidan. Funderar på att kanske, KANSKE införskaffa mig ett par svarta Vans istället. Men jag vet inte riktigt om jag är redo för en så drastisk förändring ännu.. Ska börja med att stoppa mina trötta svarta Converse i tvättmaskin en gång, kanske ger dom ytterligare ett liv? Hört att det ska funka men aldrig riktigt vågat, för med min otur så tar väl tvättmonstret den ena även om de nu skulle överleva själva karusellen?!


Gissa vem som har namnsdag idag?

Jag har jag har!! På mitt tilltalsnamn dessutom, det borde firas med pompa och ståt. Jag kan ta att jag inte firas sådär överdådigt när det gäller något av mellan namnen, men idag är det liksom påriktigt! En enkel liten present skulle sitta väl på sin plats. Exempelvis denna katt i gjutjärn. Den kostar bara ett par tusenlappar, typ fem stycken (gulp!) Passande namnsdagspresent va? Eller kanske inte då. Jag tänker fira genom att mumsa på Marabou choklad i smakerna mjölkchoklad och mintkrokant, det kallar jag för en perfekt namnsdag :)


Slim regular jeans

När man bor mitt på stan så är det lätt att man går och klämmer på det ena och andra i butikerna mest hela tiden sådär bara för att. Såg ett par jeans på H&M för ett tag sedan som jag bara inte kunde sluta tänka på. Natten tills idag kom jag på mig själv med att faktiskt drömma om att jag köpte dom. Just svarta byxor har jag verkligen fler än jag behöver så det var absolut inget legitimt köp, men idag hänger de i min garderob! Längtar tills i höst då jag ska matcha dessa med någon mysig kofta, boots och min jättestora halsduk.


Mat som passar ALLA

Ikväll var vi lite wild and crazy och skippade tacosen för att istället laga tapas! Ujuj så vilt. Vi tog en stros på saluhallen där vi köpte stark salami, manchego ost och en liten baguette. Resten hade vi redan shoppat på ICA maxi tidigare idag. Kycklingen stekte vi i sweet chili, champinjonerna med vitlök, sedan hackade vi upp gurka, morötter, melon och feta ost. Till detta serverades ugbsrostad potatis samt kall sås med smak av paprika och vitlök. Tapas är en lätt en av mina favoriträtter. Plockmat är optimalt även när man är fler då man kan ha ett brett utbud och alla plockar av det som faller en i smaken. Även passande om det finns allergiker eller vegetarianer i sällskapet.


Tjusigt från Lagerhaus

På lagerhaus har dom väldans fina förpackningar till både det ena och det andra. För ett par månader sen så slog jag till på både deras diskmedel och städmedel, enbart för att de var tjusiga att titta på. När de tog slut så fyllde jag bara på med mina egna rengörings favoriter (yes diskmedel är helt enkelt oslagbart). Hade gladeligen betalat samma pris även om flaskorna vart tomma. Hur som, såg att dom skojat till det lite med en nyhet, en glasburk som det står good vitamins på fast den innehåller godis, mjehehehe skojfriskt! Tänkte lägga vantarna på en sån, moffla i mig godiset och sedan faktiskt lägga mina vitaminer däri. Bra mycket tjusigare än en ful apoteket plastburk?!


Louise i köket

Mer ofta än sällan är det jag som står för matlagningen här hemma. Av den enkla anledningen att det oftast (inte alltid men nästan) blir godast då. Min karl är faktiskt dessutom bättre på att diska än mig så vi har har liksom den dealen. Han diskar, jag lagar mat. Ikväll så tyckte jag själv att jag verkligen lyckades lite extra bra med mitt uppdrag. På menyn stod det räkpasta. Såhär gjorde jag på ett ungefär om ni vill härmas. Först och främst så förflyttade vi räkorna från frysen till kylen ca 6h innan det var dags att skala de små rackarna. Sedan fräste jag lagom många sockerärtor i smör. Hade i någon dl eller två med grädde och en skvätt mjölk, smaksatte det hela med lagom mycket hummerfond, grönsaksbuljong, paprikakrydda, salt, peppar och vitlök. Sedan redde jag av det hela med maizena och sedan i med räkorna precis innan det serverades med barilla (den är godast!) spaghetti och parmesan ost. Smaskens!


Flätade krukor

Mina stackars växter skriker efter större krukor med ny jord här hemma. De lider av klaustrofobi och har stannat av totalt i deras utveckling pga. näringsbrist. Tänkte att det skulle bli morgondagens mission att tillfredsställa deras behov. Jag har nästintill bara vita krukor här hemma men skulle hemskt gärna byta ut ett par till några flätade krukor alternativt korgar. Vill få in lite mer naturmaterial här hemma och just flätade korgar och dylikt är något jag finner himla vackert att vila ögonen på. Hittade en variant på IKEAS hemsida men den är i samma storlek som krukorna jag har nu, så det sög ju. Har googlat men bara hittat bilder utan att lyckas hitta några direkta återförsäljare... Skräll! Någon som har något bra förslag?


Den som söker den finner

Jag har ägnat varje vaken minut de senaste veckorna åt att söka efter denna underbara tröja. Sen jag såg den på min käre vän Rebecka så har jag inte kunnat släppa detta "vill ha begär" som genast uppstod. Varenda träd har jag tapetserat med most wanted lappar. Jag har bett till högre makter då jag helt enkelt tror att med denna i min ägo så skulle lyckan vara total. Jag lyckades lägga vantarna på den allra sista svarta i vågen gallerians ginatricot butik. Men den naturvita varianten lös med sin frånvaro. Nästan så jag började tvivla på att den ens existerat, hade jag sett i syne den där dagen? En hägring? Så många nätter som jag legat sömnlös pga. längtan efter denna goding. Idag så blev jag bönhörd. Min kära syster hittade en i mariebergs galleria och köpte den, snäll som hon är till mig. Underbara ängel! Jag kommer inte finna ro förrens den hänger här hemma i min garderob i tryggt förvar. Men jag ser ljuset i tunneln.
Oh happy day!!


Varför testa nå nytt?

Via jobbet har jag träffat många av mina fina vänner. 3 av mina tjejer från Espressohouse har jag tillbringat denna kväll med. Länge har vi pusslat för att få ihop ett datum då alla var lediga och kunde ses och tillslut så. Vi har fler än en gång hamnat på min absoluta favorit restaurang Indigo. Därför kände vi att det kanske var dags att testa något nytt ställe denna gång, vilket var tanken ända in i det sista. Ett litet mess från en Indigo sugen person och jag var minst sagt lättövertalad haha. Så det tillslut Indigos fantastiska tapas tallrik i vanlig ordning. Den tröttnar jag aldrig på, den är helt enkelt perfekt och man blir aldrig besviken efter ett besök där. Varför ändra på ett vinnande koncept?


Blommiga godingar

Hittade en del tjusigt på ginatricots hemsida. Har rätt nyligen kommit överens med mig själv om att sluta köpa knalliga plagg i massa udda mönster. Vilket jag i åratal gjort x antal gånger per år i hopp om att vidga mina vyer klädmässigt. Men jag är relativt säker på att det inte är mönstrena som gjort att plaggen hängt kvar i garderoben med lapparna på utan snarare de alldeles för starka färgerna. Det är helt enkelt inte jag. Jag klär mig helst i svart, vitt, beige, naturfärger, denim och dova färger. Men fastnade ändå för dessa blommiga plagg. Kanske att jag ska ge något av dessa en ärlig chans? Hjälp, antingen legginsen eller tröjan?


H&M home för de allra minsta

Tycker det är så synd att vi inte har H&M HOME här i Örebro. Det finns alltid en och annan sak där som jag gladeligen spenderar mina pengar på. Som tur är så kan man såklart beställa från nätet även om jag föredrar att få klämma och känna på sakerna irl. först. Även för dom allra minsta så finns en hel drös med både ljuvliga och en hel del praktiska saker till bra priser. Tummen upp!


Snart dags att besöka frisören igen

I september har jag bokat in min nästa frisörtid. Försöker så gott jag kan att spara på längden så vid nästa besök har det gått nästan 3 månader sedan jag klippte mig sist. Det är en mindre evighet kan tyckas men mitt hår är tyvärr inte känt för att växa som ogräs. Vid mina senaste frisör besök så la jag första gången i både ljusa och lite mörkare slingor för att sedan nu under sommaren satsa på enbart ljusa slingor. Jag har inför nästa gång börjat googla på inspirations bilder redan nu. Tror jag saknar min "naturliga" mer underhållsfria ombre liknande färgning och jag struntar i om det inte är speciellt "inne" med det längre då jag trivs sååå mycket bättre i en lite mörkare botten samtidigt som jag ändå vill ha ljusare längder då jag ändå alltid vart blond. Dessutom är det ganska underhållsfritt då utväxten knappt syns så kan jag verkligen låta mitt hår vila längre perioder från allt vad färgning heter. Win win för både kalufsen och plånboken. Så detta lilla collage tänkte jag ta med till frissan nästa gång. Vad tycks?


CHANEL

Mitt nya favorit lack är Chanel nr 475 dragon. Älskar den röda färgen som känns precis rätt. Perfekt nu till hösten men jag tjuvstartade lite redan nu. Vilken skillnad det är att måla med ett märkes lack jämfört med de billigare varianterna. Ett lager räckte gott och väl för ett heltäckande resultat. Dessutom tror jag att detta torkade bra mycket fortare också? Inte för att jag tog tid men nog kändes det som det iallafall. Hur som så är jag supernöjd. Tack snälla pappa och Nina, det var en väldigt uppskattad present!


Gummistövlar

Jag har inte haft ett par gummistövlar sedan jag gick i skolan. Vilket var nästan 10 år sen. Men nu till hösten tänkte jag slå slag i saken och införskaffa mig ett par. Min första tanke var att jag ville ha ett par klassiska gröna men vid närmare eftertanke så kanske det vore lite piffigt med ett par vita. Eller vad tror ni?


Frukostmys

Imorse mötte jag upp min käre vän Sofia på Java för att avnjuta en mysig frukostbuffé. Där satt vi sedan ända fram till lunchtid och prata om ditten och datten medan vi sörpla kaffe. Hur mysigt som helst. Javas frukost är lätt som en bättre hotellfrukost så den rekommenderar jag alla dagar i veckan!


Fransar

Jag har alltid älskat fransar, på både väskor och tröjor. Min allra första franstop var ett hemskt turistplagg i någon knallig färg (tror den var gul eller rosa) något fult tryck och massa långa fransar i nedre kanten. Men så fin jag kände mig när jag snurrade runt så fransarna fladdrade. Den tröjan fick jag på Mallorca när jag var 8år. Åh vad jag älskade den, minns att jag aldrig ville ta av mig den. Nog för att mina fransiga plagg har övergått i en mer diskret stil men jag känner samma kärlek till dom nu som då. Har länge spanat på Minnetonka kängor med fransar och har även sett att det finns en hel del budget varianter också. Anledningen till att jag inte slagit till med ett köp är just för att jag inte vill matcha fransar med fransar. Har helt enkelt för mycket tröjor och väskor som jag inte kan använda till. Det kan faktiskt bli för mycket av det goda så tror vid närmare eftertanke att det blir ett par bruna franslösa boots till hösten, hur fint jag än tycker det är med fransar..

Eller så slår jag till på både och!


Lördagar unnar vi oss på

Igår åt vi lunch på Kungsgatan1, strosade en stund på stan och köpte sedan med oss fika hem ifrån espressohouse. Regnet öste ner så vi bestämde oss för att gå på bio på kvällen. Jag älskar X-men så vi valde Wolverine kvällen till ära, vilket var en kanonfilm! Inte många knop gjorda denna lördagen alltså men på en lördag så slöar och gottar jag mig minsann utan dåligt samvete :)
Visst har jag världens bästa godissmak btw? Förstår inte alls hur min sambo inte kan tycka detsamma.. Lakrits (blandat med rosa/röda godisar), surt, och choklad mmmm nomnomnom!!


Räkbåt

Igårkväll bjöd min fina pappa mig, syster, våra sambosar och hans donna och barn på en tur med räkbåten. Det blev en himla lyckad kväll med räkfrossa och fantastiskt klämkäck trubadur. Jag älskar trubadurer!! Det är sååå sommar. Allsång där de flesta (inklusive mig själv) sjunger hellre än bra är enligt mig bra gemytligt. 3h färdades vi på ån och njöt av fin fina utsikten med solnedgången som var pricken över i't. Mys mys, det där ska jag absolut göra om nästa år igen.


Som en liten illbatting

Nog för att jag verkligen gillar att äta sallad till lunch, så måste jag ändå erkänna att jag alltid vart sisådär med att få i mig frukt och grönt. Jag är rätt kinkig när det kommer till mat och det gäller även det gröna. När jag var liten var det sallad, gurka, majs och morötter som fungerade. Allt annat var äckligt som jag så fint uttryckte det. Du kan säga att du inte tycker om, men inte att det är äckligt sa alltid min älskade pappa. Med åren så har jag som tur är utvecklat mina smaklökar och äter bra mycket mer än de få sorterna grönt. Men det där med frukt har jag mer ofta än sällan fått slänga då de blir dåliga innan jag ens tagit ett äpple av 10 i fruktskålen. Detta även fast jag verkligen tycker om frukt, det är ju tom. riktigt gott! Men nu, nuså har jag bestämt mig att få i mig minst 2 frukter om dagen. En till frukost och en som mellanmål (mellanmål är väl även det bra bökigt att få i sig?). Nåväl hur som så har jag utan undantag lyckas med detta under två veckors tid nu! Idag blev mitt fruktintag i flytande form, men även det är såklart godkänt när det är färskpressat utan en massa socker och tillsatser. Smaskens var det oxå! Tur att man har en karl här hemma som köpte en juicecentrifug för en tid sedan vilket jag aldrig själv skulle ha gjort, mest för att den är skrymmande och ingen vidare snygg inredningsdetalj men men. Den har absolut förtjänat sitt uppehälle på en bänkyta i köket trots allt.


Slarvig fläta

Ofta så tycker jag att flätor i vuxen ålder kan vara lite sisådär. Det beror självklart på vilken sorts fläta man ger sig på. En mittbena med klassiska flätor på vardera sida tycker jag verkligen bara ser peddo ut. Men slarviga stora flätor som är lite hippie inspirerade är väl bara såååå fint? Åh vad jag saknar mitt långa tjocka löshår när jag ser sådana här bilder.


Wanties Åhléns

Jag har nog sagt det förr men säger det ändå igen. Åhléns är helt klart en av mina favoritbutiker, speciellt när det kommer till heminredning. Bra utbud och kvalité till bra priser. Det är en sådan butik som jag ALLTID hittar något i som jag skulle vilja spendera slantarna på. Har äntligen hittat en stil jag trivs med här hemma och vet precis vilka färger jag trivs med. Nu är det slut med velandet. Tror jag testat regnbågens alla färger på diverse pryttlar här hemma men nu vet jag. Det blir inga mer skrikiga färger här utan nu är det dova och mjuka färger som gäller. Mestadels vitt med inslag av blåa toner tillsammans med naturfärger och en gnutta svart att bryta av med är min melodi. Det här är mina Åhléns favoriter just nu som mer än gärna skulle få flytta in här hemma bums!


Drömfångare

En inredningsdetalj som jag gillar skarpt här hemma är min fina drömfångare som min kära syster köpte till mig på Bali. Den har jag placerat ovanför sängen vilket faller sig naturligt. Men man kan såklart använda drömfångare på andra ställen för att piffa till det. På den fantastiska bloggen annawii.blogg.se såg jag att hon använt sådana till att piffa upp sina väskor. Supertjusigt tyckte jag och beställde genast två små drömfångare för några tior från wintenshop.se
Den ena invigde jag redan idag på en av mina bruna väskor. Vad tycker ni? Tummen upp eller tummen ner?


Hösten innebär mysiga tröjor

På hösten får man gosa in sig i lager på lager och mysa runt i massa fina mysiga tröjor. Är det något jag ständigt ger mig själv köpstopp på så är det just tröjor. Har verkligen fler än jag behöver men kan inte få nog av myströjor och koftor. Mitt senaste köp var en riktigt tjusig en från H&M med fransar i favvofärgen naturvit. Tänker matcha den lite slarvigt instoppad i ett par höga svarta stuprörs jeans och bruna boots.


Perfekta tutthållare

Att hitta både bekväma och fina tutthållare är inte helt omöjligt. Idag hittade jag inte bara en utan två stycken inne på Lindex som jag genast slog till på. En i svart spets för knappa hundringen och en sport variant men som hade jättefin rygg för några tior mer. Åhhhh jag är frälst! Har alltid älskat kläder med urringad rygg men inte vart helt bekväm med att springa runt med behagen helt utan tutthållare. Men med en så fin baksida som på dessa två så tycker jag inte att det gör det minsta om de syns. Inte nog med det så var de som ni kan förstå fantastiskt bekväma utan kupor och knäppen. Dessa kommer utan tvekan bli två favoriter, det vet jag redan nu.


En alldeles perfekt lördag

Idag har vi badat i hargebaden och njutit av årets varmaste dag, närapå 30 grader :) men jisses vad kallt vattnet är där! Eller nu ska jag inte klaga, svalkande kan vi kalla det.
Nu har jag precis landat i soffan efter en toppen middag på Paolos som min kära Daniel bjöd på. Jag valde en riktig klassiker, cappriccosia nomnomnom fast med vitlökssås som servitrisen så snällt fixa fast dom inte ens hade det på menyn. Sås ska det va (till allt, alltid enligt mig)! Sen blev det glass från gottis till efterrätt, är det lördag så är det! Kan varmt rekommendera marsipan och chokladsmaken. Nu är jag som ni kan gissa Pelle proppmätt så ska sova middag nu i väntan på iron man 1 & 2 som börjar kl 20:00
Tjarrååå


RSS 2.0