Tänk om tänk rätt

Funderade ett svagt ögonblick på att skippa gran här hemma i år, då chansen att vår lilla ettåring inte kan låta bli den känns ganska överhängande. Men näää klart vi ska ha en gran. Blev en tur till blomsterlandet där vi hittade en fin fin kungsgran och en vit julstjärna. Bayalage

Länge har jag haft svårt att ge en bra beskrivning på mitt drömhår när jag gått till frisören, och har inte riktigt lyckats sätta ord på det. Mörk botten, ljusa längder. En naturlig ombré har jag bett om. Men det har ett ord. Bayalage. Idag var jag hos min favorit frisör för sista gången på ett bra tag. Hon ska nämligen vara mammaledig, är SÅ glad för deras skull! Synd för mitt hår bara haha Men hur som så är jag helnöjd med resultatet så nu har jag fotat så jag kan visa nästa frisör vad jag vill ha när det är dags igen! Kanske skulle ta något sluta växa piller så det håller sig såhär tjusigt tills hon är tillbaka istället för att riskera att någon annan klantar till det. Närå skoja bara men jag är så nöjd.

Julfest med jobbet

Igår var det fest. En lyckad sådan. Först bjöds vi på kalasmat i form av snittar och paj av min kollega Matilda som fått ta över min Coffeshop i Marieberg. Har äntligen bestämt mig för att bara behålla shopen på köpmangatan nu. Känns rätt. Vill jobba 80% ett tag framöver för att Filip ska slippa gå så långa dagar på dagis och då känns två shopar lite för meckigt att hinna med. Som alltid när man har trevligt på fest så flyger timmarna förbi. Vi glömde bort tiden totalt och trodde vi hade sumpat vår bordsbokning på loungen när vi dök upp drygt en timme sena. Fast vi hade tur och det fanns en stor soffgrupp ledig när vi kom dit runt elva tiden. Sen gick vi till Ritz och dansade sista timman. Hade verkligen superduper skoj. 
Lusselelle

Idag har vi vart på lussefirande på Filips förskola. Han klädde upp sig i tomtekostym och packade med sig matsäck i sin lilla rygga och så var vi iväg. Bidrog väl inte särskilt mycket till sången men satt snällt och lät de övriga stå för skönsången. Sen var det fika, vilket var dagens höjdpunkt. Mellismuffins, clementin och pepparkaka som han tydligen bakat alldeles själv veckan innan på förskolan. Jag tvivlar lite på den infon men lät han tro att jag köpte den vita lögnen. Efter fikat så röjde han runt ett tag tills tråkmorsan tyckte det var dags att gå hem. Då blev tomten lite tvär men däckade sen gott i vagnen påväg hem. 

Äntligen!

Nu är december äntligen här. Vilket betyder godis varje dag, i smaskig chokladkalenderform nomnom! Sockerberoendets månad. Oj vad saffransbröd och KNÄCK jag ska trycka! (Första julen på år utan räls wohoooo) Januari kommer bli mindre kul när det är dags att vänja sig av med allt gott gott igen. Samma visa varje år. Men lätt värt. Förhoppningsvis är man lite sådär övergödd och less på allt sött hur sjukt det än låter. Men så brukar det kunna vara. Även om kroppen skriker efter socker av vana, så är det ändå lite motbjudande. Som när man vart utomlands och bara vill äta goda sallader och husmanskost igen för där på charter blir det oftast alldeles  för mycket smörgåsar och pommes. Ni vet den känslan? Eller som i Thailand, när man blir sådär sjukligt trött på wok och ris? Fast för tillfället så lockar saffran och annat julegott fortfarande fasligt mycket. 
RSS 2.0