Älskade lagerhaus

En av mina absoluta favorit butiker är utan tvekan Lagerhaus. Det är ett ställe som jag ALLTID hittar något att göra av med ett par kronor på. Perfekt avslutning om man haft en misslyckad shoppingdag, då slipper man gå hem tomhänt. Har spanat in hemsidan och bestämt mig för en tur dit imorgon i jakt på dessa produkter. Håller tummarna för att de står där fint i hyllan och väntar på mig. Kan bli så putt när det inte finns när man väl bestämt att man prompt ska ha...


Alla kan vi göra något

Läste det här inlägget på en blogg och om jag får så mycket som en person att göra något för att hjälpa djuren eller i sin tur sprida detta så vore det guld! Så detta är alltså inte mina ord men dock så verkliga.. Hemskt nog.

Jag tror många redan vet om hur starkt utrotningshotade flera arter i vår värld är, arter vi växt upp med och som vi tar för givet alltid ska finnas kvar. Dessvärre så är sanningen något helt annorlunda. Om 30 år så kommer inte bla a lejon, tigrar, elefanter, noshörningar och flodhästar inte finnas kvar på vår planet. Tänk att aldrig kunna visa en tiger för våra barn?

Jag har varit i kontakt med Tom Svensson som jobbar som fotograf och arbetar för att bevara våra fina djur. Idag finns det ca 1,2 miljoner olika djurarter på jordens yta, av dem utrotas 45 000 arter varje år.Kan ni förstå? Fyrtiofemtusen arter??? I Sverige finns det ca 63 000 tusen arter så på 1,5 år skulle sveriges alla djur vara utrotade om det hände här. Tänk hela Sverige utan djur…

Just nu arbetar Tom med antitjuvjakt på noshörningar i Syd Afrika tillsammans med ett antitjuvjakt team som heter Protrack (läs mer här om projektet här). En art som är väldigt hotad är noshörningen på grund av att en liten del tror att hornen kan bota sjukdomar. Det stämmer dock inte. Hornen består av keratin, samma material som vårt egna hår. Det betyder att noshörningarna dödas på fruktansvärda sätt- helt i onödan.

Jag vill sprida detta buskap, sen tänker ni kanske “vad kan vi göra då?”. Och det finns faktiskt en del konkreta saker som vi kan tänka på. Till exempel när vi reser. Låt er ALDRIG fotograferas med djur mot betalning. Oftast är te x de små apungarna tagna från sin mor och apungarna dödas direkt när de blir större och svåra att hantera. Folk vill fotas med en söt apunge, så därför dödas dom.Jag har själv fotats med en stackars apa i Thailand, men då helt utan vetskap om vad jag själv bidrog till. Därför vill jag sprida det här, för vi måste tänka på detta.

Ett annat tips är att inte köpa djurdelar utomlands. Gå inte på några djurshower, mata inte elefanterna och åk inte iväg på elefantsafari. Även hur kul det är med tigrar, så bör ni låta bli att fotas med tigrarna. När folk skriver “ah de har det så bra så det är lugnt” så stämmer inte det. Även om de är tama så är dem endast tama med deras skötare, de är rovdjur och skulle aldrig ligga still med främmande människor om de inte var neddrogade. Dygnet runt.

Stöd gärna tex Nordens Ark eller WWF som nu har en kampanj mot illegaljakt. Informera dina vänner om vad som sker i världen.

Den här bilden är rätt skrämmande. är får man se hur många te x lejon det fanns för 50 år sedan. Då fanns det nästan en halv miljon lejon i världen. Idag finns det 20 000 lejon. Blir fan helt mörkrädd över att det här är fakta och inte något påhitt. Om några få år kommer alltså lejon kanske inte finnas längre. Visst är det hemskt?


Helgen borde vara längre

Jag tycker minsann att helgen kunde vara en dag till. Måndagar borde vara de nya söndagarna. Åh vilken härlig tanke! Först och främst så är det här med sovmorgon gravt underskattat, jag ställer klockan bara för att jag ska få kolla på klockan och inse att jag inte alls behöver gå upp för att sedan få somna om. Man kan liksom hånle lite fräckt åt larmet, kanske dessutom lipa åt det innan medans man stänger av det, sweet! Att äta frukost när klockan egentligen slagit lunch känns också som att det hör till. Sen är det ju det här underbara påfundet "att unna sig" som ofta genomsyrar hela helgen en klar favorit. Vilket är precis vad jag gjort den här helgen, räkfrossa på fredagen, på lördagen lagade bjöd mamma på tacopaj sedan tittade vi på melodifestivalen och tryckte godis, idag avslutade vi helgen med kalas och massa hembakt då karln min fyllde år i veckan. Nu ska jag titta klart på bästa filmen ever, Dirty dancing! Snipp snapp snut så var denna helgen slut..


Jag älskar dig alla dagar på året

Men igår passade vi på att mysa lite extra på alla hjärtans dag. Jag fick en superfin bukett med rosa och vita blommor och sedan bjöds jag på trerätters på Kungsgatan1. Toast Skagen, oxfilé och sist men inte minst marängswiss med polkamaräng och oboyvispad grädde. Jag säger bara YUM! Trevlig personal som erbjöd perfekt service, fin inredning och fantastisk mat. Vilken kväll! Det stället är helt klart värt fler besök!

Tack hjärtat mitt för en perfekt kväll! Älskar dig mer än mycket


Lat latare latast

Jag bara orkar INTE laga mat. Igår blev det hämtsallad, till lunch idag pasta på Rosalis och nu ikväll sushi ifrån sushiyama. Sambons morfar kirrar dessutom matlåda till mig imorgon vilket inte är fy skam då den gubben sannerligen kan laga mat!! mmm biff Rydberg med senapsmousse, hur gott låter inte det då?

Vill även passa på att gratta världens bästa på födelsedagen. Grattis
Daniel jag älskar dig massa massa mycket, mer än vad jag trodde var möjligt!


Vågen kommer nog ge upp

Den här veckan är ingen nådig ätar vecka. Igår blev det kött och klyftpotatis till kvällsmat sådär på en måndag. Kändes som en bra start på veckan som komma skulle. Idag har väl ingen undgått fettodagen #1 med andra ord fettisdagen då man bara måste trycka en semla mest bara för att även om man som jag egentligen inte är superförtjust. Som min kära sambo sa, det räcker faktiskt med en per år och jag håller med! Nästa år ska jag byta ut min blandsemla mot en med vanilj istället, det låter i mina öron som en toppen idé. Nåväl imorgon fyller hjärtat mitt år och då "måste" man väl unna sig något kan man kanske tycka. På torsdag är det alla hjärtans dag och då blir det trerätters. Fredag har vi bestämt oss för räkfrossa och lördag är som sagt lördag vilket innebär godkänt svullande. På söndag blir det tårta med blivande svärisarna.... Niiiiice!!
Blir lite illamående bara jag tänker på detta. Får bli vatten och knäckebröd fram till sommaren sen ;)


Eller inte haha


Till alla hjärtans dag

Hjärtan med ostsmak, win win!!?
Om jag nu hade vart så fräck att jag hade haft en önskelista till alla hjärtans dag så hade dessa tagit pallplats på denna! Hur passande som helst då!
Okey jag erkänner jag är så fräck,
ge mig!!!


Att sväva på rosa moln

Idag har jag och älskling vart förlovade i exakt 1 månad! Han gick ner på knä och det kändes och känns fortfarande som att jag svävar på moln. SOM jag har väntat på frågan med stort F!! Dagen började med en fantastisk bukett blommor följt av middag på min absoluta favorit restaurang, sedan firade vi med bubbel efter mitt JA :) allt var perfekt och jag är sååå sååååå lycklig! Han friade med en ring jag fått tidigare just för att jag sedan skulle få välja precis vilken ring jag ville. Vilket är ett tecken på att han verkligen känner mig då det var precis vad jag önskat. Jag menar man ska ju för i bövelen ha ringen i resten av sitt liv sen. Såklart man vill välja själv då va?? Hihi
Valde att inte blogga om detta innan vi fått ringarna och sen tyckte väl jag att jag var klyftig om jag väntade till månadsdagen , vilket jag nu inser var urbota dumt. Whyyy liksom? Aja nåväl vi är förlovade och inget har någonsin känts så rätt. Jag älskar dig Daniel och ser fram emot resten av vårt liv tillsammans hjärtat mitt <3


Helgblommor

En bunt tulpaner får mig att längta till våren lite extra mycket! Längtar så efter att få hänga undan michelingubbe jackan för den här gången. Strosa runt i converse utan att förfrysa tårna. Plocka fram solglajjerna och ta långa promenader.


Tilltalsnamn Tuva

Då var vännen Lillianne och hennes karls barn döpt till Tuva Svea Caroline Saxin. Vilket jag och min andra hälft glatt bevittna. Jag sjöng såklart högt med i diverse psalmer! Eller inte... Ska jag vara ärlig så mima jag inte ens. Men fikabröd mofflade jag glatt i mig. Lider fortfarande av sockerschock, men det var det baske mig värt! Av oss fick liten en kossa att hoppa runt på när hon blivit något äldre och besitter lite mer kunskap i det där med att stå, gå och såklart hoppa. Med andra ord sånt som krävs för att lyckas uppnå målet med denna hoppko. När en annan var liten var det bara en usel rund boll med två "hålla i flärpar"! Någon annan som minns? Världen är sig inte lik längre.. Men i detta fall måste jag erkänna att utvecklingen får tummen upp. Skulle gärna ha en alldeles egen hoppko, men något säger mig att den kon skulle behöva nödslakt asap om jag skulle utsätta stackarn för min tyngd.


RSS 2.0