Närodlat

Idag planterade vi om alla plantor jag köpte på blomsterlandet häromdagen. Filips farbror jobbar på Hasselfors och var snäll nog att konka hit en megastor säck med jord till oss. Lyx att slippa krångla hem en sån koloss! Tack snälla Oskar. Nu väntar vi med spänning på att tomaterna, jordgubbarna och citronerna ska bli redo för skörd, då ska vi plocka ett gäng till farbror som tack för jorden.




Är man bäst så är man

Inför morsdag så pratade jag lite extra mycket om mina gröna fingrar och deras planer för balkongen. 
-nu fattas här bara lite grönska..
-man skulle ha sig något träd..
Citron eller oliv?? Vad tycker duuuu?
-inglasat i söderläge, det borde vara som gjort för tomater och jordgubbar va? Eller huuuuuuuuur?!! 
Lilleman fattade vinken och köpte förutom massa fin choklad (ja, jag ääääälskar choklad!) så fick Mamsen ett generöst presentkort på blomsterlandet. Perfekt!! Så ikväll har jag shoppat 4 olika sorters jordgubbsplantor, 3 olika tomatplantor, ett citrusträd, begonior samt en bananmynta. 





Världens bästa mamma! Inte illa ;) 

Perfekt nu när sommaren slog till

Igår var det hela 29 grader som varmast och strålande sol. Min kära vän Sandra som nyligen vart i New York hälsade på oss igår. Snäll som hon är så hade hon köpt med sig alldeles perfekta svala adidas kläder till Filip! Dom kommer utan tvekan användas flitigt i sommar :) 





Lunch bland äppelträden

Idag sällskapade vi med moster och lillkusin ett par timmar. Det var 23 grader i skuggan och fläktade lite lagom. Perfekt väder för utomhus lunch. Så vi strosade bort till Orangeriet i Sommarro. Filip somnade helt passande precis när vi parkerade vagnarna i skuggan under äppelträden. Där sov han gott till ljudet av fågelkvitter. Ibland ser det bara så mysigt ut där i vagnen. Dom har riktig husmanskost lunch där vilket inte alls var vas jag trodde. Hade egentligen hoppats på ett fik med fräscha sallader i den här värmen. Men det fick bli kalops idag. Inga fel det heller egentligen. Efteråt tog vi en liten stros i skogen men vände sen mot Coop där vi köpte jordgubbar och dricka innan vi vände hemåt. 







Den nya smaken mango citron smakade mest mango och var lite för sötare än jag hoppats på, men med det sagt så var den ändå god. Hade bara hoppats på mer citron mindre mango. 

Älskade lilla oas

En av dom bästa sakerna med vår lägenhet är den inglasade balkongen. Vi flyttade hit i november och då kändes sommaren och morgonkaffe på balkongen alldeles för avlägset. Men nu är dagen här. Igår åkte vi lite smått vilse ute på vischan i jakten på mitt blocket fynd. Ett bord som gjort för vår balkong. Ville ha ett runt bord som var tillräckligt högt för att kunna sitta och äta vid. Lyckades för en gångs skull vara snabbare än blixten och var först att ringa på annonsen och bordet blev mitt för 500kr. Ett riktigt klipp då det är i toppskick och kostar det dubbla nytt. Jag är helnöjd och tom. min älskade sambo tyckte det var tjusigt. Kul, då han är minst sagt obrydd när det kommer till inredning. Hur som så sitter jag här nu och njuter av mitt morgonkaffe medans lilleman sover sin förmiddagslur efter morgonens grötkrig. 





Sånt som hör sommaren till

När syrenerna blommar så tycker jag att sommaren är här påriktigt. I helgen har det vart över 20 grader varmt och mestadels strålande sol. Jag har ätit grillat både hemma hos vänner och min mamma, glassat i solen med en vän, vart på dejt med min älskade sambo för första gången sedan lilleman kom till världen, promenerat i ljummet sommarregn tillsammans med underbara grannar och Filips första tand har kikat ut. En helg att minnas.









Inte så trogen längre

Ni som följt mig ett tag vet att jag haft en otrolig förkärlek till ICA framför andra mataffärer. Nästan lite så att jag känt mig otrogen om jag råkat handla en liter mjölk hos någon konkurrent. Mer ofta än sällan har jag tagit enorma omvägar för att handla på just ICA även om det blåst storm eller vandrat isbjörnar ute på gatorna. Sen flyttade vi typ ut på landet och i området öppnade snart en Coop affär alldeles i närheten. Nu kändes det lite väl att gå upp på stan enbart för att småhandla. Sen upptäckte jag häromdagen av en slump att lillemans ersättning (HIPP) var tokmycket billigare på Willys än någon annanstans. Så när hans förråd sinar så försöker jag numera handla där om jag är i närheten av en Willys. Deras lösgodis är dock pinsamt dåligt. Eller aaa deras godisavdelning överlag. Tänkte unna mig lite mörk 70% mint choklad framför Greys Anatomy kvällen till ära. Men då fanns såklart inte min favvo, så fick bli någon B variant. Tänkte att smakar den pest så besparar det mig ändå kalorierna haha


MEN den var superdupermegagod,
eller så är det bara jag som är sjukligt godissugen.. Nåväl nu ska jag sluta tjuväta tills Greys Anatomy börjat. 

ICA ni är ändå överlag min favorit butik. Storhandlar fortfarande hos er fast att MAXI ligger i andra änden av stan. 

Ljuvliga blomster

Helgblomman som införskaffades i fredags blev liljor. Underbara ljuvliga väldoftande blomma. Jag tror att jag är lite nykär. Kan inte minnas sist ju köpte just liljor. Alla har ännu inte slagit ut och så fina som dom är just nu så tror jag nästan dom överlever kommande helg också. Att de till råga på allt doftar himmelskt är heller inte fy skam. Var lite smått orolig för att herr allergisk här hemma skulle kola vippen men jag har då inte hört några nysningar eller sett röken av röda ögon. Yey!! 


Den lilla kvisten som fick sin plats i badrummet norpade jag fräckt nog från ett träd som stod inom räckhåll på min promenad häromdagen. Undrar om kan ha varit ett äppel eller päronträd? Hur som så hade det trädet mer än tillräckligt med blommande kvistar, så kommer garanterat ändå bara bli en hög med fallfrukt därunder. Så en liten kvist kunde det minsann avvara. 




Nej jag är inte färgblind

Regn regn regn, grått och tråkigt. Det kräver glada naglar. Blandade lite hejvilt när jag målade naglarna igår. Hade sett något liknande på instagram som jag tyckte var lite tjusigt och udda. Så såhär fick det bli


Daniel var mindre imponerad och frågade om jag hade gått och blivit färgblind.. Kul kille. 

Ni som kollade på Eurovision igår, Tyckte ni rätt låt vann? 

Där fick han pluspoäng

Min älskade sambo är bra nära att vara helt perfekt. I mina ögon iallafall. Men även solen har sina fläckar som man brukar säga. Hans lilla fläck gäller hans ganska obefintliga djurintresse. Han har typ inget intresse alls och mitt är rätt stort ändå. Jag har alltid varit en djurmänniska. En sån som gärna stannar och gosar om en katt korsar min väg. En sån som utbrister ååååååh vad söt när en liten vovve går förbi. Pälsklädda bebisar är det sötaste jag vet. Går jag förbi en hästhage vill jag helst stanna där, mata med lite gräs och klappa i all evighet. Jag skulle gärna flytta ut på landet och skaffa massa djur istället för att jobba om ekonomin fanns för det. Daniel är inte likadan. Inte så att han för den skullen ogillar djur utan han ser väl bara inte nöjet i det. Ganska obrydd rätt och slätt. Mycket möjligt att hans pälsallergi är en bidragande faktor. Sen spelar det nog in att han inte som jag växte upp med husdjur. Så när han häromdagen mmsa en bild på en blöt stackars fjäril som han lagt på tork under tak så smälte mitt hjärta. Det var så sött och inte alls något jag hade trott han skulle ägna sin tid åt. Han har minsann en mjuk sida den där karln med. Om jag om möjligt kunde älska honom lite högre så gör jag det nu. 
Min fina fina karl, ett sånt kap. 


Blöt liten rackare som förhoppningsvis håller sig borta från regnet i fortsättningen. 


Sophie by Sophie

Tänkte visa en av mina fina födelsedagspresenter. Ett armband från Sophie by Sophie som jag fick av min kära sambo. Jag föredrar själv silver men deras smycken finns även i guld eller rosé. Älskar hästskon dels för att den är menad som en tur symbol men även för att det inom mig bor en riktig hästtjej. Win win med denna symbol med andra ord.


Bor ni i Örebro och blev sugen på ett eget smycke från Sophie by Sophie så är det Ringströms ni ska besöka. Det är nämligen den enda smyckes butiken som säljer det märket dessutom är personalen väldigt hjälpsamma och trevliga där. Både jag och min sambo köper alla våra smycken där när det vankas presenter. Jag till mina vänner och han till mig hihi 
Han är nämligen inte är lika förtjust i smycken som en annan är så inte lönt att försöka pracka på honom några. 

Snälla söta rara låt detta bli en vana

Både igår och idag så har lilleman sovit middag så sött efter lunch. I sin säng. Utan protester. Från vaken till sovandes på två röda. I två timmar i sträck!! Han äter ca 11-12 och efter det så sover han som en stock. Det är så skönt såååå skönt. Igår lagade jag lunch och plockade i väntan på att han skulle vakna efter sina magiska 30min. Men icke. Timmarna gick och jag kunde i lugn och ro äta lunch och titta på tv. 
Idag passade även jag på att lägga mig i sängen en stund. Lyckades väl sova en halvtimma nästan men sen vaknade han såklart upp bara för att väcka mig haha
Men somnade sedan om på nolltid. Struntsamma jag ligger här och kollar på honom när han sover och bara njuter. Underbara lilla skapelse. Även fast jag ville lägga ut en bortskänkes annons inatt runt småtimmarna när han vaknade stup i kvarten och jag var så trött SÅ trött, så kan jag inte låta bli att sakna ditt skratt och dina fina blå nu när du sover där så rofyllt. När du vaknar ska vi leka. Men tills dess så ska jag bara ligga här och lata mig under täcket. 


Liten blir 7mån den 11e och sitter skapligt själv nu men änsålänge så måste man vara beredd då balansen ibland brister. Däremot kan han inte sätta sig på eget bevåg, men det kommer när det kommer.



Något förtjusta i varann minsann








Vet inte vem av dom som gillar den andra mest. Clara-Belle behöver bara titta på Filip så ler han. Hon kittlar honom så sött under foten. Klappar på hans kind. Håller hans hand. Pussar på honom och kramar lite för hårt. Hon vill även leka docka med honom och ville klä på honom hans skor efter att hon provat dom själv men insett att dom var för små för henne. Det är så sockersött så jag får hål i tänderna. 


En lyckad kombo på mindre lyckad tablett

Visst är läkerol smaskiga men vette katten om de fyller sitt ändamål som halstablett? Känns lite mer som godis. Dessutom kan det väl inte kallas tablett när den är mjuk som vinegummi? Högst förvirrande. Halsgodis kan vi kalla dom. Eller nu ska inte jag vara den som är den. Kanske att den fyller sitt syfte men man räknar liksom med att det ska vara lite tryck i en halstablett. Typ XTRASTRONGSUPERMINT eller liknande. Ni vet så det nästan gör lite ont att andas in sen? 


Smakar godis iallafall. Nomnom, hallon lakrits är alltid en lyckad kombo! 

Vi tre kommer alltid hålla ihop

Vår lilla trio. Jag och mina vänner Sofia och Maria har hållt ihop lääääänge. Sofia gick på samma dagis som mig och Maria blev vår vän när vi började skolan. Första dagen i nya klassen trasslade Marias bänkpapper och jag hjälpte henne att klippa till det. Sen dess har vi hållt ihop i vått och torrt. Det var inte alltid så lätt att vara just tre tjejer när vi var yngre, då man ofta gaddade ihop sig två mot en. Idag är vi vuxna men kan ändå inte låta bli att gadda ihop oss i tid och otid. Men nu är det bara på skoj och vi är egentligen alltid en enad front.
Vi vet nog nästan allt om varandra. Så olika men ändå så lika. Vi kommer hålla ihop tills döden skiljer oss åt, det vet jag. Vår vänskap är sällsamt fin. För oss känns den så självklar och är lätt att ta för given då den alltid funnits där. Men tro mig, jag är innerligt tacksam för att ni finns i mitt liv. Utan er känner jag mig inte hel. Tack för igår tjejer. Ni är underbara. Kunde jag bära era bördor så skulle jag. Ni är som familj för mig. 


Tack för igår, det var en underbar kväll! 

Tadaaaa

Tog inte lång tid för min duktiga frisör Sofia att fixa iordning ett tjusigt svall. Precis så som jag ville ha det! Så nu håller vi tummarna för att lockarna håller någorlunda tills imorgon kväll. Längderna blev som sagt lite ljusare och jag fick en kallare ton på bottenfärgen än innan. Eftersom jag vill spara längden på håret så gott det går så toppade hon bara det allra yttersta. Så snaaaaart så kanske det kan klassas som ett långt hår! 







Unnar mig en chokladboll

Just nu sitter jag hos frisören med folie i hela skallen. En mörkare bottenfärg och sen ljusa slingor i längderna. Kommer bli fin fint. Ni ska få se en före och efter bild sen. Passande nog så bokade man en fredagstid så man får känna sig lite helgpiffig och kan unna sig fikan som bjuds utan dåligt samvete. Ska nog be min kära frisör om lite lockar. Ikväll ska jag bara mysa i soffan med en ceasar sallad framför lets dance. Men lockarna brukar hålla i så det blir inte förgäves för imorgon ska jag ut och äta med mina barndoms vänner Maria och Sofia. 


Kokosboll, chokladboll eller delicatoboll. Kärt bakverk har många namn. Vissa gäster på jobbet (espressohouse) envisas med att kalla det för negerboll. Sjukt onödigt kan jag tycka. Då brukar jag alltid rätta dom lite sådär halvt uppenbart -en chokladboll var det ja, varsågod ;)

Pyttsan 

Hur som så kittla denna dödskönt i kistan. Vill ni bli fina i håret och avnjuta en gofika med valbar dryck så besök Sofia Nyvall på salongblonde. Ni kommer inte ångra er. Nu ska jag bläddra i någon skvallerblaska här, återkommer med bilder senare om någon skulle vara nyfiken på resultatet. 

Presenttips

Det är inte alltid man kommer på någon bra present till folk sådär rakt upp och ner. Men en Tidningsprenumeration tror jag dom flesta har glädje av. Fick bl.a. två prenumerationer av min mamma i jul. Båda inredningsmagasin då det är lite av mitt intresse. Blir lika glad varje gång det dimper ner ett nytt nummer i brevlådan. Så för er som får hjärnsläpp nästa gång någon fyller år eller ska firas av annan anledning så är det mitt tips. Finns ett enormt utbud så visst borde man kunna hitta något för alla. Förutsatt att personen ifråga har synen i behåll.


Och nej jag är inte smutsig utan har faktiskt fått en barnvagnsputtarbränna, dvs att händerna är skapligt bruna jämfört med resten av kroppen.. Föräldraledigas svar på bonnbrännan 

En bättre Valborg trots snurrig skalle

Av rubriken att döma kan man tro att jag var på galej på Valborg. Att jag kanske vart lite på pickalurven och blev snurrig av den anledningen. Så var inte fallet. Jag besökte Mariebergs idrottsplan där det var ordnat med majbrasa, mini tivoli samt ponnyridning. Mina grannar skulle nämligen dit med sina barn. Då min bebis är lite liten för att förstå tjusningen med karuseller så lånade jag grannarnas tvååringar och åkte med dom. Hade dock inte räknat med att snurra runt i vad som kändes som hundrafemtioelva varv. Gulp! Åker ju själv aldrig något som snurrar då jag lätt blir åksjuk. Vet inte alls hur jag tänkte. Men barnen såg så förväntansfulla ut så rycktes liksom med i stämningen. Erbjöd mig inte bara att åka med dom utan snarare insisterade på att åka. Föräldrarna verkade rätt nöjda med att slippa åka med ändå. Winwin tänkte jag som framstod som snäll, när jag egentligen var mer exalterad än dom små. Efter x antal varv var det ändå dom små som tyckte det var roligare än mig. Dock så tröttnade även efter överdrivet många varv och ville helst ställa sig upp och hoppa upp och ner i sätena. Nejnejnej man måste sitta i bilen. Titta titta man kan snurra på ratten istället, vad kuuuuuul! Vinka till mamma wiiii. När vi äntligen fick gå av så vinglade jag iväg till brasan. Tog en glutt sen öppnade sig himmelen och vi flydde hem illa kvickt. Men innan dess hann vi ändå med att gotta oss med varmkorv, godis och sockervadd mest för att det liksom hör till. Barnen fick rida också vilket var uppskattat. Filip kastade in handduken innan 19 i vagnen och verkade väl lagom road. Men han fick ändå hänga lite med lillpolarn sin innan han sa natti natti. 









RSS 2.0