Fira födelsedag på Makeriet

I lördags kväll var jag en kort sväng på Makeriet för att fira min fina vän Agge som har fyllt 30. Lillemans farmor var barnvakt ett par timmar på kvällen för första gången efter att jag nattat honom. Tråkigt nog så kunde jag inte medverka på själva middagen men tjejerna hade bara lovord att säga om maten. Så dit ska jag minsann gå och äta så fort tillfälle ges. Jag kan iallafall go i god för servicen och atmosfären. Väldigt snygg inredning och enormt trevlig personal. 


Vackra födelsedags barnet strålade sådär fint som man säger att gravida kvinnor gör. Älskar dig och hoppas du hade en trevlig kväll. Ledsen att jag inte kunde medverka hela kvällen. 

En dag som sent ska glömmas

Natten till idag var avskyvärd. Helt hemsk. Lillkillen vaknade stup i kvarten, varje gång jag precis lyckats somna. Snälla rara farmor kom kl 8 och tog med sig liten ut en sväng så att jag kunde sova en stund. Är så tacksam (uppe med tuppen på hennes födelsedag och allt) och även om jag vaknade rätt snabbt så var det ändå skönt att gå och pyssla lite här hemma i lugn och ro. Sminka sig utan att behöva ha ena ögat på bebis. 

Halv tio knallade vi upp på stan och tog årets första utefika på Hälls med Maria och Sofia. Strosade en sväng på stan för att sedan slå oss ner i solen igen med gelato glass. Den här dagen var en sådan dag som skänker så mycket energi. Strålande väder i goda vänners sällskap med en nästintill helnöjd bebis. Livet! Såg på termometern nu när jag kom hem att det är nära 16 grader ute. 








En strålande dag

Idag åkte min kära sambo till England på fotbollsresa med sina bröder och pappa. Fick en hejdå puss tiiiidigt imorse och kände att jag saknade honom så fort han låste dörren efter sig. Tokigt det där. Att man saknar någon extra mycket när man vet att möjligheten att ses tagits ifrån en, tillfälligt som tur är men ändå. 
Möttes i vardagsrummet av presenter och några fina ord på en lapp. Då blev jag om möjligt ännu mer kärlekskrank och längtade genast ännu mer efter honom. Men men det är bara en weekend så nu får jag ta mig i kragen. Det har redan gått en dag. En sån dag förresten!! 12 grader och strålande sol. Jag träffade min vän Lillianne i parken på förmiddagen där vi lekte en stund med hennes dotter för att sedan ta en promenad i solskenet. Underbart! Efter lunch blev det en sväng hem till min syster där vi gottade oss med Ramlösa och nötter medan vi tjitt tjatta ett par timmar. Väl hemma svidade vi om och gav oss ut på långpromenad. Dagen har gått fort och bebis har vart glad och nöjd nästan hela dagen och sover nu så sött i sin spjälsäng. Tänkte titta lite på Lets dance här men blir nog hopp i säng snart för min del med. 





Nu är det vår! det kryllar av tussilagosar 

Det börjar bra

Inatt vaknade lilleman bara 3ggr, en klar förbättring!! Han har i flera nätter slitit och dragit i spjälskyddet utan att vi förstått varför. Nu märkte jag äntligen varför, han har kämpat stenhårt med att lägga sig på mage. Vilket han lyckades med inatt. Han har gjort det förut men inte i spjälsängen då han föredrar större utrymmen för sina rullningar. Försökte först vända tillbaka honom då man hört att bebisar ska sova på rygg. Men det var lönlöst då han bara snurrade runt igen. Han verkade iallafall helnöjd och sov så gott så på magen i hela 3h sista timmarna vilket aldrig händer annars utan sisådär 3-4 uppvak. 


Solen skiner. Tror på en strålande helg. 

Det blir vad man gör det till

Imorse var sambon iväg på arbetsintervju och det var då jag fick ett smärre meltdown. Tårarna rann av trötthet medan bebisen sov så gott i min fann. När Daniel kom hem så erbjöd han sig att gå hemifrån med lilleman ett par timmar så att jag kunde få sova. Men jag hade bokat ett vattengympa pass som jag minsann tänkte gå på. Att röra på sig är en dunderkur mot välbefinnande. Det var jag och min vän Sofia samt ett glatt gäng tanter där idag. Långt ifrån det hårdare passet man vart på, men Så roligt!!! Ett sånt härligt gäng som de flesta verkade delta varje vecka och ur högtalarna strömmade glädjande dansbandsmusik. När jag var yngre jobbade jag på krogen och varje torsdag var det dansband så jag kände igen varenda låt och nynnade glatt med mellan simtagen. Det var som balsam för själen och jag gick därifrån med ny energi! Sambon fick veta bara någon timma efter intervjun att jobbet var hans, vilket jag nästan kunde förstå innan. Han är tvärtemot arbetsskygg och har sålänge jag vet om oftast fått de jobb han sökt. Kommer bli en omställning att vara hemma själv med bebis om dagarna men känner mig redo för det och är glad för min kärleks skull. Hur som så fick jag äntligen sova en stund nu på eftermiddagen när mina pojkar lämnade lyan en stund för min skull. Underbart! Så nu känner jag mig redo för helgen som kommer. Jag ska nämligen vara själv med plutten tom. måndag då sambon åker till England på fotbollsresa. Känns lite som en utmaning nu när Filip inte är sitt gladaste jag men det kommer gå bra. Har en del inbokat iallafall så hoppas dagarna går fort. 





Verkar inte som att vi drog det längsta strået

Vår lilla illbatting har i fleeeera veckor väckt oss minst 5ggr per natt. Vissa bebisar sover hela nätter innan 6mån. Inte vår. Aldrig någonsin mer än 2h i sträck efter att vi somnat och då är det bra. Att han vägrar flaskan gör såklart att lotten faller på mig då mat är det enda som de flesta gånger hjälper för att han ska somna om. På dagtid ska han prompt sova vaggandes i famnen eller i annat fall ute i vagnen när vi promenerar. I båda fallen är det helt omöjligt att kunna passa på att sova när han sover. Igår var jag så trött så att jag var nära på att spy. Idag kom en tår. Jag älskar honom högre än allt annat men det här med sömnbrist är så mycket värre än man tror. Om jag någon gång tidigare kallat mig trött så hade jag fel. Att jobba ett 14h pass på krogen är semester jämfört med det här. Man får försöka se det för vad det är. Övergående. Det kommer bli bättre. Vi vet inte när, men en vacker dag vänder det. Tittar på honom nu som sover så rofyllt i min famn och känner inget annat än lycka. Han är värd allt. 


"I knew I loved you before I met you"

Svårflörtad av en anledning

Vår älskade bebis är oftast en glad kille som har nära till ett skratt. Senaste dagarna har han vart minst sagt svårflörtad, ett leende kommer inte alls lika ofta. Han har dessutom vaknat jätte ledsen ganska omgående efter läggning. Misstänkte en utvecklingsfas eller kanske mardrömmar. Men igår upptäckte hans moster något vasst när han gnagde på hennes finger. Så jo visst det ser ut att vara minst en gadd på g i underkäken. Svårt att se då han helst inte vill visa. Men verkar vara lite röd och svullen i tandköttet där jag tror mig se en liten vit pigg. Lilla plutte har ont! Stackars krake. Någon som har tips?? Att tugga på kallt vill han inte då det är obehagligt... Kall dryck osv har aldrig vart populärt. Vill inte gärna proppa honom med alvedon! 


Leendet som får mitt hjärta att smälta 

En lagom generös singel storlek

Såg att Coca Cola flaskorna numera finns även i 1liters flaskor. Känns som en lagom generös mängd att hinka i sig om man inte har någon att dela med en kväll. Försöker själv att hålla nere läsk drickandet till endast lördagar, så då är det bra om det inte blir något kvar som läskar en dagen efter. Men sen kan man kanske tycka att prisskillnaden talar lite emot att köpa den mindre flaskan "bara för att" då det bara skiljer ca 2kr jämfört med den stora flaskan. Har änsålänge bara sett dessa 1 liters i just Coca Cola annars skulle en idé vara att även tillverka samma storlek i Fanta, då kanske de skulle lyckas sälja de nya storlekarna till folk med beslutsångest. Många anser nog att 3-4 liter läsk är lite att ta i såvida man inte är många som delar och isåfall köper två stycken enliters istället. 




Wishlist

Igår anlände nya H&M katalogen. Livsfarligt för plånboken. Hittade en massa fint! 






Klänning är ett favoritplagg som jag använder flitigt när vädret tillåter. Dessa tre ovan skulle gladeligen få flytta in i min pgarderob. Sen blev jag lite löjligt förtjust i den virkade koftan högst upp. Den tror jag att jag bara måste ha 

Finsmakar godis

Nästintill varje lördag så plockar jag glatt på mig en påse lösgodis som jag sedan i vanlig ordning äter för mycket av. I början ser allt såååå gott ut så valen nästan blir för många och man måste ändå smaka på samtliga sorter vilket lätt resulterar i smått illamående. 

Idag kom älskling hem med en choklad bakelse samt fin kola från butiken kaffe och pralin. Inte direkt 7.90kr hg men SÅ gott. Kändes godkänt att synda såhär på en onsdag efter en skitnatt. Socker piggar upp vilken tröttis som helst. 







Kanske man skulle ta och byta ut lördagarnas lösgodis mot lite finsmakar godis istället? 

Ropa inte hej innan du kommit över ån

I flera nätter har lilleman "bara" vaknat 3ggr per natt. Så underbart så det är inte klokt jämfört med innan. Dom svarta ringarna under ögonen var helt plötsligt bara mörkt grå istället. Dagen kändes mycket lättare och jag fasade inte alls inför läggdags som tidigare. 

Men nu får det vara nog med semester deklarerade den lilla inatt och vaknade minst en gång i timmen, ibland flera. Då vet man att man lever. Får väl se det positivt. Lätt att somna om iallafall när man är sååå slut. Spenderade hela noll sekunder med att irriterat stirra i taket och fundera över ditten och datten. Skönt det.

Annars klurar jag för tillfället nå enormt många trimmar per dygn på HUR jag ska få lilleman att ta flaska igen.

Å så dum jag är. Natten var såklart en hämndaktion pga. allt flaskövning igår.

Som gjorda för varann

Just för tillfället är jag extremt godis sugen. Sådär så att man hade blandat alldeles för lite mjölk i massa oboypulver om man hade det hemma. Hur som så drömmer jag mig tillbaka till helgens gottepåse. Vissa godisar bör ätas tillsammans. Sådana som är sura och röda samt saltlakrits i samma form. Finns alla möjliga kombinationer som är heeeeeeeavenly. Har ni inte testat att sätta ihop dom såhär och äta samtidigt så gör det snarast!! 






Några andra godisar som också gifter sig väldans bra är en ruta marabou mjölkchoklad tillsammans med mjuka fluffisar som exempelvis sockerbitar, de större ahlgrens bilarna eller skum bananer. 
Mmmmmmm nu blev ju mitt godissug genast mindre... NOT! 

Att sakna någon

Minns en semester i Grekland med mamma och syster för kanske 15år sen? Det var i tonåren. Då man inte missade ett tillfälle att umgås med sina vänner, då det var allt livet gick ut på. Det fanns inga måsten, jobb eller annat viktigt utan man levde som i en bubbla där ens vänner var prio 1. För tillfället umgicks jag då dagligen med min bästa vän Sofia. Kunde knappt njuta av solen värmen och havet där i paradiset då jag saknade henne såååå mycket. Helt befängt egentligen såhär i efterhand men ändå sött. Mamma som liksom sparat och planerar den här resan såpass länge och så får hon med sig en otacksam tonåring som hellre skulle stannat hemma i Sverige och hängt hemma hos kompisen. Men såklart så har jag även massa underbara minnen från den resan så det var såklart värt det ändå! Men kommer så väl ihåg alla brev jag skrev till Sofia och vilken hemlängtan jag ändå hade.
Kunde inte låta bli att känna igen känslan nu när Sofia vart i Thailand i 2v. Saknade henne nå enormt. Kan ibland‪ gå så lång tid innan vi ses ibland ändå, men att veta att man faktiskt inte har möjlighet gör saknaden större. Men nu är hon hemma så i eftermiddag ska vi ses!! Längtar tills jag får ge henne en bamsekram och höra allt om resan




Tråkigheter

Idag har vi klarat av två mindre roliga måsten. Gymmet för min del (kan fortfarande inte riktigt se nöjet i det hela). Men lilleman drog verkligen nitlotten idag då det var dags för vaccination nummer 2. Ingen bra tid var det heller då han var lagom trött och kinkig redan på skötbordet där han skulle mätas. 5mån igår och mäter nu 67cm och väger 7460g. Sprutan var inte alls kul! Men efter lite puss och kram, samt att jag berättade att nästa vaccination inte är förrens han fyllt 1 så slutade tårarna rulla ganska omgående. Nödvändigt ont dumma spruta. Just nu sover han och vi håller tummarna stenhårt för att han ska slippa feber och elände så att han får sova inatt. 


Bild från förra veckan när vi var ute på upptåg. Vagnen är inge rolig längre så ser fram emot att snart byta till sittdelen, då vi hoppas på att det kommer vara mer poppis då han kan kika ut mer då. 

Coola killen

Måste bara hissa H&M. Älskar barnavdelningen! Finns alltid massa fint till kanonpriser. Idag shoppade jag ännu en pryttel till Lilleman inför stundande utlands semester. Ett par solbrillor!! Vet inte alls om det kommer vara poppis eller alls nödvändigt då han självklart kommer ha solhatt på sig. Men för knappa 40kr så känns det lite skitsamma om dom inte kommer till användning. Hur som så var han fräck i dom och verkade inte irritera sig på dom när han fick prova. Så kanske kanske att han låter dom vara.




Fler dagar som denna vore härligt

Idag sken solen! Inte direkt så att man klagar över att vara ledig nu när våren är här. Termometern visade hela 14 grader, måste vara den varmaste dagen hitills i år. Dagen började med lite egentid när pappan tog med lilleman ut en sväng på förmiddagen. Sen blev det en tur till parken där jag drack kaffe i solskenet med grannarna och lekte en skvätt med deras 2 åringar. Sandkakor är lika poppis som när en annan var liten. Alla våra bebisarna sov så sött i vagnen medans vi kikade på dom äldre. Dom turades om att gräva ner varandra i en stor lövhög medans dom skrattade tills dom kikna. Finns nog inget härligare ljud än barn som skrattar sådär hjärtligt. På eftermiddagen fick vi besök av sambons barndomsvän, hans tjej och deras barn som snart flyttar hit i närheten. Ska bli så roligt när Filip och deras yngsta som bara är två månader äldre börjar leka. Just nu har dom noll koll och petar väl på sin höjd varandra i ögonen om dom kommer tillräckligt nära. Tillsist avslutades dagen med en långpromenad medan solen gick ner. 






Shopping till den lilla i familjen

Idag är det strålande sol ute så vi tog en härlig promenad upp på stan. Vi lunchade och shoppade lite smått. Lilleman fick fin fina strumpor och en solhatt. Strumporna var dock för stora, men lika bra det då han har fler än han behöver för tillfället. Kikade även lite på sulkys. Klämde lite på en Babytravels som är väldigt prisvärd för 999kr men tyckte den hade lite kort sufflett. Bozz för 1200kr verkade väldigt bra med fler finesser men är en 3 hjuling vilket jag tycker känns lite ostadigt kanske? Men vill egentligen ha en ljusbeige så den inte blir så fasligt varm i solen. Har sett på nätet att Chicco lite way (som jag blev tipsad om) hade en i den färgen. Så ska nog klämma lite på en sådan också innan jag bestämmer mig. 





Inte så värst vuxet

Dagens lack känns inte direkt vuxet. Typiskt Barbie färg kan jag tycka. Vet inte alls vad jag tycker om det. Ena sekunden tycker jag det är super läckert och känner mig lite lätt mallig som är så fredagsfin. Nästa sekund känner jag mig alldeles för gammal för denna bubbelgumsfärg och vill ta bort det. Riktigt fånigt egentligen men tycker det blir svårare och svårare att bära såhär knalliga rosa färger. Men såhär på naglarna så är det nog lite fräckt ändå. Vårigt om inte annat! 




Eller hos slitna morsor

Sitter och bläddrar igenom nya numret av sköna hem. Föll pladask för denna concealer. Skulle göra gott för mina mörka ringar under ögonen. Den kostar förövrigt precis lika mycket som parkeringsböterna gör som jag lyckades skaffa mig imorse. Lagom surt. 






Vagn expertis sökes

Nu har vi bokat solsemester. Som jag längtar! Jag har självklart redan börjat fila lite på en packlista fast det är flera månader kvar. Jag kommer ha jordens resfeber när det börjar närma sig. Det är inte bara att åka med bebisen. Hans packlista känns milslång. En sak som jag funderar på för tillfället är det här med vagn. Att hyra där känns inte ett dugg lockande. Skönt att slippa konka på visst. Men för det första så vet man aldrig vad dom har att erbjuda för vagn på hotellet. Dessutom så har man isåfall ingen på flygplatsen vilket känns som ett måste då vi reser så pass sent på kvällen så förhoppningsvis sover lilleman genom incheckning osv. Så nu är frågan. Ska man köpa en billigare sulky (babyproffsens egna?) som man får lämna ifrån sig innan man kliver på planet. Isåfall får man även vänta på den sen, som garanterat kommer komma sist på rullbandet. Eller ska man kosta på sig en babyzen yoyo som går som handbagage? Då riskerar man heller inte att den blir förstörd. Hmm..






Komsi komsi solen

Var en sväng på IKEA häromdagen. Köpte bland annat dynor till våra korgstolarna. Passade prima!! Så nu får gärna solen kika fram också så man kan sitta där ute. Måste bara hitta ett bord också. Sen ska det piffas med lite blommor och kuddar osv. Men är lite fundersam på vilka blommor man kan ha på inglasad balkong utan att de kolar vippen? Kan lätt bli lite som en bastu så måste vara ett par tåliga sådana. Tips? Någon? Plz! 




Om ni har en massa dötid

Om ni har dessa två ingredienser tålamod och tid! Så har jag ett tips. Baka Leila's biskvier. Har väl aldrig tagit så lång tid att göra krämen. Men gott blev det. Botten receptet kommer jag absolut använda igen. Dom gick snabbt och lätt med kanon resultat. 







Tur att man inte räknar points

Jag har aldrig vart direkt stormförtjust i semlor men äter ändå en om året av ren tradition. Men hör och häpna idag har jag smockat i mig två! Pappa hade bakat en hel hög med semlor imorse så det blev först en fika där sen fick jag med mig ett gäng hem, så blev en till efterrätt ikväll också. Tur att förbränningen är bättre än vanligt nu när man ammar haha





Ut och fara med bebis

Funderar strakt på att åka utomlands i sommar. Är lite smått harig och tänker mycket om och men med att åka utomlands med bebis. Filip kommer vara 8 månader i juni. Någon som har lite tips på vad man bör tänka på när man bokar hotell osv?. Först och främst tänker vi åka direkt från Örebro för att minska restiden. Tanken är väl Kreta för att slippa flyga för långt. Hört att det finns barnpaket på en del hotell? Hiss och barnpool (i skuggan) är ett måste. Lägenhetshotell vore väl praktiskt för att underlätta med barnmaten? Är väl medveten om att detta är en resa för oss föräldrar då liten inte är stor nog att uppskatta det. Men glada föräldrar, glada barn sägs det ju :) eller ska man vänta tills han blir större? Rädslan att han ska bli sjuk när man är utomlands finns, men det kan lika gärna hända om vi väntar... Hjälp!! Tips och råd tack!! Önskar att jag var lite mer "äh, vi kör det kommer bli toppen!!!" Längtar sååå efter en solsemester då jag var höggravid förra sommaren så blev det ingen då. Svenska sommaren är inte direkt att lita på alltid tyvärr, så att gardera några soltimmar vore härligt.






RSS 2.0