Materiell lycka

Tror mig ha hittat vårt framtida matbord. Mölnlycke från IKEA. Det är helt slutsålt för tillfället men efter att ha forskat lite via mail så ska det tydligen dyka upp i varuhusen igen i januari. Perfekt då vi flyttar in 2a februari (ja nu är datumet spikat!). Har även kommit fram till att inreda med udda matstolar. Jag är på tok för ombytlig för att bestämma mig för en stol och sedan vara nöjd med det. Finns ju en uppsjö av stolar som jag vill ha. Dessutom tycker jag det är riktigt charmigt med udda stolar. När vi var små så hade vi öglan stolar i köket. Nostalgi. Tänker på min barndom när jag ser dom och har länge velat ha en likadan själv. Och gissa vad! Mamma hade faktiskt en stol kvar efter alla dessa år som jag kunde få! Materiell lycka. Nu längtar jag ännu lite mer till februari. 

Sånt som man minns.

När jag var liten så fick man ibland följa med mamma och pappa till jobbet. Antagligen för att dom skulle hämta något dom glömt eller lämna något eller vad vet jag. Men i min värld var det för min skull vi gick dit och drack coca cola i restaurangen där pappa jobbade eller kollade på när det bakades tårtor eller lagades mat på mammas jobb. Alla var så snälla och behandlade mig som att jag var drottningen som kom på besök. Jag minns hur uppvaktad man var och alla häftiga maskiner och kopieringsmaskiner man fick speja på. Någon gav en kakor bakom mammas rygg eller jagade en mellan bord och stolar tills man kikna av skratt. Tror den där Jon brukade visa ett häftigt trick eller två om jag inte minns fel. Hur som haver så brukar jag och Filip fika på mitt jobb. Även om han kanske är för liten för att lägga detta på minnet så kommer jag alltid att minnas det med glädje, våra mysiga fika stunder. Min underbart söta personal brukar prata med honom och även om han är lite blyg så ser jag hur det lyser i ögonen av förtjusning hos honom. Att man får gofika skadar såklart inte heller. Ibland får man stå och kika på när brudarna langar kaffe vilket är supercoolt även om han inte riktigt får ihop det då han tror att kaffebönorna i den genomskinliga behållaren är russin. Men idag var det en lyftkran utanför fönstret där vi satt och mumsa på dagens frukost nummer två. Hur tur kan man ha? Lycka! 


Muuto dots

Längtar till flytt nu. Förutom skohylla och hatthylla från housedoctor så önskar jag mig dessa muuto dots att ha på väggen. Gillar speciellt inspo bilderna där de blandat olika färger så så får det nog bli. Den lilla kuben tänker jag nog kopiera den med. Dock är jag allt annat än en hattperson så får nog placera en handväska i istället. 
Mango, banan och passions smoothie

Den lilla i familjen fick ett vredesutbrott utan dess like för några dagar sen när jag bjöd på mango yoghurt istället för hans vanliga vanilj till frukost. Hujedamig det var inte populärt. Vägrade ens att smaka. Men idag mixades det smoothie för fulla muggar på Barnkanalen och Filip kollade med stora ögon på mig medans han upprepade -smoothie smoothie smoothie som i trans. Klart du ska få det min älskade lilla unge, med mango yoghurt i hehehehe... 

Bullbak med lilleman

Imorse bestämde jag mig för att baka bullar inför filles stundande 2års dag. Mitt tålamod är inte direkt gjort för bullbak. Det ska jäsas hit och dit och om och om igen, typ. Men men minns att min mamma alltid bakade bullar till mig i tid och otid och OM jag uppskattade de små sötebröden. Så inte ska väl jag vara sämre tänkte jag och kavlade upp ärmarna. Dessutom lät jag den lilla ligisten vara med och baka. Bara det borde ge mig ett världens bästa mamma pris. Det var vispar och skålar och mjöl överallt. Men så kul vi hade. Han rörde och vispa och hällde för glatta livet. Jag hade fullt upp med att se till att den lilla inte trilla ner för stolen, nådde spisen eller hävde i hela mjölpåsen i skålen så hann knappt reflektera över att degen såg något mörk ut. Jaja det kanske blev lite mycket kardemumma i... Hmmmm. Baka baka diska vispa passa på unge. Torka torka torka. Nä vet du vad det här ser banne mig inte rätt ut tänkte jag högt och konstaterade högt (med en svordom) att hvete har ju köpt vetemjöl special FULLKORN!! Suck på mig. Stackars barn. Här får du nyttobullor imorgon på din födelsedag. Förlåt älskling. Mamma menade väl.

Men vi hade roligt iallafall och vet ni vad bullarna blev faktiskt inte så tokiga trots allt. 
RSS 2.0