Tillval check

I veckan som gått så har vi äntligen fått gjort våra tillval. Känns som en evighet sen vi bestämde oss för att köpa nyproduktion. Tillvalen var snordyra och tyvärr varken många eller med någon större variation. Vi landade efter mycket velande i att enbart välja rostfritt i köket istället för vitt på kyl, frys, micro, spis och kåpa. Allt annat blev standard val. Då det övriga såsom kakel, klinker, kommod osv inte bara hade hutlösa priser utan även sånt som vi inte tror kommer påverka värdet på lägenheten markant inför försäljning heller. Vi hoppas nämligen på att kunna tjäna en slant på detta boende och därmed kunna flytta till hus istället om några år. Så att jag inte är stormförtjust i just ekparkett eller antracit klinker får jag helt enkelt stå ut med. Sparade ju en slant bara på att välja bort ett ljusare tillvals golv för 80.000kr så kan istället köpa fina möbler som kan flytta med oss i framtiden. Känns smart. Helnöjd med valen trots allt. 


Nog för att det ljusare golvet var snyggare än standard valet men inte för dom pengarna. Det golvet hade inte vart mitt förstahandsval om vi hade fått välja helt fritt direkt.


Standardvalet till vänster får duga då tillvalet till höger dessvärre inte var ett marockanskt kakel..

Hur som haver så kommer nya lyan vara tokmycket tjusigare än vår hyresrätt med plastgolv och annan mindre önskvärd inredning. Oj vad vi längtar till flytt nu. 

Dille på ryggor

Filip har redan fått inte en utan två små ryggor i sitt snart 2åriga liv. En svartvit mönstrad från Elodie details och en klassisk svart minikånken. Används flitigt istället för sköväska i dagsläget. Men en vacker dag ser jag hur jag packar varm choklad och smörgåsar när han ska iväg på utflykt. Åh! 
Nu har jag hittat ännu en till goding.


Ifrån märket Blafre som säljs på jollyroom. Asså hur fin är den inte? Jag är kär. Kanske man skulle klicka hem en till trots att det är ett allt annat än befogat köp. 

En i skinn och en i konstläder

Tänker att jag vill köpa saker som håller i längden. Att dyrare faktiskt kan vara bättre. Just väskor i äkta skinn håller ju så mycket längre än fuskvarianterna. Har länge letat efter en brun skinnväska som rymmer ditten och datten plus ett ombyte till den lilla drällpellen i familjen. Bestämde mig tillslut för en cognacsfärgad variant som jag hittade hängandes alldeles allene inne på Åhléns. En tidlös sådan som bara kommer bli snyggare och snyggare med åren, det är iallafall vad jag inbillar mig att bruna skinnväskor blir. Lite stel för min smak egentligen fast kände ändå att själva sökandet behövde avslutas, men vem vet kanske man skulle ta och snofsa till sig en smula. 


1199kr

Föll även för en liten svart skapelse på H&M. Åh den var så jag. Perfekt storlek för det nödvändigaste såsom smink, mobil och plånbok när man ska ut på galej. Älskar hur konstlädret bryter av mot fuskpälsen. Att kombinera olika svarta material faller mig alltid i smaken. 
Denna lilla ska jag minsann inviga redan ikväll. 
199kr


Dagens outfit
Mössa från POP
Tröja H&M
Byxor Lager157
Skor Converse 

Det där med skor är verkligen klurigt till dom små. Fötterna växer ryckvis och mycket oförutsägbart. Att köpa skor till kommande säsong är lite likt roulette. Chansen att det går vägen är minimal. Men för några månader sen så var farbror Oscar i USA och köpte då snäll som han är med sig inte ett utan två par Converse till Filip. Vi chansade på strl 23 och har hållt tummarna sen dess på att de skulle komma att passa om inte nu till tidiga hösten så till våren. Men jo jo nu används dom flitigt sen ett par veckor tillbaka och lillen gillar dom skarpt som den lilla skonörden han är. Min solstråle är ingen bebis längre

Filip -mamma, a kott (ta kort)!
Jag -okey älskling, skratta då!
Filip -haha! 
•klick•
Filip -Dä ä kuuuuulFortfarande kallar jag honom dagligen för min lilla bebis. Men på den här bilden ser man ju verkligen att det numera är en liten pojke. Ett litet barn  som sitter alldeles själv på stora stolen. Han pratar nu. Inte bara enstaka ord utan små korta meningar. Våran lilla. Åren springer iväg när man får följa ett litet liv som växer upp. Det händer så mycket varje vecka. Jag är så stolt över hans små färdigheter. Han hjälper gärna till och bakar (som jag såg fram emot den dagen när den kändes långt bort). Vi sjunger tillsammans och han kan nu säga vad vi ska sjunga för låt. Får (bä bä vita lamm, Hus (litet hus i skogens slut) Pippi, spindeln m.m.  Han säger ordet törstig istället för att som förr pipa och peka på vattenflaskan. Han väljer själv gröt eller yoghurt och vilket pålägg han ska ha på mackan för han kan säga det med ord. Han delar ut riktiga björnkramar och pussar med smackljud på alldeles eget kärleksfullt intiativ. Han puttar hellre sin vagn själv än att sitta däri när han har spring i benen. Kan klä av sig jacka och stövlar själv och sätta på sig sin mössa. Han berättar själv vilken film han önskar se när vi frågar. Gapar oftast duktigt när det är dags för att borsta tänderna och berättar segervisst -jag bajsar när han smyger in i ett hörn för att få vara lite ifred och förvarnar liksom att snart möte blöjan bytas, men kissar snällt på pottan. 

RSS 2.0