Kök med detaljer i guld

Oftast så är man en antingen eller typ när det kommer till vissa saker. 
Som tex. en silver eller guld person. 
Jag har sålänge jag kan minnas alltid föredragit silver framför guld, även när det kommit till inredning. Har tidigare tyckt att blanda silver och guld även vart som att blanda rosa och rött. 
Ett big no no som jag inte förstått tjusningen med. Men ibland så kan även  jag överraska med en riktig kovändning. Jag funderar starkt på att gå lös på diverse pryttlar imorgon på lagerhaus då jag bokat in en liten shopping tur med en vän. Dit vi flyttar så är väggarna i köket lite dovt blåa och jag tror det kan bli en lyckad kombo. Eller? 



Typiskt

Var tydligen fler än jag som föll för reklamen av Liptons nya tésmak blueberry muffins. Lockade sisådär att resa sig från soffan och knalla ut i kylan ikväll. 
Men tanken på lite kvällsmys framför tvn med vad som säkerligen är ett fantastiskt té fick mig ändå att knalla iväg. Det var mörkt och kallt men tillslut såg jag ICA skylten lysa. Snabbt som tusan var jag framme vid té hyllan..


FAIL!! 

Perfekt till höstmyset

Men asså HUR kunde jag missa dessa när jag stod och rota i té hyllan på ICA häromdagen?? Jag var så insnöad på att leta reda på mitt caramel té så att allt runt omkring bara blev ett enda blurr. Möjligtvis så hade jag en mindre road person med mig också som inte ville tillbringa längre tid än nödvändigt i mataffären, han förstår inte nöjet?! 

Nu när hösten är här så är det dags att fylla på té förrådet igen så att leta reda på dessa två får bli dagens mission. Föredrar faktiskt påsté av den enkla anledningen att det är mer praktiskt än lösté. Vad föredrar ni? 





Kan nog vara det godaste ever?

Vem i sina sinnes fulla bruk skulle inte tycka om den här??
En liten millisekund av reklam tittandes var allt som krävdes. Jag är såld. 
Det lär ju vara bland den godaste kakan på denna jord. Bara massa smaskens i en enda röra kan väl inte bli annat än lyckat? Den här hamnar överst på min "ska bakas snarast lista"




Svart eller grå cape?

Det där med höstjacka har minst sagt vart något av ett litet projekt för mig. En fjällis låg högt på önskelistan men när jag provade den häromdagen så var det knappast något ha begär som dök upp. Tror jag tyckte den var lite kort i modellen och den längre var såklart för lång. Men jag ska ge den en ny chans om ett par veckor. Hittills är det ingen brådska då det är en rätt varm jacka ändå. Med det sagt så behöver jag ändå en lite tjusigare jacka att varva med. Så efter en hel del letandes på diverse hemsidor så hittade jag en massa fina på bubbleroom.se Men det slutade med sån beslutsångest så jag klickade hem två rätt lika men ändå olika capes från märket OBJECT. Den svarta är nog favoriten men jag älskar verkligen huvan på den grå. 
Vilken röstar ni på? Tänkte försöka ta mig i kragen och bara behålla den ena. 





När tacos inte var ett alternativ

Vi råkade trassla till det lite såhär inför fredagsmyset då det blev tacos häromdagen så var vi inte sådär supersugna på det idag.. 
Flopp!! man vill såklart passa på att gotta sig lite extra såhär på helgstarten. 
Att äta typ falukorv eller nå annat halvdant skulle faktiskt helt enkelt kännas fel. Så vi traskade iväg till ICA och inhandlade lite ribs, räkor och nygräddat italienskt bröd. Inte ofta man har turen att lägga vantarna på bröd direkt från ugnen sådär.
Vet att jag har sagt detta minst en gång för mycket men det tåls att sägas igen. Plockmat är för himla bra på alla sätt och vis!






Skogsmulle jacka ja tack!

Nu är det bara att inse att sommaren är förbi för den här gången. Då var det dags att förnya höstgarderoben, yeeey! 
Är inte supernöjd med jackan jag hade förra året så en ny ligger högt upp på önskelistan. Har i flera år suktat lite smått efter en fjällräven. Klassisk jacka med bra kvalité, en sån jacka som min pappa skulle tycka var ett bra val. Dock så har inte väder och vind tålighet vart det viktigaste för mig tidigare då jag tycker att det är lite av en skogsmulle jacka (en fin sådan men ändå) och jag har väl inte vart världens utomhustyp egentligen. Men tiderna ändras och nu känner jag mig redo för en riktig outdoors jacka hehe. 
Får väl komplettera med en kappa eller något annat lite tjusigare om jag klä upp mig, för klackar och fjällräven är inte världens bästa kombo. 




Nostalgitripp

För ett tag sedan så skrev jag ett inlägg om min sorg över att mitt älskade favorit té i smaken caramel inte längre fanns att få tag i. Det var säkert över 10 år sedan det fanns sist? Som jag har sörjt och letat efter denna gottiga höstdryck. Det skulle verkligen kittla skönt i kistan nu när hösten och kylan dykt upp.
Men vad ser jag då på instagram? Jo min lillasysters vän har minsann hittat ett nästintill likadant som fanns förr. Dock så var detta en kombination av både vanilj och caramel. 
Men det var minsann smaskigt det med! Så tipselitips för er tédrickare. 
Bra där lipton, ta för i böveln inte bort detta nu! 




Tack snälla espressohouse

Dom som känner mig vet att jag är ganska tävlingsinriktad. Den sidan visas mest på jobbet då espressohouse är ena hejjare på att locka med fin fina priser! Som tur är så har jag ett riktigt underbart team med vinnarskallar till kollegor. Det var inte längesen vi vann en dag i lyx med spa och behandling på yasuragi och middag i huvudstaden. Under sommaren drog det igång ännu en tävling som vi gick in stenhårt för att vinna! Den här gången var priset varsin iPad. Å vilka slutade på 1a plats av alla espressohouse shopar (typ 140st)? Jo VI på köpmangatan i Örebro! 
Yey! Bra jobbat allihopa, jag är så stolt över er. Ni är bäst!! 
Ligger här i skrivande stund och tittar på viaplay i sängen på min nya platta, inte alls fy skam! 




När Sarah fick välja restaurang

Igår var det som sagt Sarahs födelsedag. Hennes önskan var att vi skulle gå ut och äta kvällen till ära. 
Ni som följt mig ett tag nu kan förstå att jag blev rätt nöjd med hennes val av restaurang, då lotten föll på Indigo.
Yummie in my tummy!!
Vår present bestod av massa lakris då det är frökens favvogodis som kändes passande på en lördag och en flaska JD som även är en av hennes personliga favoriter. Tror hon blev rätt nöjd även om vi konkurrerade med vackra smycken och kroppsvårds produkter som luktade himmelskt. 
Pinsamt att denna tösen bara bor någon timma bort och jag ändå aldrig tar mig tid att hälsa på. Fy på mig! 
Det var iallafall som vanligt underbart att se henne, prata ikapp och ge henne en kram. Vänner som hon växer inte på träd, otroligt godhjärtad person den där Sarah. Hoppas vi ses snart igen! 







Sista islatten för i år

Idag är ingen vanlig dag för det är Sarahs födelsedag hurra hurra hurra!
Blev en sväng på stan med Maria idag i jakt på passande present till vår vän Sarah som vi ska fira ikväll. 
Tycker minsann att vi lyckades rätt bra med dagens mission. Personligt och uttänkt, tack vare mig mjehehehe 
Vi passade på att skriva kort medans vi tog en islatte i solen. Snart är uteserveringarna ett minne blott igen och man får glatt sitta inne och huttra med en kopp te istället. Men det gör inte så mycket för min del. Tycker att alla årstider har sin charm, vissa mindre charmanta än andra men ändå. Vintern kunde gott få vara kortare, gärna bara under december månad. Men då rejäl med massa kramsnö, sen kunde det få vara vår från 1a januari redan :) 




Så nära ett husdjur jag kan komma

Det var en solig dag i våras som jag blev stolt ägare till min vackra stålhäst. En vit hingst, stark som få. Sicken present! Jag blev som ett litet barn när jag såg honom och ville genast ge mig ut på äventyr. Dagarna efter gjorde vi dryga milen ihop, till min rumpestumps förtret haha. Men man måste ju även ta hand om sina nära och kära, vilket jag inte vart den bästa på. Men nuså är han nybadad och matad med luft. Det är det minsta jag kan göra då han så lydigt släpar runt på mig i vått och torrt. 




Pjuh!

Hade fått för mig att det var en hisklig tapet i vardagsrummet där vi ska bosätta oss inom en snar framtid. En mörk beige nästan åt det teracotta färgade var min fasa. Men idag när vi var där och kikade igen så var det någon ljusmönstrad historia. Inte vad jag hade valt själv men lagom menlös och helt klart godkänd. Det var hur som bra mycket bättre än vad jag fått för mig, Pjuh! Kunde ha blivit en dyr historia att ta tapetsering där som tillval då det inte betalas av hyresvärden före år 2023. Men men den där kan jag leva med så det var en minsann en lättnad. 




Zara HOME

OM jag nu skulle vara på jakt efter nya kuddfodral så skulle dessa 3 från Zara HOME ligga fint i min kundvagn.
Även fast jag gladeligen skulle kunna klicka hem dom direkt så är det faktiskt en hel del annat som är högre prioriterat inför flytten. 
Imorgon ska vi få titta på lägenheten igen och mäta lite så vi vet vad som får följa med eller behöver bytas ut. Klädförvaring till mig står nog högst på listan då jag är rätt säker på att mina pax garderober dessvärre inte får följa med.. När det är löst så kanske kuddfodralen får en chans?




Onödigt många val

För folk som mig så är det där med olika alternativ inte alltid något positivt. Idag tog jag mig en tur till Monki på jakt efter en vit kabelstickad tröja. Inom loppet av ett par minuter så stod jag med tre stycken snarlika och kliade mig i huvudet. Ahhh men hjälp. Jag provade samtliga säkert 4ggr var. Började fundera på om mitt korttidsminne åkt på stryk på senaste tid. Tiden gick och jag blev inte ett dugg klokare. Kände mig som en guldfisk med 3 sekunders minne medans jag stod där och snurra varv efter varv. Efter mycket om och men fick det vara nog. Den jag egentligen trodde var den rätta från början föll på 30 graders tvätt och 5% angora. Mellan de två andra (båda 100% bomull som tål att tvättas i 40 grader) var det tillslut den som var något mer oversized i modellen som vann. Jag menar nu när man har hela frysen full med godsaker ;p skämt och sido, den var något längre så så fick det bli. 





Bullmamman Louise

Senaste veckan har jag bakat inte bara kladdkakemuffins utan även äppelpaj. Redan där har jag samlat massa pluspoäng hos karln här hemma. Men inte nog med det. Just nu i skrivande stund så står den sista plåten med sega chocolate chip cookies i ugnen. Ett par bullar på det här så är frysen helt klart godkänd ur bakverks synpunkt kan jag tycka iallafall. Vågar nog påstå att det doftar ljuvligt här hemma nu. Men för att riktigt uppskatta det så måste man lämna lägenheten och sen komma tillbaka. Underligt det där men så är det. 




Älskade vita stickade plagg

Det kliar i min shoppingnerv och något jag aldrig kan få för många av är vita stickade tröjor, helst inte kritvita utan lite mer naturfärgade. Såhär till hösten så tänker jag unna mig ett par nya i vanlig ordning. Inte för att jag behöver fler utan enbart för att jag förtjänar att unna mig det. Kikade lite på Monkis hemsida och fastnade för dessa två. Så det blir nog en sväng på stan imorgon. Hoppas bara att de inte är stickiga för då är det kört, är sjukt kinkig när det kommer till kliande plagg, det är ett big no NO! 




Glada skor

Har sett att det dykt upp en hel del färgglada träningskor som typ inte väger ett dyft. Verkar väldans bekvämt. Var och kikade lite på stadium idag och fastnade för dessa Nike. Är för tillfället något svullen om fossingarna men det problemet är förhoppningsvis övergående så det kan nog bli ett köp inom en snar framtid. Det där med färgglatt är egentligen inte alls min melodi, men det är inte träning heller för den delen. Så lite glada skor kanske bara vore ett plus? 




Kladdkakemuffins

Häromdagen satt jag och min goda vän Elin likt ena riktiga bulltanter och bakpratade medan vi fikade. Hon tipsade mig om ett kladdkakemuffins recept som sades vara himmelskt. Upp till bevis tänkte jag och har idag vispat, klickat, gräddat och bakat i godan ro denna lördag. Det var verkligen ett recept i min smak. Snabbt, smidigt, enkelt och framförallt chokladigt! Fick ihop 27st kladdisar men bor man med ett riktigt kakmonster så får man bara hoppas att det finns någon kvar nästa gång vi får fikasuget besök.. 
Tror dom smakar allra bäst serverade med hallon och vispad grädde. 




http://www.matplatsen.net/2012/06/20/morgonstund-har-guld-i-mun-och-kladdiga-kladdkakemuffins/

Balkong inredning

Idag gjorde jag ett riktigt fynd! En kökssoffa för 300kr inklusive hemleverans! Inte illa för att vara fredag den 13e va? Ska bara klä om dynan i något tjusigt blått tyg. Den ska få stå på den inglasade balkongen sen i nya lyan! Lite kuddar och en fårfäll så kommer soffan bli tjusigare än någonsin. Jag är verkligen helnöjd!! Tack snälla snälla Bjarne för att du ville köra hem den till mig utan extra kostnad, himla fin gest som verkligen uppskattades. 





Balkong inredning

Idag gjorde jag ett riktigt fynd! En kökssoffa för 300kr inklusive hemleverans! Inte illa för att vara fredag den 13e va? Ska bara klä om dynan i något tjusigt blått tyg. Den ska få stå på den inglasade balkongen sen i nya lyan! Lite kuddar och en fårfäll så kommer soffan bli tjusigare än någonsin. Jag är verkligen helnöjd!! Tack snälla snälla Bjarne för att du ville köra hem den till mig utan extra kostnad, himla fin gest som verkligen uppskattades. 




Underhållsfritt ja tack!

Idag var jag iväg till superduktiga frisören Sofia Nyvall på salong Blonde. Idag färgade hon mitt hår i en försiktig ombré, med en bottenfärg som är väldigt lik min naturliga färg. Jag räknar med att ha händerna fulla närmaste månaderna så bokade in nästa tid innan jul vilket jag hoppas ska kunna fungera. Hur som så kommer jag iallafall slippa en ful utväxt nu! Som vanligt blev jag bortskämd med choklad och kaffe medan färgen verkade. Sen får man sitta i massagefåtölj när håret sköljs. Lyxigt lyxigt! 



Sen fick jag prova en nyhet Redken Diamond Oil vilket jag tänkte tipsa om som julklappstips, för det är inte bara en bra produkt utan hur fin var inte flaskan? Kanske lite tidigt att tänka julklappar nu, men i år ska jag minsann vara ute i god tid! 



 


Macadamia

Någon som testat dessa produkter? Min syster har låååångt böljande och vackert svall på sitt förövrigt perfekta huvud, som taget ur en schampo reklam och hon använder den här serien. Hoppas innerligt att det är hemligheten bakom det perfekta håret. Varför är hennes hårkvalité är tusentals gånger bättre än min? Vi har ju samma gener hallåå?? orättvist. Om detta inte är lösningen så får jag helt enkelt inse att jag som storasyster var en prototyp för vad som komma skall, den ultimata slutprodukten aka min lillasyster mjehehehe


Sängstomme från 2010(?)

Den 1a november flyttar vi och det ska bli sååå roligt att få inreda ett helt nytt hem! Jag är mitt uppe i att sälja av diverse möbler och pryttlar samtidigt som jag febrilt letar efter nya. Jag är bland annat på jakt efter en svart sängstomme. Helst den som såldes på IKEA år 2010(?) som är helsvart. Varför göra det enkelt liksom? Finns dock en liknande där idag fast med silverknoppar som får bli mitt andrahandsval ifall mitt sökande efter den förstnämnda skulle visa sig vara förgäves. Isåfall kanske jag målar om knopparna från silver till svart.


Sovrums tapet

Har redan börjat kika lite på tapeter inför stundande flytt. När jag var liten och fick välja tapeter själv så hade jag både rosa, blått och gult i mina flickrum (ej samtidigt tack och lov).
Men på äldre dagar så har jag minst sagt vart feg när det kommer såväl till mönster som till färger. Enda undantaget har vart en tapet med rosor i mitt dressingroom. Förutom det så har väggarna jag valt blivit vita.
Tänkte ta ut svängarna med några ljusa mönstrade tapeter i nästa lägenhet.
Men det var lite lättare sagt än gjort då man bara får välja från 3 olika tapet kataloger.. Hittade dock en Fiona tapet ur kollektionen fioton2edition på nätet som skulle kunna fungera i sovrummet. Håller tummar och tår nu för att den inte är glansig i verkligheten då det är något jag minsann INTE vill ha!


Sommar och smörgåstårta

Idag gjorde sommaren minsann en comeback! Drygt 20 grader i skuggan, bara att buga och bocka. Strosade iväg barbent i klänning till stallbacken och avnjöt en fika i solen med goda vänner. Blev nästan fånigt nöjd när jag fick syn på smörgåstårtan, inte ofta det finns sådär att beställa på bit va?
Smaskens var det minsann!


En favorit med fransar

Detta kommer verka som ett sponsrat inlägg, så är dock inte fallet! Har hittills inte blivit erbjuden en ynka krona i reklamsyfte. Kanske kan det bero på att denna blogg toppar listorna över MINST antal besökare haha
(Dock de allra bästa besökarna!)

Hur som så tänkte jag tipsa om ett märke som jag gillar extra mycket!
Varifrån jag införskaffade min senaste väska ifrån som genast blev en favorit. Mina andra väskor tittar avundsjukt på oss varenda gång vi lämnar lägenheten. Men jag försöker vara rättvis och rasta de övriga med jämna mellanrum också, men det är svårt såhär i nyförelskestadiet..


Thyme for Ginger är ett svenskt märke som designar väskor och accessoarer och som sedan handgörs med kärlek och omsorg av lokala hantverkare i Indonesien. Vi använder oss av finaste läder och mocka som enbart kommer från matdjur. För att säkerhetsställa högsta kvalité besöker vi personligen fabriker och leverantörer och granskar samtliga skinn var för sig.

”Varje väska har en egen själ, en egen historia att berätta och en egen oskriven framtid. Din väska är ett hantverk lika unik som du.”​



En blick in i framtiden

Vi ska flytta!!! En av alla fördelar med nya lyan är att den har inglasad balkong. Jag ser framför mig hur jag sitter där inbäddad bland massa fårfällar, plädar och fluffiga kuddar med en bra bok. Självklart med
en kopp (stor som en soppskål) thé med nå piffigt namn som "höstglöd" eller liknande bara för att förstärka mysfaktor känslan ytterligare. Självklart så gjorde jag den klassiska tabben att inte mäta ordentligt när vi var där och titta. MEN jag vet att det åtminstone får plats med minst två större fåtöljer. Tänker mig vita i rotting. Dessa från IKEA kanske kan vara något?


Så så vacker utan spackel

Nja. En del skavanker mår bara bra av att döljas. Är inget jättefan av foundation då jag tycker det känns lite för mycket oftast. Vilket har lett till att jag bara använder puder (om ens det) till vardags. Men om sanningen ska fram så är det inte direkt hållbart utan någon ordentlig bas?
Hur som så har man ju hört att det här nya påhittet cc eller bb crème ska vara sååå bra. Lätt, lagom täckande och matt med solskyddsfaktor i. Allt i ett som jag förstått det, perfekt för latmaskar som mig som vill kunna tjoffa på sminket på kortast möjliga tid. Jag tog råd från en vän som brukar ha koll och valde en cc crème från Max factor. Jag är nöjd med allt förutom att den är nååågot ljus (den mörkare var för mörk) men med lite solpuder såhär innan sommarfärgen försvunnit helt så fungerar det finnemang ändå! Vilket iofs. nu när jag tänker på det pajar hela idén om att bara behöva en produkt. Men men fejjan min ser ju bättre ut än innan så ska inte klaga. Ett annat underligt fenomen är att det är alltid minst ytterligare en eller två smink artiklar till som tar slut samtidigt. Det kan liksom aldrig bara vara en sak. Bas sminket är inte ens kul att köpa nytt då jag alltid köper samma som jag alltid gör.
Gnäll gnäll, men jo jag rekommenderar den ändå och skulle nog köpa den igen.


Elefantöra

Sett denna lilla goding på diverse bloggar. Så charmig liten växt! Verkar dock inte vara det lättaste att hitta... Vilket skapar en ännu större
"måste ha känsla" typiskt.


Kräftskiva med bregott

I fredags var vi på kräftskiva hemma hos min barndomsvän Sofia. Henne har jag känt i hela mitt liv, om två år är det 30år. Den ni! Hur som så bakade jag kanske den godaste Västerbottenostpajen ever!! Googlade Per Mobergs recept och valde att baka pajen med enbart grädde och ingen mjölk. Smaskens!! Han kan han den där Moberg. Sen hade vi fixat räkor, aioli, fetaostsallad, kräftor (dah) baguetter med Bregott havssalt, som lätt är det godaste smöret på denna jord. Bregott normalsaltat är gott, extrasaltat är godare men det med havssalt är helt klart godast! Så ni vet.


RSS 2.0