En olycka, en skvätt regn och jordgubbstårta

Midsommarmorgonen började med att den lilla i familjen försökte peta ut pappans öga. Ögat satt tack och lov kvar i sin håla om än sårat. Det vätskade rejält så hornhinnan inte tålde hårdhänta små naglar. Svullen eländig och halvblind lämnade vi pappan hemma och åkte på eftermiddagen ändå iväg till goda vänner som planerat. Där lekte barnen i vanlig ordning konstant med enstaka matpaus. Vi gjorde midsommarkransar, grillade, flydde regnet i vanlig ordning, klev på en snigel, ritade teckningar, lekte med flygplan och stenar innan vi avslutade kvällen till bords med grillad oxfilé till varmrätt och jordgubbstårta till dessert. En bra dag för oss, mindre bra för saknade pappan. Men som tur var så var ögat bra mycket bättre redan dagen efter. 


Lättlurade små

När jag och min syster var små så var grönsaker inte direkt något vi mumsade i oss helt frivilligt. En finriven morot på och några gurkskivor på sin höjd. Pappa kom på den briljanta idén att helt enkelt lura i oss dom mixade till en sås full med nyttigheter. Mmmmm den där såsen den var magisk. Minns fortfarande hur vi slevade upp mer och mer sås. Vad nöjd han måste vart med sitt påhitt vår älskade farsgubbe. Såhär 20 år senare är det vi som har små grönsaks vägrare vid bordet (kanske mest jag?). Filip äter väl något majskorn då och då som han misslyckas att spotta ut mellan tuggorna och morötter kan han minsann stoppa i truten helt på eget bevåg, men typ där tar det stopp. Men Filips pappa är precis som min påhittig. Eftersom lilleman är helt frälst i juice så lurar pappsen i honom hans dagliga ranson den vägen. Nu måste jag väl ändå erkänna att den där juicecentrifugen inte var en helt dum idé ändå.
T shirts

Jag har egentligen köpstopp på allt vad barnkläder heter. Eller kanske framförallt på t shirts. Jag räknade till att lilleman har 25 st eller jag slutade helt ärligt räkna vid den siffran... Är nog skyldig till ytterligare ett par som låg i tvätten eller på förskolan. Men så hittade jag dessa på Lindex hemsida 

Regler är väl till för att brytas? Dille på mustascher

När Filip var bara några månader så köpte jag en body med mustascher på. Fastnade direkt för det fräsiga mönstret och letade land och rike efter dom matchande byxorna till i strl 68. Men det var lönlöst, så fick helt enkelt förlika mig med att vilken storlek som helst (storlek större) fick duga. Förr eller senare skulle han ju växa i dom även om de inte skulle kunna matchas med just bodyn i samma mönster. Så tillslut var det snälla Frida som hittade ett sista par i Mariebergs galleria som hon köpte till Filip i storlek 80. Det var en mudd på så började använda dom uppvikta när han egentligen hade 74 och sedan nedvikta till alldeles nyligen då jag tyvärr fått inse att de nu blivit för små. Hur gullig är inte Frida (som nu även har en egen son och även hon gillar mustascher) tipsade mig om ett sommarset till dom små med just mustascher? Så klickade hon här i dagarna dessutom hem ett i storlek 92 till Filip och ett i storlek 80 till sin lilla Melker! Underbara Frida tack ännu en gång!! Vi bara måste matcha dom och föreviga på bild någon dag i sommar :)
Precis så

Skulle ha bokat en klipp och färgtid för lääääängesen. Typ i början av maj var tanken. Då min ordinarie frisör är mammaledig för tillfället så måste jag hitta en ny. Tanken var att hinna med ett besök i början av maj och ett i slutet av juli utifall att färgen inte blev precis som jag tänkt mig (kanske behövs färgas i omgångar?) så skulle den ändå hinna fixas till innan det är dags att bli fröken Augustsson iallafall. Men nu lutar det åt att stå ut till juli och hålla tummarna för att det går att färga som önskat direkt. RSS 2.0