Gekås dagen innan löning

Tyckte vi var supersmarta som valde att besöka varuhuset Gekås i Ullared dagen innan löning och till råga på detta när solen sken. Det borde väl i stort sett bara vara vi där då?
Eller inte. MEN jag ska verkligen inte klaga. Det var INGEN kö alls varken in eller ut ur varuhuset. Tror vi var därinne ca 1,5h och det kändes som om det räckte även fast vi helt och hållet hoppade över vissa sektioner såsom kläder tex. Visst slapp vi köerna men med det sagt så var det ändå massor med folk där inne. Men det är nog ofrånkomligt såhär i semestertider. Köpte en hel del nödvändiga saker till kanonpriser och måste ändå erkänna att besöket verkligen är värt ett besök om man som oss ändå hade vägarna förbi. Men jag vette katten om jag skulle åka dit, shoppa och sedan vända hem. För så kul är det baske mig inte att trängas med folk. Köpte faktiskt bara 5 artiklar som var totalt onödigt då vi har fler ljusstakar än vi behöver. Men de små kostade typ som en GB glass och de stora som latte på stan så vad sjutton varför inte passa på?


För bra för att vara sant?

I veckan ska vi åka till kusten på en liten mini semester, åhhhh som jag längtar! Vi ska mestadels ta det kolugnt med massa sol och bad förutom ett mindre mission... Dun dun dun

Ett shopping besök på Gekås i Ullared hähä

Sambon verkligen tjuter av lycka bara han tänker på det, eller inte.
Men en gång i livet har han gått med på att följa med och den gången tänker jag minsann nyttja nu. Såg på deras hemsida att man kan kolla köstatus, vilket verkar fantastiskt smart. Är det kö så gasar vi helt enkelt förbi påväg mot kusten och tajmar in det bättre på hemvägen. Men vad jag kan se så har det inte vart någon kö på hela dagen vilket i mina öron verkar helt otroligt i semestertider då jag sett ett och annat avsnitt av programmet Gekås på TV. Då är det väl ta mej tusan ALLTID kö? Så kanske att hemsidan inte är helt pålitlig? Det kanske alltid står att det inte är någon kö för att inte avskräcka besökarna? Men vad vet jag. Har aldrig vart där förut så det återstår helt enkelt att se. Någon som kan dela med sig av några Gekås tips? Hur länge ska man räkna med att det tar att ta sig igenom varuhuset i något sånär takt om man ändå vet vad man söker på en höft?


En stros bakåt i tiden

Att promenera i vackra omgivningar är minsann som balsam för själen. Igår var det ultimat promenadväder. Soligt med en del moln och sådär lagom med vind så att man slapp bli sådär übervarm. Så jag knatade längs med svartån ner mot Stadsparken och Wadköping där jag likt tjuren Ferdinand luktade på blommorna (dock i någorlunda rask förbifart och inte stillasittandes). Sedan fortsatte jag längs vattnet och tiden bara försvann. En timme senare var jag hemma och som alltid så tänkte jag att det här borde man väl kunna göra till en vardagsrutin? Inte ett dugg jobbigt utan bara härligt med frisk luft. Såhär i semestertider kan jag knappast skylla på att tiden inte räcker till. Så så får det bli. Fler promenader helt enkelt. Minimum 3 gånger 1h i veckan. Varannan dag typ, det kirrar jag!


När solen gömmer sig

Igår var det inte direkt strålande badväder så jag och fröken semesterfirare nr2 aka. Maria tog oss en sväng på stan istället. På Ur & Penn hade dom (som alltid) någon slags REA och för tillfället så kostar ALLA smycken från montini 20kr styck. Så jag gick loss och samlare snabbt på mig 5 halsband, ett par ringar och ett armband. Lätt värt 140kr. Så skynda, fynda på Ur & Penn!


Brun som en pepparkaka

Inne på tredje semesterveckan och vädret denna vecka har verkligen varit perfekt hittills. Har badat varenda dag och börjar sakta men säkert bygga upp en riktig solbränna :) idag mötte jag upp min bäste solkompanjon Maria vid mataffären där vi gick loss på salladsbuffén, frukten och efter att ha konstaterat sakligt att Loka vatten är sååå mycket godare än vanligt så fick även en sådan i favoritsmaken citron hoppa i korgen. Oj så nyttigt vi handlade då, det höll nästan ända fram till kassan där vi fick syn på ett bord med massa olika färgglada donuts. Attans! men men vi har ändå semester tänkte vi och klippte till på dom med mest gott gott på i rosa och choklad. Sen begav det av mot vårt smultronställe Säbylund badplats där vi lapade sol och badade i över 6h. Livet är bra härligt!


Vi hälsade på Mr Ice & Mrs Cream

Häromdagen så tog jag, syster och pappsen en tripp till Nora. Vädret var fantastiskt och vi strosade runt i diverse bodar och inredningsbutiker. Pappsen bjöd på Nora glass och jag kladdade värre än ett småbarn men det var det helt klart värt, smaskens. Nere på strandbryggan hade de bordservering ute i trädgården och där bodde även kaninerna Mr Ice & Mrs Cream. Nora kryllar av barna i bullerbyn hus och semesterlunket infinner sig helt per automatik. Hux flux så fick jag skoskav men att kila runt barfota på sommaren är inte ett dugg fy skam så det störde mig inte det minsta. Supermysig dag!


Känns som att tigga om sjukdom

Man kan väl tycka att jag borde lärt mig då när jag blev sjukare än sjukast då jag var på 1års kalas för inte alltför längesen. Men nej nej nu känns väl risken för sjukdom typ triljoner gånger större upphöjt till hundra, typ. Är för tillfället på Lek och buslandet med min vän Lillianne och hennes lilla Tuva. Bollarna känns väl som den störta smittohärden om man bortser från alla små. Men men man lever bara en gång mjehehehe och kul har vi!!

(Tar i trä)


Nästan så man kan påstå att man badat

Ujuj vad jag rastar min nya picknick filt, lätt sommarens bästa köp! Den har redan använts flitigt. Idag bar det av till ett kalkbrott tillsammans med goda vänner. Vi hade packat med oss allt man kan tänkas behöva och mer därtill. Sådär kittade som man bara kan bli, vi hade tom. dubletter av en del pryttlar. Inte en pryl var kvarglömd hemma och vi hade med oss picknick för hela familjen annorlunda. Solen sken och vattnet var klart. 3h av ren njutning fick vi innan molnen tog överhanden. Jag vågar nästan påstå att jag har badat idag. Doppade mig frivilligt ända till naveln och blev sedan nedskvätt resten så jo det är väl nästan att bada? Nästa gång ska jag simma och därmed bota mina badkruka fasoner för denna sommar. Jag som brukar plaska så nöjt? Nåväl det kommer väl...


En underbar sommardag har passerat

Idag hade vår stads vädergubbar en riktigt riktigt bra dag. Solen sken som aldrig förr och knappt ett moln i sikte men med alldeles lagom mycket vind, sådär så att det aldrig blir lårklibbigt utan bara helt enkelt behagligt varmt trots många timmar på picknickfilten utan så mycket som ett endaste dopp i poolen. Spenderade ett par timmar med
Kärleken min följt av ytterligare ett par timmar efter det med kompisar och deras barn på nöjesbadet Gustavsvik dagen till ära. Jag nöjde mig dock fin fint med att bevittna de smås badfärdigheter och doppade som mest bena i poolen. Blir man badkruka per automatik när man börjar närma sig 30? Vill inte bli såndär att jag liksom föredrar att hålla mig på torra land bara för att. Äsch hur som. Dagen var underbar med skvallertidningar, massa melon och fantastiskt sällskap. Kvällen var inte sämre den. Grillat med fina barndomsvänner följt av x antal timmar på uteplatsen insvepta i filtar med pladder och thé sörplande. Härlig dag minst sagt!


Skam den som ger sig

Efter otaliga försök att få avnjuta grillbuffén på Stora Örebro så lyckades man äntligen. Vi var där strax efter att dom öppnat och fick inte bara ett bord utan kunde minsann välja och vraka mellan nästan alla utom ett eller två som var upptagna. Haffade ett i solen och tog sedan för oss av buffén som bestod av allt möjligt gott gott såsom sallad med fetaost (redan där var jag såld) surdegsbröd, smörstekta champinjoner, potatissallad och potatisgratäng, lax, ytterfilé, hjortkorv, kyckling, flankstek, diverse såser, melon m.m.
Ja det fanns verkligen inget att klaga på där inte. När klockan slog 18 så var nästintill alla bord upptagna så det kan vara värt att lägga på minnet inför nästa besök, för jag kommer garanterat unna mig ett och annat besök här i sommar. Smaskens var det minst sagt. Tack älskade Daniel för en fantastisk dejt <3


Älskade semester

Nu när jag har semester så passar jag på att ha målade naglar. En ständig påminnelse om att jag faktiskt är leeedig! På mitt jobb får man nämnligen inte ha nagellack så jag njuter lite extra av vad som för mig i vanliga fall är likamed ajjabajja. Ikväll ska jag och sambon ut och unna oss på någon solig uteservering. Jag har otaliga gånger försökt haffa ett bord på Stora Örebro men utan vidare framgång då det verkligen alltid är fullt. Dom öppnar grillbuffén kl 17 och om man ska lyckas få ett bord får man tydligen se till att vara där precis då och inte en millisekund senare. Inte den mest optimala kvällsmatstiden kan jag tycka men men så får det helt enkelt bli idag för nu ska jag banne mig gotta mig precis där ikväll och ingen annanstans sådetså.


Vitt nagellack

Har haft lite svårt för det här med vitt nagellack då jag tyckt det mest liknar tippex. Men nu när man matats med diverse inspirationsbilder så har jag blivit omvänd till att helt plötsligt gilla det! Hade egentligen behövt måla 3 lager för att få det riktigt bra men ska snart iväg så det sista lagret får vänta till senare. Bröt av med en glitternagel som även den ska få sig ett lager till senare. Idag är förresten första dagen på min semester, så kanske KANSKE att ni kan förvänta er lite bättre uppdatering här på bloggen. Men nu ska jag kila iväg och möta systeryster :)


RSS 2.0