Många kuddar blir det

Jag och en vän diskuterade det där med att unna sig. Hur viktigt det är utan att för den delen köpa helt onödiga saker eller rent av slösa. Saker man inte behöver men som man köper ändå kan ändå fylla ett syfte. Skulle jag fråga min sambo vad som var det sista jag behövde så skulle han nog svara prydnadskuddar utan att blinka.
Jag byter gärna ut dom från säsong till säsong. Att ha det fint och hemtrevligt är som balsam för själen, då trivs jag. Dessutom är heminredning min hobby. Tycker det är såå kul! Att det kostar ett par slantar är helt klart värt det för min del. Det är något jag prioriterar. 







Den randiga kudden och den guldiga med paljetter är från H&M home.
Dom "luddiga" samt helröda från Rusta och den vita som skymtas bakom är från Himla

Paus i Vågengallerian

Lunchade på Paus med Sofia idag. Tog en ceasarsallad, den var helt ok men inte mer än så. Både kycklingen och dressingen var rätt smaklösa. Var dessutom allt möjligt i den och jag föredrar den klassiska med bara roman, kyckling, bacon, dressing, krutonger och parmesan. Men det var super trevliga tjejer som jobbade där, fin inredning och tjusiga kaffe koppar. Hört att pastan ska vara gudomlig men det var inget alternativ då jag väljer mina tillfällen att unna mig onyttigheter (klapp på axeln). Ska absolut gå tillbaka och unna mig en gräddig pasta vid något tillfälle för jag gillade ändå stället. 
Hur som så var sällskapet fantastiskt och vi satt kvar riktigt länge och mös. Sen blev det en sväng på stan innan vi traskade hemåt. Idolfinal ikväll va? 






Att skrota runt i här hemma

Mina favorit mjukisbyxor som egentligen inte ens är mina utan sambons behövde ett par ersättare. Det händer nämligen att lilleman i huset ofta sölar ner dom på ett eller annat sätt (skönt att skylla ifrån sig) därmed ligger dom ofta i tvätten nuförtiden. Så nu har jag skaffat mig ett par stand in mjukisar i flanell! Ujuj bästa köpet på läääääänge. Dom här tänker jag bo i oavsett hur mycket mjölk som vaskas på dom, de är fantastiska och jag kommer älska dom även när de luktar surt (eller inte). Detta var iallafall en tidig julklapp från mig till mig 




Den lilla veckade detaljen på fickorna var spiken i kistan som fick mig att falla pladask. Tjusiga detaljer är något jag går igång på, ding ding ding jackpot typ

Croissant med nutella

Närå, yoghurt med ICA gott liv müsli och frukt. Godkänd frukost kan jag tycka. Inte lika bra som havregrynsgröt men hästlängder godare



Om jag fick tre önskningar så skulle en vara att jag blev smalare desto onyttigare jag åt haha
Typ croissant med nutella dieten vore väl något? 

Medans pappan puttar vagn

Just nu sitter jag och myser med en latte och tända ljus här i soffan. Pappan tog lilleman på en promenad till affären efter x antal timmars missnöje från litens sida. Man säger ju att maten tystar munnen och det är så sant som det är sagt. Problemet verkade dock inte bottna i hunger utan snarare sömnbrist. Tror minsann liten var så övertrött så att han inte lyckades somna. Men vagnen brukar söva honom alla gånger. Så nu ska jag passa på att powernappa eller ta ett bad. Kan dock inte bestämma mig riktigt för vad som väger tyngst för jag hinner nog inte både och. Så smart som jag är så använder jag tiden till att blogga medans jag klurar på det haha






Varför är gröt så vidrigt?

Jag söker fortfarande med ljus och lykta efter en gröt som faller mig i smaken samtidigt som den ska vara nyttig. Mission impossible! 

Gröten från K special är faktiskt helt ok men den är sötad vilket såklart inte är optimalt för midjemåttet. 

Just nu försöker jag hitta en lösning på att få mitt senaste gröt inköp ätbart. Med mjölk istället för vatten så är vi iallafall en bit påvägen.

Havre och korn från Frebaco, nyttigt ja men gott nä inte direkt 




För att inte bryta en tradition

Pepparkakor går inte att jämföra med saffransbullar som är hästlängder gottigare. Men en jul utan vore skandal. Om sanningen ska fram så tycker jag dessutom att köpe pepparkakor oftast är smarrigare än hembakta. Fast det hör liksom julen till att baka sina egna ändå. Det har iallafall jag gjort varje jul och den traditionen tänker jag inte bryta. Måste dock erkänna att jag fuskar med färdigköpt deg, känns som det kvittar om jag ska vara ärlig. Det luktar liksom hembakt av den också. Nåväl degen kom från Sveas bageri så kanske kanske att den är strået vassare än de massproducerade? Kanske inte. 
Fick bli runda pepparkakor gjorda av ett dricksglas då hjärtformen jag hittade hemma var för stor för glasburken. Nu är det iallafall gjort. 
Pepparkaksbak år 2013 check! 










Kimonos

När man ammar så är kimonos ett väldans praktiskt plagg. Jag skulle inte direkt lida av att behöva klä mig i någon av dessa 




Boohoo.com


Att äta med ögonen

Kvällsmaten såg väl inte direkt aptitlig ut utan liknade snarare kattmat. Men däremot så smakade det fin fint! 
Saknade lite av den där klassiska rökiga smaken som det brukar vara på pulled pork så nästa gång ska jag använda någon slags hickory sås eller marinad. Hade det inte vart för det så hade det lätt vart en fullpoängare men nu får kag nöja mig med 9/10 i betyg. Serverade köttet med fullkornsris, sallad, crème fraishe samt stark ajvar, riktigt lyckad kombination om jag får säga det själv.





Pulled pork My way

I somras åt jag pulled pork på Stora Örebro vilket var smaskens. Sen dess har jag tänkt att jag minsann ska tillaga denna delikatess själv. Men det har bara inte blivit av. Men idag så! Dock så är jag sjukt kinkig när det kommer till kryddor (eller mat överhuvudtaget) så grävde fram det jag hade hemma och valde att hoppa över diverse örter (blä) som de flesta recept innehöll. Återstår ett par timmar i ugnen så time will tell om det var en lyckad kombo eller inte. 




Guld på burk

Det där med sprayfärg var riktigt skoj! Vips så var mina ljusstakar guldfärgade. Har fått för mig att införa lite guld detaljer här hemma. Sambon tror att det precis som många andra färgval kommer tröttnas på och plockas ner om ett litet tag. Men jag tror på den här idén. Guld känns lite mysigt då det ger ett lite varmare intryck till de dova färgerna och framförallt allt vitt här hemma. Köpte en ljuslykta i guld på Indiska, ett kuddfodral med guldpaljetter från H&M home och sprayade som sagt dessa 3 som jag hade hemma som jag aldrig gillat färgen på ändå. 




Funderar på att gå lös med sprayburken på någon tavelram och några blomkrukor. Men det tåls att tänka på en stund, vill inte att det ska bli för mycket.. 

Mamma vet bäst

Började dagen med ett lussebak. Häromveckan så sa mamman min att baka gör man bäst med äkta smör och inte med Milda som jag alltid gjort. Eftersom det sägs att "mamma vet bäst" så var det självklart att lyda det rådet. Så nu hoppas jag att dessa bullar blev godare än de jag brukar göra. 
En skvätt mandelmassa inuti gjorde säkerligen susen också!
Dessutom har jag hört att det är standard mjölk som gäller vid bakning. Låter logiskt, desto fetare desto godare typiskt nog. Men men ska man äta bullar så är de aldrig direkt nyttiga så.
Hmmm men nu när man är mamma själv så innebär det kanske hädanefter att även jag vet bäst? Så måste det va! 






Fika utan fikabröd

Tur i oturen att man inte jobbar på espressohouse i år. Har ett par preggo kilon kvar att bli av med och nu har julkampanjen dragit igång. Omgiven av frestelser dagarna i ända hade inte vart helt lätt! 
Mötte upp Sabrina och Elin för en fika där idag på förmiddagen. Men jag lyckades lägga band på mig själv och beställde bara bryggkaffe och Ramlösa. 
Heja mig! Lilleman hade klätt upp sig i sina polarn och pyret kläder som han fått av dom, Julia och Signe.
Strl 56 sitter ganska bra nu, han var såå tjusig så lilla hjärtat! Han sov snällt i vagnen i ca 3h medans vi pladdra på om ditten och datten. Kors i taket 😊
Tack för idag tjejer, ni är underbara hoppas vi ses snart igen!










Masala Chai från Nespresso

Kapseln med masala chai hade tydligen blivit framröstat som någon favorit smak 2013, så karln köpte ett paket till mig att testa då han vet att chai är en favorit <3 
Han själv dricker sitt kaffe svart utan sötslisk som han skulle kalla det. 
Av mig så får den tummen upp för både design (så söt kapsel) och smak.
Gillar man både kaffe och chai så är det en vinnare. Tycker även den passar extra bra nu i vinter då chai i sig smakar lite juligt av bland annat kanel.
Denna ska dock inte förväxlas med andra sorters chai. Som exempelvis chailatten från espressohouse som en annan är van med, den är söt som socker vilket den från Nespresso inte är.
Hur som så var det en chai men kaffet tog överhanden rejält och själva chai smaken var diskretare än vad jag hade trott. 







Om man skulle nyttja symaskinen sin

Jag bloggade ju om babynesten häromdagen sydda av http://carinasuominen.blogg.se

Igår fick jag hem det jag beställde och idag gav jag det vidare till vännen min som väntar smått vilken dag som helst nu, hon blev så nöjd! 

Nestet var ännu finare i verkligheten så ville bara visa lite bättre bilder på detta hantverk




För ett par månader sen så köpte jag och mamman min en symaskin som vi idag har delad vårdnad om. Jag har sytt ett par mössor till Filip (som aldrig använts) samt ett örngott till hans kudde i vagnen (som används). Mamma har påbörjat ett lapptäcke, men thats it. 
Hittills har vi verkligen inte fått valuta för pengarna. Men när jag ser sådana här fina saker som babynestena så blir jag lite taggad på att sy. Har en massa saker på min Sylista men måste få tummen ur också. 

Knepig frukt

Idag såg jag en frukt på ICA vid namn sweetie. Det lät sött och sött är gott. 
Men nu var det rent lur. Den var varken det ena eller andra. En korsning av grape och något knepigt. Dessutom kliade det på läppen efter denna hiskeliga provsmakningen. Fy jag avråder er från att smaka, uschans! 






Ullmatta 170x240

Klickade precis hem en present till...
Mig själv! Har länge vart på jakt efter en större ljusgrå matta till vardags rummet. Helst en ljusgrå. Hittade slutligen vad jag letat efter på ellos.se
Den 10 december ska den anlända.




Inte mig emot

Lilleman växer så det knakar, storlek 50 börjar redan bli lite kort i rocken på honom. Jag älskar att köpa småtting kläder så det gör mig föga att få leta nytt i större storlek hihi
SVEA kläderna fick han i present igår, 
så fina så! Precis i morsans smak, som älskar både blått Och randigt. Tack snälla Håkan och Katarina för besöket, bullarna och presenterna!
Efter besöket blev det en sväng på stan och där blev det ytterligare två plagg i blåa toner. Snart är hans 56 garderob uppfylld också. Fattas några pyjamaser, vita bodys och någon tjocktröja annars så är han redo att lägga de minsta kläderna på hyllan. Tiden som yttepytteliten är redan förbi.






När magen trasslar

Lillemans mage trasslar precis som på många andra nyfödda. Kan ju ta ett tag innan tarmen fungerar utan konstigheter. Detta resulterar såklart i en del sura miner. Mitt mamma hjärta värker när liten skriker för full hals och verkar helt tröstlös. Häromdagen fick vi låna Baby seat Pluto av min kära vän Jenny. Det var en hit! Plötsligt så kunde den lilla sussa sött även om magen var uppblåst och dum. Så igår blev det en tur till babyproffsen där vi köpte oss en egen för ynka 299kr, såååå värt!! Vi har även köpt minifom droppar på apoteket som ska kunna underlätta det magonda men det kan ta ett par dagar innan det förhoppningsvis hjälper. Sålänge så gungeligungar vi så ofta och länge som den lilla vill medans vi håller tummarna för att smärtan ger med sig så snart som möjligt.




Hackman

Efter x antal stekpannor så tröttnade vi på att ständigt köpa nya då de sällan har speciellt lång livslängd. Inte ens de billigare sorterna är speciellt prisvärda med tanke på hur ofta man måste byta. Låter som om vi misshandlar våra stackars pannor till döds här hemma men så är inte fallet. Nej vi har inte utsatt dom för kallvatten medans de är varma eller massa diskmedel eller redskap som förstör beläggningen. Hur som nu blev det en hackman. Bäst i test här och där, även jag ger den toppbetyg. Utsatte den för bacon stekande ikväll och nej den tjura inte ens en skvätt. Hoppas hoppas detta är ett seglivat exemplar nu då det bådar så gott! Vågar påstå att det är kul att steka mat nuförtiden. Roligt det där med vad man prioriterar att lägga sina slantar på. För bara ett par år sen skulle jag ALDRIG betala dyra pengar för något så tråkigt som en stekpanna. Nu gjorde jag iofs. inte det denna gång heller om sanningen ska fram. Men enbart för att sambon glatt slängde fram plånboken, annars hade jag gladeligen betalat utan någon som helst sur min. 
Påriktigt, tio fingrar upp! 




Ovärderlig pryl

Innan lilleman föddes skaffade man den ena och andra prylen utan att egentligen veta om det skulle komma till användning. Man gick helt enkelt på rekommendationer från höger och vänster. Men det mesta är väldigt individuellt med vad man kan komma att behöva. En sak som jag trodde skulle få ligga och damma utan att komma till egentlig användning var babynestet. En liten "säng" med mjuka kanter. Men Oj så fel jag hade! 
Första nätterna sov liten gott mellan mamma och pappa som även dom vågade somna då risken att rulla över honom minimerades enormt! Sedan har vi dagligen haft honom sovandes i den på soffan utan oro att han ska kunna rulla över soffkanten. Den lilla bädden är så lätt att flytta från rum till rum utan att väcka den lilla, så det är verkligen ett plus. Det har verkligen använts flitigt och han sover som en prins däri. Vill ni köpa ett eget babynest så skulle jag rekommendera att beställa ett hemmasytt sådant av http://carinasuominen.blogg.se 
Dom är verkligen superfina och man kan få välja tyg samt kantband så att man får ett helt efter eget tycke och smak. Annars brukar hon ha ett antal exemplar färdiga om man är ute lite i sista stund. Detta är en perfekt babyshower present om man inte själv väntar smått





Om jag inte redan hade ett skulle jag köpa det blåa direkt! 

När tanke blir till handling

Nu har jag äntligen tackat av de fula plastförpackningarna och låtit tvättmedlet och sköljmedel flytta över till glasflaskor. Burken med vanish i hade jag hemma. Flaskan med sköljmedel i kostade 19kr på IKEA och de två andra 39kr styck på lagerhaus. Lätt värt! 




Fars dag

För första gången fick jag fira både min egen pappa och min sons pappa. 
Mysig känsla att få fira med min egen lilla familj också. 
Hade dock föredragit morsdag mjehehehe! 
Båda två fick hur som mjuka paket men lille Filip valde att smöra lite extra för Pappan sin med klyshig choklad också. Känns något misstänkt att fjäska på det där viset. Vad är det han planerat för bus måntro? Jag och syster bjöd pappa på tacopaj till lunch och gino till efterrätt








Babysteps

Dags att börja tänka på Beach 2014. 
På det viset hinner jag både misslyckas, bli förbannad och ta mig i kragen. Inbillar jag mig. Vill inte att det slutar med att jag skyller min mysmage på graviditeten alldeles för många månader senare. Planen är att börja med lite små förändringar så att jag inte ger upp pga att det helt enkelt blir för mycket på en gång. Först och främst så SKA jag putta barnvagn i skapligt tempo några kilometer dagligen och ändra på min frukost. Träningskort får vänta ett par veckor till. Man ska skynda långsamt efter en förlossning.
Till frukost äter jag helst macka med diverse pålägg. Inte det nyttigaste alternativet. Har länge varvat med yoghurt då det iallafall är lite bättre än det förstnämnda frukost alternativet. Sambon äter havregrynsgröt vilket jag önskar att jag klarade av men det går helt enkelt inte ner. Klistrig konsistens och smaken ska vi inte ens tala om. Har hur som börjat äta Special K gröt istället med äppelmos och kanel vilket faktiskt inte är avskyvärt. Misstänker dock att den innehåller en del socker men det är säkerligen nyttigare än min vanliga frukost? Hoppas jag åtminstone nu när jag inte direkt njuter av min frukost.




Alla dessa beslut

När man flyttat ska alla beslut tas igen, plus några nya. Vart ska alla möbler placeras? Ska vi tapetsera om? Inreda den inglasade balkongen nu eller i sommar? Vad ska vi köpa för nya möbler? Vilken färg, form, storlek osv osv osv?!? Ahhh 
Jag är mer obeslutsam än vanligt dessutom så allt samlas i ett enda virr varr i min något trötta hjärna. 
Stackars min sambo. Han frågar vad jag tycker om det ena och andra och får samma svar på allt.
-Jag vet inte.
Tröttsamt minst sagt. 
Morgondagens projekt är gardinstänger. Självklart så finns det triljoner olika att välja på. Några förslag? 




Rosor och nappar

Igår fick jag besök av givmilda vänner. Fick rosor till mig och nappar till liten. Tack snälla!! 
En liten påminnelse om att börja med min lilla helgblomma tradition igen. Det hamnade lite på is i förra lägenheten när vi sakta men säkert började packa. Att piffa med blommor kändes lite lönlöst när man bodde bland massa flyttlådor. Men nuså är det fritt fram att piffa igen, i nya lyan!






Dagens nätspaning

Tröjorna jag hittade på Bik Boks hemsida lös dessvärre med sin frånvaro i butik. Så idag klickade jag runt på H&M's hemsida och hittade ett par guldkorn där istället. Skulle gärna lägga vantarna på den fluffiga koftan från Isabel Marant kollektionen men chansen att den ens kommer till Örebro är väl inte superstor.. Men jag hoppas. Ska iallafall ta mig en titt den dagen kollektionen släpps. Mammaledig som man är så kan jag gott hänga på låset den 14e november. Skulle jag inte hitta just den koftan så får jag förhoppningsvis tag i någon av de övriga koftorna jag spanat på. 






Tålamod Louise Tålamod

Jag är på jakt efter ett skåp till vardagsrummet. Kollar dagligen på blocket efter lovande exemplar.
Tanken är att måla ett äldre sådant svart, lite kontrast till allt det vita kan bli bra tror jag. Behöver framförallt mer förvaring och även fylla upp tomrummet i vårt nya stoooora vardagsrum. Nästan lättare att möblera mindre rum ibland. Skulle kunna göra det enkelt och köpa ett nytt skåp från IKEA. Men att blanda gammalt och nytt är mer min melodi och vill verkligen inte att mitt hem ska se ut som ett reklamblad för det stora varuhuset, så även fast det finns massor med tjusiga och prisvärda möbler där så väljer jag medvetet att försöka minimera mina köp där. Hittade några inspirations bilder som visar på ett ungefär vad jag är ute efter för skåp. Helst inte vitrinskåp men kanske om det har bra förvaring under som nedan



















Bittersweet

Igårkväll lämnade jag lilleman hemma med pappsen och drog iväg på tjejkväll. Kändes konstigt att kliva utanför dörren utan barnvagn och bebis för att ta cykeln upp på stan. Mamma hjärtat värkte en skvätt men litar verkligen på min kärlek så var faktiskt inte ett dugg orolig. 
En tjej på jobbet ska ut och resa i Asien i x antal månader, så vi tackade av henne på vår favorit restaurang Indigo och drack ett glas vin. Väldigt trevligt!





Shopping handikapp

När jag var som fetast där i slutet på min graviditet så listade jag en massa saker som jag såg fram emot när jätte magen försvann. En av sakerna var att shoppa kläder igen, vilket jag hade saknat att göra. 
Vad jag inte tänkte på att man fortsättningsvis skulle lida av shopping handikapp. Det ska vara praktiskt att amma i oxå.. Suck! 
Tänkte man inte på, så det är fortfarande en hel del i garderoben som mest hänger och dammar. 
Har märkt att jag behöver fler tröjor som inte behövs dras över huvudet.
Hittade en del på Bik Boks hemsida som jag hoppas hitta i butik. 









I väntan på dejten

Dagen började något nervöst. Idag skulle hon den där Juni komma på besök. Försökte sova bort ett par timmar så väntan inte skulle kännas så lång. Men när jag väl vaknade så vände det sig i magen på mig. Ahhhh så nervigt det är!! Tjejen är bra mycket äldre än mig så är såklart rädd för att hon ska tycka jag är barnslig.
Råkade såklart bajja ner mig rätt rejält, men det löste sig. Nu är man nybadad och fräsch som få. Bakade en chokladkaka och slog in paketet jag köpte i veckan. Nu är det inte många timmar kvar till den stundande dejten. 
Wish me luck!

Med vänlig hälsning, Filip dryga 3v gammal i väntan på Juni 1år 





Slitsamt att flytta

Eller inte om man heter Louise Eriksson. 
Har nog aldrig känt mig så överflödig som nu.. Min kära sambo har fixat med precis ALLT inför denna flytt. Jag har helt seriöst packat ner kylskåps magneterna, punkt! 
Har dock tagit hand om vår bebis, vilket dock inte är något att skryta med då det för det mesta bara är mys. 
Lillen verkar dock inte helt nöjd med att leva spartanskt i flyttlådor och har kinkat lite mer än vanligt sista dagarna. Undrar om han känner av att det är något på g? Kanske påverkar stressen runt omkring honom.. Eller så är han bara gasig, vem vet. 
Hur som så flydde jag fältet idag hem till min vän Sofia medans karln, med hjälp av nära och kära sliter med flyttlasset. Här har jag myst med en jättekopp té till ljudet av Sofia och Filips snarkningar, väldigt trivsamt må jag säga.





RSS 2.0