När hemmet liknar en bastu

Under dygnets varmaste timmar flyr vi fältet. Att vara inomhus här hemma är bara för träligt. Man ska väl inte klaga då sommaren är alldeles för kort och vintern för lång här i vårt avlånga land. Men kan inte låta bli att lida lite med lilleman som inte förstår bättre än att yra runt här i samma höga tempo som vanligt. Vår lilla orkan. Han blir toksvett smågnällig och vill krypa upp nära nära för att tröstas när han tycker det blir jobbigt med värmen, men med kroppskontakt blir han om möjligt ännu varmare. Stackars. Ute i skuggan på en filt så fläktar det oftast lite ändå. Annars så sitter han oftast helnöjd och stilla när man puttar runt honom i vagnen oavsett destination. Så något av dessa alternativ (såvida vi inte är och badar) ägnar vi dagens varmaste timmar åt. Idag tog vår lilla familj bilen till Nora där det förutom vagnputtning blev kaffe med dopp tillsammans med moster och kusin. Strosade även runt lite i både diverse handel, antikbodar och någon barnaffär. Att åka hem till bastun lockade inte alls efteråt så vi åkte bara hem en snabbis, packa kylväskan för att sedan ge oss iväg för att grilla med mosters familj och mormor på deras innergård. Villen härlig dag. Repeat på den tack! 




Lite tur att lägenheten är obehagligt varm ändå. Annars hade man kanske inte fått arslet ur och tagit så bra tillvara på denna härliga dag. Då hade jag nog satt upp tavlor och fortsatt pyssla här hemma. Nog så behövligt men vad sjuttsingen. 
Vi har ändå städa samtliga garderober, organiserat de nya byråerna, fått upp en barngrind till vardagsrummet och tvättat en maskin idag. Klart godkänt med tanke på dom få timmarna vi tillbringat hemma idag. Tavlorna tar vi imorgon. 

Skördat tomater

Vårt lilla växthus till balkong kanske inte är superduperskön att sitta på när det är som varmast ute. Men våra tomater klagar knappast. Förutom en rejäl skvätt vatten varje dag och näring en gång förra veckan när vi lyxade vi till det så krävs inget som helst pyssel. Valde en tacksam sort som inte kräver så mycket omtanke förutom ett bra läge. Änsålänge har vi skördat 5 små perfekta tomater. Nu äter jag inte själv tomater sådär hux flux som dom är, men väljer att tro på Daniel som sa att dom var super goda. Tänk att en dag få ha ett litet hus med ett grönsaksland. Vore inga fel. Nä det vill jag ha, eller jag måste. En trädgård. Vår egna. 





Ingen vidare uppdatering

Dagarna flyger förbi. Vi badar lite här och badar lite där. Igår i sottern där Fille hitta sin soulie Wille, så söta tillsammans. Idag i Gustavsvik, mindre badsugen lilleman men nöjd ändå med hela munnen full med vattenmelon och en My little ponny att rycka i håret. Ljuva sommar. 30 grader varmt och hela familjen är lediga samtidigt. Härligt. 







Knytis med goda vänner

Idag var vi hemma hos goda vänner och grillade. En alldeles perfekt sommarkväll förutom för lillkillen aiden som var lite krasslig i tre dagars febern, men tillräckligt pigg för att leka så han verkade rätt nöjd ändå. Håller fingrar och tår nu för att lilleman inte blivit smittad. Men Filip är lite liten för att leka med två åringen än så dom har inte ens petat på varann så kanske kan det gått vägen ändå. Hur som så hade vi knytis middag. Det bjöds på bland annat persisk gryta med ris, lax, tzatziki, grillat, vitlöksbröd och färskpotatis. Jag hade gjort en kall sås till kycklingen på färskost, soltorkade tomater, crème fraishe och turkisk yoghurt. Supergott faktiskt så den blandningen kan jag varmt rekommendera. Avslutningsvis blev det jordgubbar och glass. Filip testade att bita lite på caspian så fort han fick en chans. Måste väl testköra nya bissingen tyckte han väl. Nu har han tre små gaddar. Två nere och en däruppe som tittade fram i förra veckan på semestern. 





Promenadavstånd till badhuset

Två dagar i rad har vi nu nyttjat våra årskort på Gustavsvik. Det har vart sådär behagligt varmt med dryga 20 grader och lite smånolnigt. Haft sällskap av våra underbara grannar och deras små. Packat med oss picknick och låtit timmarna flyga förbi. När bebis har slumrat sött i vagnen så har vi passat på att sola. Idag fick lilleman bada i småbarnspoolen inne i upplevelsebadet vilket var väldans uppskattat. Han älskar verkligen att bada. Vi var sådär fånigt matchade med tuffa badkläder i zebra mönster båda två. Goa unge jisses vad mycket glädje du skänker oss. 





Grannens lilla tjej Clara-Belle posade så fint så i sin tjusiga bikini för en gångs skull. Brukar inte vara alldeles lätt att få det lilla yrvädret att fastna på bild annars ;) 

Inte så jobbigt som man tror

Det här med att röra på fläsket är bara jobbigt att ta sig för. Så fort man bestämt sig och klätt på sig träningskläder så är den där lata känslan förbi, iallafall för mig. När man väl är på g så sprudlar oftast energin och väl påväg hem är man sådär fasligt nöjd. Imorse gav jag mig katten på en morgontur. Då det blir skapligt varmt på dagen nu så var det bara att ge sig iväg direkt innan frukost för att undvika värsta värmeslaget. Har en runda som jag brukar promenera. Men nu lämnade jag grabbarna och vagnen hemma då pappan i familjen har semester och tog på mig springskorna istället. Fasen så tungt det är när man inte sprungit på ett tag. Flåset är inte alls vad det borde. Men jag satte små mål hela vägen. Sprang dit för att sedan gå en bit innan jag sprang en bit till. Nästa gång blir det liiite mer spring i bena än denna gång. Plockade en bukett med ängsblommor när jag var klar påvägen hem. Denna årstid alltså. Älskar den. Att plocka in blommor från naturen är bara för härligt.







Några små fynd från Kreta

Blev lite små shopping på Kreta. Karlarna puttade vagn medan jag och Sussi rände runt i affärerna. Mest nöjd är jag nog över mitt fynd som jag hittade i en liten butik inne i en gränd i Chania. En strandväska för 12€ som jag fullkomligt förälskade mig i. Hittade knappt något alls till lilleman men blev iallafall en Batman t-shirt och en skallra. Brukar ibland irritera mig över att jag inte äger en endaste keps när håret ser ut som fuck när man bara ska till affären eller ut på en powerwalk, så nu gjorde jag slag i den saken och införskaffade en. En söt burk med olivolja kändes lite givet sådär när man är i Grekland, dock så avskyr jag det och använder bara rapsolja. Men sambon gillart och jag tyckte burken var fin. Sen blev det en yttepytteskål som jag tänkt ha flingsalt i.



Sol vind och vatten

Snart är vi hemma igen. Vår vecka här på Kreta har gått rasande fort. Haft otroligt tur med vädret. Trots dryga 30 graders värme med typ noll
moln i sikte de flesta dagarna, så har det ändå vart behagligt då vinden svalkat skönt. Lilleman har charmat dom allra flesta och vart på ett strålande humör största delen av veckan. Vi har verkligen haft tur. Har hört andra småttingar här på hotellet som inte alls vart lika nöjda med sin semester. 






Självplock jordgubbar

Igår hakade vår lilla familj med ett par vänner till stora mellösa för att plocka jordgubbar. Solen sken och jordgubbarna smakade himmelskt. Fanns flera olika sorter men vi fastnade för den sötaste varianten som hette honey nånting och plockade mest a Tog väl knappt en halvtimma att plocka ihop 6l. Hur trevligt som helst och jag hade lätt kunnat stanna hela eftermiddagen. Men kände inte för att ställa mig och pyssla med att göra sylt osv så fick snällt sluta plocka när korgarna var fulla. Frös in drygt hälften efter att jag rensat dom så har man när man ska göra smoothies eller baka paj. Sen tog jag med ett gäng till gårdagens tjejkväll och resten åt D upp. Kommer absolut göra om den utflykten. Ser framför mig när lilleman är så stor att han kutar runt där alldeles knallröd och nersölad av all provsmakning... 









Noll karaktär

Idag hakade vi på grannarna upp på stan. Allt var frid och fröjd. Jag agerade barnvakt en kortis medans det prövades bikinis. Samtliga var jollriga och supernöjda. Ingen shopping på varken sportaffären eller senare i skoaffären för min del. Nädå mitt kort vilade så fint i plånboken. Vi kunde minsann strosa på stan helt gratis. Sådetså. Trevligt ändå. Sen tittade vi in på Lindex. Som att släppa in en nikotin beroende med abstinens i en tobaksaffär. Köpstoppet gällde ju bara den lilla i vår familj, så vi höll oss på damavdelningen med barnavdelningen på säkert avstånd.. Till en början. I sisådär 2min, innan någon i sällskapet (även denne med köpstopp till hennes små) yttrade -men vi går bara och tittar. Likt en tjuv jagad av polisen la vi bena på ryggen och var på den förbjudna avdelningen innan någon hann blinka. 



Slutade med att Filip fyllde på garderoben litegrann ändå... 


RSS 2.0