Syndigt god Helgfrukost


Krabbelurer

1,5dl socker
4,5dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker
2ägg
1,5dl mjölk

Blanda de torra ingredienserna och rör sedan ner äggen och mjölken till en jämn smet. 

Klicka ut smeten till plättstorlek i en medelvarm stekpanna med brynt smör tills de fått fin färg på båda sidorna. 

Servera med sylt och grädde 
Eller med nutella och banan

Många recept råder att man doppar de nystekta krabbelurerna i socker. Men efter att ha smakat både med och utan Sockerdopp så rekommenderar jag det sistnämnda, då de är tillräckligt söta ändå.


We love ECO

Anmälde Filip som testpilot för ellas kitchens nya produkt puffits så han fick en kartong att testa. Små majspuffar som är ett nyttigare alternativ till snacks. Tror att de lanseras lite som ett mellanmål men det vore lite snålt kan jag tycka. Men som snacks så funkar de prima! Filip gillar att sitta och plocka med dessa då han nyss kommit till insikt med att han minsann kan själv istället för att bli matad med sked. Dock så hamnar det mesta fortfrande i knät så att dessa inte kladdar är verkligen en bonus. Smaken verkar vara mumsfilibabba och han hamstrar gladeligen hela kinderna fulla. Puffits är perfekt som fingermat och håller honom sysselsatt när det blir för tråkigt i en kö på stan eller liknande. Eller som sagt som underhållning att plocka med själv då burkmat är för jäkla tråkigt nuförtiden, inte alltid man har tid och lust med en massa äta själv kladd. Men får han plocka med dessa under tiden så håller han sig nöjd så vi samtidigt kan mata med sked. 





Smartare shopping vore att föredra

När jag köper kläder så är det mer ofta än sällan märkta handtvätt. Något störigt. Det blir tyvärr att de ofta ligger kvar i botten av tvättkorgen medans resterande plagg hoppar i plurret både en, två och tre gånger innan det är stackars 30 plaggens tur. Minst sagt träligt när de plaggen såklart hör till favoriterna. Men men så kan det va. Hellre ett gäng irriterande favvoplagg med tröttsam tvättmärkning i min ägo än bara massa tråk plagg. 

Häromdagen köpte jag en kastrull på IKEA, eftersom handtaget pajat på vår mellan storleks kastrull. Den där storleken som används 9 gånger av 10 i det här hushållet. Inte ofta en kastrull är såhär tjusig kvittrade jag helnöjd när just den här åkte i shoppingbagen. Att den inte tål maskindisk fick det helt enkelt vara värt fast det fanns billigare varianter som tålde lite tuffare behandling. Men dom var inte mintgröna med trähandtag. Suck på mig. Men jag ångrar inte mitt beslut. Faktiskt lite roligare att koka potatis osv. i denna skönhet.




Myströjornas årstid

Varje höst så shoppar jag alltid x antal mysiga tröjor. Efter att ha köpt massa tunna svala plagg och klänningar så känns omväxlingen till stora mjuka tjocka tröjor efterlängtad. Var på lager157 häromdagen och köpte bland annat den här tröjan som jag var nära på att köpa i fler färger bara för att den var sååå mysig. Billig dessutom! Om jag minns rätt så kostade den bara 100kr eller var det 150? Jaja hur som så var det ett riktigt bra pris. 




Den hade man tydligen gjort sig förtjänt utav

Häromdagen så hittade jag en tröja på Lindex som jag ångrade att jag inte köpte så fort jag kom hem. Blev så fasligt förtjust men snålade ur när den kostade 699kr. Nämnde den supertjusiga tröjan med bollar på som jag hittat för min älskling. När jag kom hem efter jobbet igår så hade mina killar vart på stan och köpt en present till Mamsen. Älskade familj, tack snälla ni!






Sömnlös till doften av fågelskit

Idag hade vår lilla minst sagt svårt att komma till ro igen efter att ha blivit väckt ur sin eftermiddagslur, då han oturligt nog somnade i bilen 10min hemifrån. Typiskt! Han totalvägrade att somna om hemma trots att ögonen nästan stod i kors av trötthet. Snäll som jag är så beslutade jag mig för att gå till syster istället för att ta bilen, trots regn och rusk väder. I vagnen brukar nämligen den lilla sussa så gott så. Men såklart inte den här gången. Närå där traskade jag på i skor jag uppenbarligen inte gått in ordentligt, i regnet, med en rygg som kändes som den skulle klyvas på mitten av allt bärandes på 10kg plutte tidigare. Sablarns så sur jag var. Allt störde mig. En skylt bland annat. Nasses cykelverlstad. Va liksom? Kom igen! Vem heter Nasse? Regn kan vara mysigt, om man är inomhus ja! Fy vad äckligt det luktar genom stan och under alla träd. Uppblött fågelskit. En lukt som får en att vilja kaskadspy. Skulle bara fattas att jag halkade på några blöta löv och dratta på ändan så den lilla kunde skratta åt mig också. Men påvägen fick jag en bild skickad på min stackars vän som fått jordens infektion i sitt sår efter den bortopererade visdomstanden. Då var det inte längre så synd om mig. Väl hemma hos syster tog mormor och moster hand om Filip och fick genast honom och mig på bra humör igen. Dessutom bjöds det på kvällsmat. Panerad fisk, kokt potatis och remoulad sås. 






Lite som klen hushållsost

Blev skapligt förväntansfull när jag såg dom tre nyheterna från OLW. Ostsnacks med smak av italiensk lagrad, amerikansk cheddar eller fransk dessertost. Vi brukar annars köpa cheezballs med jämna mellanrum för dom är lätt godare än vanliga ostbågar då dom är lite starkare. Med hopp om att dessa skulle vara i samma klass så köpte vi en påse med italiensk lagrad. Enligt mig ska ost gärna vara lite stark och brukar därför sällan falla för dom mildare varianterna. Måste tyvärr säga att vi blev ganska besvikna på dom här då de smakade lite som bebis majskrokar, fast med en gnutta ost då. Så njae inge topp poäng från oss iallafall. För smaklösa tyvärr. Inte direkt värt kalorierna. Ska man frossa i onyttigheter så får de gärna smaka bättre än såhär. Försökte vara positiv men efter en näve så fick jag ändå erkänna att de kanske inte var så goda som jag hade hoppats på. Så nej dom här köper vi inte igen. Tur att man hade säkrat upp med godis också, så fredagsmyset inte gick förlorat. 




I jul ska jag äta knäck tills jag spyr

I drygt 2år har jag haft tandställning. Igen! Fick nämligen böka med det ett par år i yngre dagar också men resultatet gick i stöpet när visdomständerna krävde sin plats. När jag fick erbjudandet om räls i 17års åldern så var jag dum nog att tacka nej (läs grina nääääääääj). Då hade det vart helt gratis, men där och då tyckte jag att det var värt att låta det se ut som om någon kastat in tänderna i käften på mig bara jag slapp. Men när åren gick så brottades mina framtänder mer och mer,  tills den ena hoppade en bra bit framför den andra. Jag var väl 27 när jag tog beslutet att det var bättre sent än aldrig och tog kontakt med tandregleringen. Kosta vad det kosta vill. Jag tänker minsann vilja le på korten den dagen jag gifter mig. Det var min morot. Valde en mindre synlig variant i porslin istället för stålvarianten, men ingen med synen i behåll har för den sakens skull undgått att jag haft räls. Först och främst drogs det ut fyra tänder innan rälsen i överkäken sattes på plats. På något sätt så är jag ändå glad för att jag avvaktade med detta till vuxen ålder. Tror jag hade tyckt det var alldeles för jobbigt där i tonåren. Nu har jag faktiskt vart ganska obrydd. Synd på knäcken vid jul och bökigt att komma åt och borsta ordentligt samt irriterat tandkött. Men har inte hållt för munnen och försökt dölja den eller fått en massa dumma kommentarer. MEN Iförrgår var dagen D äntligen här. BYE BYE miss braceface!! Så otroligt skönt. Det var värt varenda krona och mer än så. Ikväll firar jag med seg kola. Inte för att det är favvo godiset utan enbart för att jag kan. Sådetså. Trevlig helg! 



Plötsligt händer det

Inatt sov vår älskade son för första gången heeeeela natten utan ett enda uppvak!! Han som alltid vaknar för att äta efter några timmar och sedan oftast minst en gång till tidig morgon då han behöver nappen för att somna om. Dryga 11 månader gammal så hände det. Nu håller vi tummarna för fler sådana nätter. Heja Filip, mamma och pappa är såååå tacksamma. Det var en väldigt fin gest. Att jag vaknade x antal gånger av gammal vana/oro är faktiskt inte ditt fel. Men varje gång jag var inne och tittade till liten så låg han där och sussade så sött så. Ända från klockan 20:00-06:30. Dessutom har han två dagar i rad sovit 1h & 45min på eftermiddagen. Så skönt för både oss och lilleman om sömnen kunde komma tillrätta. Han blir såklart mycket gladare sin vakna tid om han är ordentligt utvilad så han orkar leka och busa så mycket som han vill. 




Husmor Louise yupp yupp

För ett tag sen så var jag och grannen och pallade äpplen hos hennes svärisar. Fast nu ljög jag, så busiga var vi faktiskt inte utan hade faktiskt fått lov att plocka hur mycket vi ville. De hade otroligt mycket äpplen av fyra olika sorter. 

Jag har snart tagit tillvara på de flesta genom att koka äppelmos till lilleman, bakat en kaka samt torkat ett gäng som är tänkt att ha i müsli. Blir nog ett par pajer på de sista äpplena här i dagarna innan de hinner bli dåliga. Lagom stolt över hur duktig jag vart. Trodde nästan jag tagit mig vatten över huvudet när jag kom hem och insåg hur många jag faktiskt plockat när jag väl la upp dom ur påsarna. Kändes sjukt onödigt om jag skulle behöva kasta, så är ganska nöjd över att så inte blev fallet.









LCHF shopping

Var på marknad idag. Tänkte börja vårt nya hälsosamma liv idag. 




Not! Tänk om det var tvärtom. Att man blev smalare för varje liten kolhydrat man tryckte i sig i kombination med fett och socker. Skulle tyna bort då ;)

Säg hej till fröken aparm

Inte för att jag är någon yttepytte person men storlek M/L brukar absolut inte vara för litet. Hade beställt en jacka från H&M som jag blev sådär fasligt "måste ha" förtjust i, så som man kan bli ibland. Den såg bara så väldigt mysig ut, vore kanon nu i höst. Lätt att både klä upp eller ner beroende på tillfälle. När den väl anländer efter flera veckors väntan så är den på tok för kort i ärmarna. Suck. Inte första gången jag har det problemet. Men kom igen en M/L borde väl vara stor på alla håll å kanter? Morr. Tänkte att äsch jag tar en stor storlek. Det kvittar om den är lite för stor, bara den inte blir för kort i ärmarna. Den ska ändå vara oversize så det blir nog bra.




Tji fick jag. Nog för att jag verkligen gillade den men inte såpass så att jag kapar ett par centimetrar arm liksom. 

Sneaky bastard

Både igår och idag har jag lyckats lura med mig min kära sambo på loppis. Stackars krake han som var så nöjd med att han sluppit undan alla dessa år. Igår hette det "ska vi inte ta en powerwalk i fina vädret" och dra på trissor, helt plötsligt hamnade vi på en stor kvartersloppis. -Nästan så man kunde tro att du planerat det här, u Sneaky bastard! muttrade karln. Njäää tror du? Mjehehehe. Därifrån gick vi dock lottlösa plus att Filip till råga på allt tappade sin kompis Elmo. Men efter en efterlysning på Facebook så fick vi hämta en ny hemma hos en familj i adolfsberg idag. Åh underbara människor det finns. Köpte en chokladkaka som tack iallafall då hon inte ville ha betalt för den. Idag så hette det "kan vi inte åka till stora holmen, leka och äta lunch på en filt i solen" sagt och gjort. Där shoppade Filip 3 plagg för 100kr och fick även åka lilleputtetåget med pappsen. En fantastisk förmiddag. Ikväll kommer mamma och syster med familj hit på tacos, kalasbra avslutning på den här helgen. 





Klappa händerna mitt i natten om du kan

Tji fick jag. Tyckte det var så sött när Filip i början av veckan börjat med att klappa händerna. Han ser liksom så fånigt nöjd ut över sitt nyupptäckta lilla trick att man inte kan annat än att le från öra till öra. Stolt som bara den skickade jag en video på bedriften till pappsen. Varpå han genast kallade det hela sin förtjänst. De hade tydligen övat massor. Nåja absolut du får den, för snarare ditt fel med tanke på natten som vart. För då skulle lilleman minsann prompt upp ur sängen mitt i natten. Försökte lägga honom gång på gång men tröttheten tog över och jag gav upp, la honom tillslut i vår säng. Varpå han svinnöjd snurrade runt som en vilde utan någon som helst tanke på att sova. Så fort han fick chansen så skulle han absolut sitta upp och klappa händerna, detta mellan 2:30-4:00 för att sedan ligga och fisa mig i nyllet. Kul kille. Hoppas ni sovit gott?



Idag blir det nog x antal koppar kaffe 

Att vara ute i god tid

Dröjer nog innan lillemans ryggsäckar kommer till användning men nu är han kittad när den dagen kommer. Han fick en klassisk svart minikånken i namngivningspresent av snälla Heléne. Vilket han (läs mamman) önskat sig så länge han funnits. Nyligen fick jag syn på Elodie details nya kollektion av MINI backpacks. Kunde helt enkelt inte låta bli att köpa en i mönstret Graphic grace. Å nu senast såg jag en riktig retro goding på butik glad. Har nog fått dille på mini ryggor till Fille :o 
Men nog får väl vara nog. Kanske en gul eller röd sådan i 1 års present kanske? Haha 
Nä nu får jag ge mig! 








Fnittrigt värre

Baren eller kanske rättare sagt restaurangen på hörnet vid Stortorget, Stora Örebro har sällan lediga bord vilket ofta leder till att iallafall jag utesluter det valet när man är på jakt efter ett bra mat eller drink ställe. 

Men i fredags var vi ute i god tid. La beslag på ett fönsterbord bredvid baren redan kl 18 för lite mat och drinkar med mina goda vänner Maria, Sofia och Pernilla. Det blev både en, två och tre (ok fyra!) drinkar efter maten. Det är verkligen rätt ställe att ha drinkhäng på, mmmmm supersmarriga varenda en. Men vi satt och smutta på dom lääääänge så huvudvärken höll sig tack och lov borta dagen därpå. Ända fram till midnatt satt vi där och fnittra innan vi gav upp vårt bord till dom närmaste barhängarnas glädje. En toppenkväll.








RSS 2.0