Grönt är skönt

Brummade iväg till Blomsterlandet i jakt på en helgblomma i eftermiddags. Denna gång blev det en bukett lila tulpaner. Påväg mot kassan hoppade en del andra växter ner i korgen och vem är jag att säga nej? Klart dom fick följa med hem eftersom dom visat sådant mod med sina riskfyllda antilophopp, från hyllorna mot korgen. Friskt vågat hälften vunnet som sagt. 








Kalasbra kalasmat

Idag har vi vart hemma hos min pappa och firat hans födelsedag. Han är en hejare på att laga mat. Det bjöds på beef Wellington och crème bruleé, inte illa pinkat! Inte direkt soppa som det enligt tradition ska vara på torsdagar. "På torsdag äts det ärtsoppa" ni vet? Heldum idé hur som. Ärtsoppa har jag helt ärligt aldrig ätit vad jag kan minnas. Nog om det. Vi åt som sagt kalasmat idag. Riktigt mysig kväll med nära och kära. Älskar dig så väldigt mycket pappa! Du har verkligen ett hjärta av guld och jag är så lyckligt lottad att jag är just din dotter. 
Tack för ikväll det var minst sagt kalas trevligt!







Boktips

Tittar precis på efter 10 med Malou. Dom tipsade om boken Livbåten. Verkar vara en riktigt intressant bok som väcker mycket frågor angående moral. Hur långt kan man gå för att rädda sig själv? Vem ska offra sig för vem? 
Ska minsann se till att läsa den. Är lite dålig på att ta mig tid till att söka efter bra böcker själv. Men om jag får det serverat så läser jag gärna. Någon som sitter inne på något bra boktips? Gärna baserade på en sann historia eller självbiografier. 




Rund vas

Jag brukar unna mig en bukett snittblommor i veckosluten. Tycker det är ett mysigt slut på veckan att köpa sig en helgblomma. Har en uppsjö med glasvaser men ingen som är speciellt tjusig i sig. Har letat lite här och där på olika hemsidor men fastnade tillslut för en rund från Hemtex, som min kärlek köpte till mig idag. Blommorna från helgen hade inte vissnat ihop än så flyttade över dom i nya vasen samma sekund som vi klev innanför dörren. Är såååå nöjd. Tycker det ska bli lite extra kul att köpa blommor nu till helgen. 




Iphone kläder

Min generösa karl köpte tre tjusiga outfits till min lur för en tid sedan. Den guldiga stassen har jag redan visat upp. Men idag damp nummer tre ner i brevlådan. Så tänkte visa er de båda andra nu. Vet inte om ni som läser brukar byta om på era lurar ofta eller inte. Men om ni gillar att byta lite då och då så är ebay ett hett tips. Finns hur mycket som helst i olika prisklasser. Från bara ett par kronor kan ni hitta riktigt tjusiga utstyrslar. Vill ni hellre ha dyrgripar av speciellt märke så finns det en uppsjö av det utbudet också. 




Lögnare

Lyssnade på ett gäng radiopratare imorse. Kan det vart han Timell och Co?? Eller den där Titti mfl?? Hur som så serverade dom mig dagens lögn. De påstod att det var kladdkakans dag, vilket jag svalde med hull och hår. Valde dock att gå lite utanför ramarna och bakade istället kladdkakemuffins med choklad fyllning. Trots att det inte är lördag så valde jag traditionsenligt att fira denna dag med en nybakt kaloribomb till eftermiddags kaffet. Nåväl får väl piska fetter lite extra på gymmet i veckan tänkte jag. Detta bakverk förtjänar liksom att förtäras på sin alldeles egna dag. Men något kändes fel, var inte längesen jag firade dennes dag va? Å jomenvisst serrni efter lite googlande så hade jag svaret. Dagen är den 7/11 och inte alls idag. Tack för den lögnen. Mitt sexpack till magmuskler skulle vinna vilken kurragömma lek som helst. Typiskt.








Jag och alla pensionärer

Inte bara på gymmet som jag huserar samma klockslag som pensionärerna. Utan även på ICA. Det är ganska logiskt när man tänker efter. Jag är hemma på heltid precis som dom. Klart vi väljer förmiddagarna då vanliga dödliga är på jobbet. Mycket mer harmoniskt så. Idag tog jag bilen innan 9 och åkte iväg till MAXI. Lämnade Lilleman hemma med pappsen så att jag kunde strosa runt i godan ro. Spenderade lätt över en timme med att kika runt. Var på jakt efter lite annat än det vanliga. Lätt att det blir samma gamla visa annars matmässigt när man har lite bråttom.


Vi äter en del bulgur hemma men inte couscous så det är lite nytt för oss


Ska testa att panera kyckling med detta någon dag, vet att syrran gjort det och att det blev succé då, så hoppas jag lyckas lika bra.


Hittade även ett par såser osv som vi inte provat förut. 

Omväxling förnöjer som man säger.
Om någon har ett bra middagstips så får ni gladeligen dela med er bland kommentarerna! 
Recept med örter såsom timjan, rosmarin och liknande undanbedes. 

Tack på förhand 
Med vänlig hälsning, hon som snöat in sig på "same old same old" 

Istället för fikabröd

För ett par dagar sen var jag hemma hos Rebecka och fikade. Vi hade kommit överens om att slopa onyttigt fikabröd. Istället hade hon dukat upp så fint med massa frukt, chaité och hallonvatten. Gott gott utan massa kalorier, det gillas! 





Hennes katt Edith var minst sagt tveksam angående Lilleman och var nog hemskt tacksam över att det minsann inte bor några bebisar under hennes tak. 





En serie värd att se

Jag och kärleken brukar kunna ha lite delade meningar om vilka serier som är sevärda. Men nu har vi hittat en vi båda gladeligen glor på precis varenda dag. Plöjde igenom dom två första säsongerna på knappt en vecka så tipselitips! Se Sons of anarchy 






Förvaring i Lillemans rum

Blir en del blått i litens rum precis som i resten av lägenheten här hemma. Innan jul var jag inne på butiken Våra små i jakt på dessa tre lådor från Kids Concept som vart restade hos leverantören ett bra tag. Men nuså hade dom anlänt. 199kr för alla 3. Kommer bli perfekt förvaring för lite smått och gott när liten blir större och leksaks samlingen växer. Just nu har han inga mängder med prylar men gissar på att han precis som en annan kommer pricka för varenda pryl i leksaks katalogen när det vankas önskningar i framtiden. Då kommer mycket förvaring vara A och O för att kunna ha någon ordning överhuvudtaget i hans rum.


Den stora bruna nallen Olle har han fått ärva av mig. Fick den av mammas vän Britta när jag var yttepytteliten. 

Brunch på Clarion Hotell

Idag var jag och min kärlek på Clarion och käkade lunch. Riktigt fint där med mysig bakgrunds musik. Vi hade fått två biljetter till dagens New York tema av hans mamma. Tack snälla!! 
Vi hade bord halv tolv vilket är då brunchen börjar. Perfekt, det nybakade brödet var fortfarande varmt och vi hann precis ta för oss i lugn och ro innan det vällde in folk bakom oss. Mina favoriter var Buffalo wings, majsbröd, pastasallad samt bluecheese dressingen. Daniel påstod att laxen var kanonbra men den var väl halv rå, kallrökt eller nå annat udda så jag hoppade över den. På dessertbordet var vi eniga om att blåbärspajen var godast med brownien på en andra plats. Hade hoppats på amerikanska pannkakor där med nutella men det fanns tyvärr inte. Har aldrig ätit det, så vore kul att testa. 








Hindersmässan

Drog med mig familjen upp på hindersmässan idag. Åt lunch på Rosalis innan vi strosade runt några varv mellan stånden. Köpte superfina vantar, godis och en t-shirt till Lilleman. Kommer vara extra roligt med sådana traditioner när liten blir större och får åka karusell, köpa ballong och kladda ner sig med sockervadd. Minns hur man som liten knatade runt där i overall och hur roligt man tyckte det var. 










Kanderade äpplen verkar väl inte superduper gott direkt men fina är dom. Ser ut som övergödda cakepops typ. 

Gissa vem som läser min blogg?!!!

Jo Lilleman måste läsa bloggen i smyg. Efter gårdagens "tyck synd om mamma inlägg" så fick han dåligt samvete. Han kom då att tänka på citatet "Bit inte den hand som föder dig" ajajaj om han inte passade sig så kunde det i värsta fall bita tillbaka på honom själv. 
Nä bäst att låta morsan sova tänkte han, hon är faktiskt roligare desto piggare hon är den dära lektanten. Så inatt sov han i ett sträck mellan 21-03 WoooooW!! 
Duktig pojke fick han höra när han vaknade. Tror dock inte att jag somnade själv innan 23 och vaknade sen 02:20 och stirrade förvirrat på Lilleman tills han vakna. Helt i chocktillstånd typ. Jomen vad fasen han andas, pjuh! 
Men varför vaknar han inte för? 
Han borde vara jättehungrig nu?! Nämen hjälp han är väl inte sjuk?!?! Kanske ligger där i värsta höga febern, däckad??? Ahhhh
Å sådär låg jag och stressa upp mig själv men ville ändå inte väcka honom. Han kanske också var trött på att inte få sammanhängande sömn. Kanske drömmer gott om pattar med massa olika smaker såsom jordgubb eller vanilj. Han ser ju faktiskt helnöjd ut. 
Men då kl 3 vakna han!! Yey, finally! matdags för att sen sova 2h till innan mat och sen ytterligare en skvätt sömn. 6:30 fick det vara morgon tyckte han. Känner mig sjukt nog mycket piggare än på läääänge.
Nu mot gymmet!!! Tjoho för halsontet är borta. Lite sömn botar det mesta. 




Trolleri trollera

Nu sover du hela natten varje dag!
Nä men skämt och sido skulle jag få tre önskningar just nu så skulle en av dom innefatta hela nätter med sömn. För tillfället vaknar den lilla i familjen varannan timme hela natten och tycker att kl 5 borde betyda upp och hoppa för samtliga. Suck. 
Försöker tänka positivt, att det är övergående och att det inte alltid kommer vara såhär. 
Men det är inte lätt just där och då när jag är så trött att jag bara vill spy.  Från att han gnäller till och jag tagit mig upp så är jag rätt less. Några sekunder innan jag fattar vad som händer och vaknar till så känns det som om livet är bra surt. Men när jag får syn på Lilleman som ligger och gapar efter mat så smälter jag. Tur att han är såpass bedårande, räcker med en blick så är vår korta osämja botad. Han förlåter mig för sin kurrande mage samma sekund som jag tar upp honom. Min egna jag vill dö känsla och "snälla håll snattran bebis" tanke försvinner så fort jag ser honom mellan spjälorna när jag väl slagit upp mina blå. När han sen är mätt och belåten så får man en rap som tack för maten. Sedan jollrar han en stund och somnar sedan om nöjd utan krångel. Har förstått att det kan vara mycket värre än såhär så ska väl inte klaga men vore såååå skönt att få lite sammanhängande sömn. Man blir lite korkad av sömnbrist. Häromdagen la jag det som skulle i tvättsäcken i soporna. Smart va? 




Huvudbonader till Lilleman

Insåg för någon vecka sen att vintermössan vår lilla har inte kommer passa vintern ut. Hittade en ny på Åhléns för halva rea priset, dvs 24,50kr. För det priset kunde jag ha överseende med "björnöronen" som jag annars är något skeptisk till. Känns lite som att klä ut Lilleman och tycker själv att det är lite mer fånigt än sött. Nåväl hur som så klär en skönhet i allt så ;p
Letade även efter en overall storlek större men gick bet totalt. Istället hittade jag en keps på H&M för ynka 49kr. Lite svårt att veta nu vad han har för storlek i sommar men chansade på en i strl. 74. Lär ju passa någongång mellan maj-augusti då det borde vara keps säsong.






Smakar skumt

Jag är en såndär irriterande person som pillar och petar med mina apelsiner i en evighet innan jag behagar mumsa i mig dom. Något som går lite fortare än så är att bara skala dom snabbt och sedan tjoffa ner dom i juice centrifugen här hemma. C vitamin från 4 stycken på ett kick! Min hals har bråkat lite så har inte vågat träna nu i veckan då det sista jag vill är att bli värre. Så nu hoppas jag att vitaminerna gör sitt så att jag vaknar utan halsont imorgon. Isåfall ska svettet mitt få gråta mouhahaha



Vet inte hur mycket man kan förlita sig på denna inbillade mirakel kur. Det var liksom blodapelsiner?? Hmmm... 
Lurig färg det blev kan jag tycka. 
Ett minus är skummet som blir, det smakar typiskt nog skumt. 


Gottegris med gott samvete

Dom där amerikanerna brukar kunna sitt snacks tänkte jag när jag slog till på en påse Skittles. Men var såklart tvungen att gardera upp mig utifall att det skulle vara en flopp. Som vanligt så inhandlade jag vårt lördagsgodis på hemmakväll. Det har blivit lite av en tradition. Lördagar äter vi gott gott och myser i soffan. 

Idag gör jag det med extra gott samvete då jag var på gymmet imorse. Som vanligt så var det jag och pensionärerna som hunka loss vid den tiden. Känns fint att få lägga till vikter på en och annan maskin istället för att ta bort efter alla muskelknuttar. Älskar att gymma på förmiddagen då det sällan är mycket folk då. Dessutom är det ett plus att starta dagen med en duktighets känsla, det sätter liksom standarden för resten av dagen. 


Surt, choklad, lakrits och lite segt skum så är mina smaklökar tillfredsställda. 



Det där med att köpa lite lagom med godis har aldrig vart min starka sida. Jag skyller på min mor, hon är lika hopplös. Måste ärvt det där tänket, ska det va så ska det va när det kommer till godis. Har dock inte ärvt hennes godissmak, för den är vedervärdig. Hon köper massa gelégodis som är sådär avskräckande färgglada. Sånt som ser ut som flubber och smakar parfym ni vet? 

Filip shoppar

Oftast så hittar man inte ett skvatt på REA. Men ibland så. Filip hittade en hel del men spenderade bara halva sitt barnbidrag på följande trots att inte allt var på REA, inte dåligt shoppat va?





Filip och pappan hade delade åsikter om kaninmattan men Filip vann den striden så snart pryder den lillens golv.

Mjukisbyxorna har han haft förut fast i andra färger, men dom har han växt ur så nu var det dags för nya. 3 för 99!! Väldigt billiga men samtidigt väldigt bra, så dom kan vi verkligen rekommendera. 

SnålOve

Har bestämt mig för att behålla min Iphone 4S ett tag trots att den nya 5an såklart lockar. För (ta i trä) det är inga fel alls på min lur, inte en spricka inte ett krångel. Fast den nya i guld är bra tjusig ändå.. Men ekonomiska jag köpte en ny guld stass till min gamla trotjänare istället. Fast nä nu ljög jag, var faktiskt mer ekonomisk än så (låter så illa att säga snål). Lät faktiskt pappan i familjen betala för det dessutom. En liten grundkurs i ekonomi till er, den bjuder jag på. Så lätt blir man en spara istället för en slösa. Väntar spänt på ytterligare två outfits till min gamla lur. Även dom har jag snikit till mig i sann Ove Sundberg anda. 




Diy barnlampa

Visade för en tid sedan hur man kunde göra egna små pappersblommor av servetter och kom på nu att jag inte visat vad jag använde dom till. Limmade på nånstans mellan 50-100 stycken på en rislampa till Lillemans rum. Såhär blev resultatet. 




Feber och elände

Vår stackars stackars lilleman vaccinerades som sagt igår. Själva sprutorna gick rätt bra, han grina till en skvätt bara. Men sen verkade det vara bortglömt innan nästa minut slagit. Väl hemma tog han igen sig genom att sova största delen av eftermiddagen. Nattade honom sedan i hans säng vid 20:00 som vanligt. Men vid 23 tiden så vaknade han med feber och var så såå ledsen. Efter 2,5h somnade han om i ca 20min för att sedan vakna med ett tjut igen, så då fick han sova hos oss. Blev iallafall någon timma sömn här och där då medans mamma och pappa klappa och trösta. Natten blev låååång men nu på morgonen så var febern ett minne blott och han verkar nöjd och glad.


Nu vid 3mån väger han 6345g och mäter 63,5cm


Bakat kaka

I förmiddags så tog jag bilen hem till min lillasyster med kakbak i sikte. Vi brukar baka ihop och det är alltid lika trevligt. Vi bakade två olika sorter, men båda vart sega choklad cookies. Den ena med både vit och mörk choklad samt minimarschmallows och den andra med reeses (amerikanskt jornötsgodis). Blev riktigt lyckade båda två. Ska försöka hålla mig ifrån dom då jag äntligen nått min "före Filip vikt" men snart är det helg så då tänker jag minsann unna mig med en eller två! 











Hoppas du ljuger nu!

Berättade för Filip imorse att han skulle få sprutor mot diverse sjukdomar idag. 
-sprutOR?!? Ursäkta vadå?
Illa nog med en. Menar du att jag ska få två?? Hoppas verkligen du ljuger nu mamma muttrade han missnöjt.



Jag kände liksom att det var bättre att vara ärlig så att han hann smälta det istället för att det skulle komma
som en chock sen.
Det visade sig vara en bra plan. Lilleman tog det som en man... Typ iallafall.
Är så stolt över vår lilla prins. Nu är han vaccinerad mot diverse bassilusker. 

Mintgrönt

Påtal om våren så såg jag massa härliga nyheter inne på lagerhaus igår. Mintgrönt är minsann en riktigt riktigt fin färg. Lagerhaus påsar är utmärkta som tvättsäckar och klår IKEA påsarna utseende mässigt alla dagar i veckan. 








 

Mot ljusare tider

Det är redan januari?! Dom här månaderna har gått så fort. Nyss var det höst och snart är det väl vår. Även fast snön ligger tjockt på backen just nu så är det inte många månader kvar till våren. Har frisörtid bokat på salongblonde i februari och blir lite sugen på att färga ännu ljusare då när jag tittar tillbaka på gamla bilder. 





Men jag hinner väl ändra mig tusen gånger tills dess. Fröken velig

Ni känner igen känslan

När någon säger att ni ska blunda och gapa för att sedan gissa vad ni fick smaka på. När man räknat med nå gott gott och så är det typ mat exempelvis? 
När det är så mörkt på bion att du inte ser vilken godisbit du fick tag i, men det som förväntades vara sött är istället surt. Då kan man kanske bli lite smått besviken. När man äter något som man räknat med ska smaka på ett visst sätt sedan smakar på ett annat, det spelar liksom smaklökarna ett spratt. Vet att det finns en kock som lagar massa illusions mat. Det kanske ser ut som en tallrik pasta bolognese men är i själva verket en dessert, är ni med på vad jag menar nu?
Hur som lite så var dagens frukost. Inte super snuskigt, absolut inte. Men inte sjutton smakade det som en riktig bananasplit inte. 




Choklad från gymgrossisten med noll kalorier! Funkar även i kaffet

Minst sagt irriterande

Tänkte att man kanske skulle ha en fotölj i ena hörnet på Lillemans rum. Kan vara praktiskt att ha något att sitta i där när han vaknar på nätterna och ska äta. Kom då på att jag sett en superfin fotölj på Åhléns, så traskade dit igår men den hade tydligen reats ut i julas. Minst sagt irriterande.. Så jakten fortsätter. Kanske någon som råkar ha något bra tips?




Tji fick jag

Senast igår skröt jag lite smått om hur duktigt vår Lilleman sover om nätterna. Sällan han vaknar mer än två gånger per natt nu, ofta bara en. 
(Vill dock lämna sängen sin kl 6).
Detta fick jag minst sagt äta upp nu inatt. Varannan timme har han vaknat utan undantag. Måste dock ge han cred för att han somnar om så fint så fort han ätit och fått ny blöja. Problemet låg mer i att jag knappt hann somna om mellan varven. En halvtimma här och där sen var det dags igen. Hörde mig själv muttra "men mitt lilla monster då" när han vaknade för fjärde gången medans jag pussade honom på kinden. Omöjligt att bli sur på den lilla trots att ögonen tåras av trötthet. Kändes lite lättare att lämna sängen när jag kom på att jag har två nya tidningar som ligger och väntar på mig. Fick bland annat Tidningsprenumerationer av mamsen i julklapp. Mina favoriter dessutom, klår vilka skvallerblaskor som helst. Så nu en kopp kaffe på det här. Godmorgon!! 




Lyxkänsla med enkla medel

Som jag nämnt förut så brukar jag unna mig en bukett snittblommor i slutet på veckan. 
Köper man dom på torsdagen eller fredagen så står dom sig åtminstone över helgen. Iallafall om man köper lite tåligare blommor hos florist och inte på mataffären, där dom tyvärr brukar vara rätt trötta. En av mina favoriter blommor är tulpaner. De står sig nästan en vecka många gånger. Ett tips är att sno en blomma ur buketten och ha i en liten vas i badrummet, tycker det ger lite lyxkänsla. Minns när jag bokade hotell en gång och valet föll på just det hotellet pga. att de skulle finnas färska snittblommor på rummet. (Varför erkänner jag ens det här? Galenskap!)  Det fanns det inte. Fail! Men hotellet var som tur var bra ändå. 





Till Lillemans rum

Den som väntar på något gott... Var inne på butiken Våra Små för någon månad sen i jakt på de blåa Förvaringsboxarna från Kids Concept. De var tyvärr slut för tillfället men personalen var så snäll och skrev upp mig på en lista så de kunde kontakta mig så fort de får in dom igen. Förhoppningsvis nu i Januari. 
Lilleman gillar precis som de flesta bebisar lampor och finner tända sådana väldans faschinerande och jag tror han skulle tycka om denna svamp lampa precis lika mycket som mig, så den ska jag nog klicka hem snarast. 
Sen letar jag febrilt efter en stor mjuk mönstrad matta (denna från Färg & form) men har inte riktigt bestämt mig, så tips mottages gladeligen. Kanske inte en jättedyr sådan då den kommer lekas och med all säkerhet kladdas på en del. 




Väggdekor

Ägnar pinsamt mycket tid att googla barnrums inredning medan lilleman sover. Idag hittade jag bland annat 2 olika väggdekorer hos paxlux.se som är av intresse. Tyvärr så har jag inte jätte bra erfarenheter av väggdekor sen tidigare men med dessa priser så är det klart värt ett försök till. Frågan är bara vilken man ska välja? 



Kanske den första nu och den andra när han blivit nått år eller två? 

Jag är bra pinsam men den bjuder jag på



Har ni sett hungergames? Om inte gör det! Jag och sambon pratade för en tid sedan om i vilken turordning vi skulle dö om vi hade vart där. Vi har väl aldrig varit så eniga om något. Båda pekade ut mig som #1 att dö utan att blinka. Men jag vill gärna påstå att det vore för att jag är så godhjärtat och inte hade kunnat haft ihjäl någon och inte pga att jag är så fruktansvärt otränad.. 

Nåväl på gymmet imorse (en lördag morgon, jag vet?!) så reflekterade jag över kontrasterna inom dessa väggar. 
En kille lunkade mest runt och försökte se upptagen ut för att kunna instagrama en bild samt tjoffa upp en status på Facebook att han var och tränade, vilket han uppenbarligen inte gjorde. Rent krasst så flyttade han mest någon vikt i viktrummet från det ena hörnet till det andra. 
Sen har vi mig som är lite i mitten. En lönnig motionär kan vi kalla den kategorin. Knappast hunkig men gör ändå sitt bästa och börjar svettas pinsamt fort. 

Tillsist står det en supersolad medelålders kvinna med muskler av stål som bara kör med typ noll procent fett på kroppen. Så jäkla tuff, snacka om hård brud. 

Märker efter en stund att hon hade all anledning att fråga mig om jag käkat blängsylta, såsom jag glodde. Pinsam jag är, min mamma har faktiskt lärt mig att inte glo men det föll tydligen i glömska där och då. Kom på mig själv innan den utstirrade kvinnan upptäckte det dock! Eller? För att försäkra mig om att hon inte skulle tycka jag tittat snett (typiskt brudar att ta det negativt) eller undra om hennes byxor spruckit eller liknande så tänkte jag lite shysst slänga ur mig en komplimang när jag gick förbi och ut från viktrummet. Vi tjejer kan gott bli lite snällare mot varandra tänkte jag. Men där tog hjärncellerna slut. Började nervös svettas men hade bestämt mig för att säga nå snällt. Hör sekunden senare mig själv säga "fan vad snygg du är" varpå hon säger tack och jag kunde inte tyda om hon är uppriktigt glad eller bara flinar då hon inte vet hur hon ska tackla det annars. Say what????? Vad hände med typ "du är en riktig inspiration" eller "bra jobbat" "duktig du är" nä jag ska vara creepy och få det att låta som om jag önskar att hon kunde följa med mig in i duschen. Suck. Hoppas verkligen hon tog det på rätt sätt eller att hon åtminstone tar det som en komplimang. Det kanske gjorde hennes dag? Eller så kommer hon gömma sig bakom maskinerna så fort hon ser mig nästa gång. Tanken var god

Memories

Minns det som igår då lillemans första plagg var alldeles för stora. Dom där små byxorna i strl 50 gick upp till bröstet på honom och mössan fick man vika upp för att han skulle kunna se. Tiden går så fort. Imorgon är det 3 månader sen han föddes, vår lilla skatt. Det här lilla skåpet med minnen från första tiden har fått sin plats i hans rum. Änsålänge sover han inne hos oss men det är kul att fixa och dona lite smått i hans rum ändå. För förr eller senare så flyttar han in dit. Men det dröjer tills han inte vaknar så ofta på natten. 




Efter en hel del bläddrande

Damp ner en H&M katalog i brevlådan idag. Hittade dock inte alls lika mycket som jag brukar göra. Men dessa två överdelar fastnade jag för.




Dock så är jag urusel på att skicka tillbaka plaggen även om de inte skulle vara något att ha när jag väl provat dom. Så ska nog ta en titt i butiken istället där man kan prova innan man hivar fram plånboken 

Om lilleman kunde gå

I julklapp fick lilleman jättefina svarta kavat skor av tant Sofia. Hon var smart nog och köpte i strl 19 då han med all säkerhet kommer vara på benen då. Sägs vara bästa lära gå skorna så det var såklart en mycket uppskattad present. Kommer ihåg hur jag shoppade loss på massa söta mini dojjor medans han låg i min mage. Sjukt onödigt och såhär i efterhand nästan skrattretande. Vad ska någon som inte ens kan gå med skor till? Jo jag veeeeet supersött, men nej dom har knappt blivit använda mer än någon gång och då verkligen bara för att jag inte ville ha köpt dom helt i onödan... Kikade precis på H&M's hemsida och hur fina var inte dessa? 



Nästan så man längtar lite tills han börjar gå. Fast nä jag njuter av honom precis så som han är nu. Liten och orörlig som en sköldpadda på rygg. Han får liksom glatt finna sig i att ligga där man placerar honom. Dvs hos mamman sin om jag får välja hihi 

Kvarg tips

Just nu är kvarg minst sagt ett populärt hälsomål. Nyttigt och enkelt till antingen frukost, mellanmål eller dessert. Jämför man med havregrynsgröt som smakar uppblött kartong så är kvarg riktigt smaskigt. Helt naturell är den väl sisådär måste jag erkänna. Men man kan smaksätta den med massa gott gott. Arla har ett par supergoda smaker, men dom är inte direkt så nyttiga som dom skulle kunna vara. Den med äpple och kanel är verkligen god. Men man kan göra sin egen variant. Äppelbitar, kanel och kanske en skvätt äppelmos så har du gjort en snarlik variant, men nyttigare. Nu har jag inte räknat på det men tror även att kopian är billigare än originalet?! 






Passande kaka

Min kära sambo är som jag nämnt förut ett riktigt kakmonster. Han har nämnt fler än en gång att kärleksmums minsann är en klar favorit. Idag på vår 1års förlovningsdag så kändes det inte mer än rätt att baka det till honom. Jovisst är glasyren god men mja inte är det min favorit inte. 


Använde leilas kärleksmums recept med hackad mörk choklad i själva kakan men gjorde en klassisk glasyr baserad på smör, kaffe och florsocker. Kakmonstret är dock inte så förtjust i kokos så fick bli ett gäng med pärlsocker istället. Så nu år frysen full med hans favoritkaka, bakad med kärlek såklart. 4 år har vi hängt ihop nu och jag ser fram emot resten av våra liv tillsammans. Med dig känns livet så enkelt. Kärlek utan trassel. Som att sväva på rosa moln, blir alldeles varm när jag tänker på dig och vilken underbar pappa du är. Du gör mig lycklig. Precis så som kärlek ska vara, okomplicerat. Älskar dig. 

En liten klapp på min egna axel

Imorse var det dags för gympass nummer två detta år. Denna gång fick jag och min vän hjälp av instruktören Dan. Lite genomgång av maskiner och hur vi skulle tänka med antal repetitioner samt set. En del maskiner måste vi avvakta med såhär efter förlossningen, då vi ska vara extra försiktiga med magmusklerna samt bäckenbotten muskulaturen. Känns lite trist då magen är det man vill träna mest av allt just nu.. Men som tur är så är det ett par månader kvar till bikini säsongen. Har hört nånstans att resultaten baseras på 80% mat och 20% träning. Tvärtom klingar dock bättre i mina öron. Tycker det är svårare att avstå god mat och godis än att ta sig iväg till gymmet. Men jag försöker ändå tänka på vad jag äter


Idag bestod lunchen av kalkonsallad med bl.a. Keso, feta och walden farms Ceasar dressing från gymgrossisten. 
Noll kalorier, noll, fett, noll socker, man kan ju undra vad det faktiskt är i? För kors i taket den var otroligt nog god! 

Tiden går fort när man har roligt

I helgen är det redan ett år sedan jag och älskling förlovade oss. Blev överraskad med tapas från min favorit restaurang och dubbla blombuketter igårkväll <3 Min (blivande) man kan! 









Lite extra sött med tanken bakom uppvaktningen. Indigo åt vi på samma kväll som han "popped the question" rosa blommor har alltid vart lite av en grej då jag föredrar det framför röda, de vita tulpanerna just för att han var med när jag blev så besviken för att dom var slut i blomsteraffären till nyår då vitt är typiskt mig, även på blommor.


Nyttigt men gott ändå

Minns när man var yngre och trodde man var super nyttig när man åt sallad fast man hällde på dubbla pyttsar med dressing. Man var sådär lyckligt ovetande om hur onyttigt det faktiskt var. Nu när man vet bättre så slopar jag ofta motvilligt dom goda dressingarna och nöjer mig med vinegrett, som iofs är rätt gott det med. Men om ni som jag tycker om dressing så har jag ett tips. På Gymgrossisten säljer dom dressingar från Walden Farms med noll kalorier. Har hittills bara testat Thousand Island och den är faktiskt riktigt god. 
Dagens lunch bestod av Tonfisk, fullkornsris, keso och som sagt denna dressing. 
Hoppas ceasar dressingen är lika god! 






Nytt år nya vanor

Imorse var det dags för det första träningspasset på gymmet för i år. Har lovat mig själv att styrketräna minst 2ggr i veckan. Sen ska jag varva det med powerwalks samt vattengympa. Såhär efter en graviditet med lite mysmage och allt så är jag mer taggad än någonsin!  Hade även sällskap av min vän Jenny som födde sin son 6v efter mig. Känns toppen att vi ska träna ihop då vi ligger på ungefär samma nivå och har liknande mål med våran träning. Dessutom så är det såklart så mycket roligare att ha sällskap medans man tränar. Inte bara det utan även praktiskt då vi kommer behöva ta med oss dom små när papporna jobbar då vi vill gå på dagtid. Då kan det vara skönt att hjälpas åt om de små kräver uppmärksamhet mellan övningarna. 
Så nu kör vi Beach 2014!! 
Vassen släng dig i väggen för i år får du inte vårt sällskap iallafall. 




Nyårsklorna

På nyår kan man knappast glittra för mycket. Hoppade över att gå all in med glimmande klänning då vi ändå skulle ha ett stillsamt nyår här hemma. 
Men målade ändå naglarna med lite glitter just för känslans skull. 
Jag föredrar allt som oftast silver istället för guld men ville testa något nytt och dra på trissor så trivdes jag rätt bra i det ändå. 





Tack 2013 vi kommer minnas dig med värme

Nyåret firades in med min lilla familj och blivande svärisarna. Sussi lagade heta räkor till förrätt. oxfilé med chevré potatisgratäng och konjaksås till varmrätt. Mumsfillibabba! Att jag aldrig gjort gratäng med chevré i själv?? Ostälskare som jag är! 
I vanlig ordning så spelade vi plump. Jag får dessvärre ta med mig smeknamnet plumpen in i detta år. Tur att det inte är ett lagspel för då skulle jag alltid bli vald sist och få skämmas.
Premiärspelade även vårt nya spel 
Med andra ord som bara legat och dammat dumt nog. Hur kul som helst! Måste bjuda in till spelkvällar oftare!
Sen var det blev dags för desserten som jag gjorde kvällen innan. Toblerone cheescake, mäktig men god! 


Bebisen hade klätt upp sig och verkade kämpa för att inte missa tolvslaget men runt 21 så vann vi nattningskampen


Sen gällde det bara att hålla oss själva vakna också.. Way past our bedtime


Vi lyckades, klockan slog tolv och det skålades i finskumpa som vi fått av pappa Roland när Filip föddes. Tackade för 2013 som föralltid kommer vara det året vi minns med lycka. I januari förlovade vi oss och man trodde lyckan var total. Men i oktober föddes han. Vår lilleman. Då fick jag veta vad sann lycka är. Vi blev en familj.
Det bräcker vi aldrig ❤️ 

Däremot så har många nära och kära haft ett tungt år och jag önskar så att det nya året skänker mer glädje, det förtjänar ni verkligen! 

RSS 2.0