projekt vitrinskåp

Nog för att inredning är ett sant intresse så är då inte att måla detsamma.
Köpte ett vitrinskåp i furu för ett bra tag sedan.
Skamligt att det fortfarande är omålat.
Nu på måndag SKA jag slå slag i saken och göra det!
Inte ett dugg kul men fint kommer det bli.
Tills dess måste jag ha bestämt vilken färg det ska få.
Pastelligt i blått eller grönt?
Grått? Eller vitt som så mycket annat här hemma?
Googlade precis efter lite inspiration och tyvärr blev det inte lättare.
 
 
 
 
 

Ingenting är omöjligt

 
 
Ett av alla samtalsämnen på denna vackra inglasade veranda var diverse boende drömmar.
Vill man bo i stan, på landet, i gammalt eller nytt, bostadsrätt eller hus.
Ska man kanske bo i lägenhet och kompensera med ett torp.
Det sistnämnda lät lite lockande kan jag tycka.
Jag och maria sökte genast efter något charmigt litet ställe på hemnet.
Finns en heeeel del att välja på och då var det bara tal om en sommarstuga?
Hjälp beslutsångest på det.
Tänk den dagen då man lägger sitt allra första bud på något objekt.
Hjälp!
Jag är kräsen så in i bomben och dessvärre inte rik som ett troll.
Här kommer min vill ha lista:
 
Äldre stil
stor lya på minst 100kvm
rymliga rum
öppen planlösning mellan vardagsrum och kök
köksö samt bardisk
vackra fönster i alla rum
fin fasad
maffigt trapphus
Stor uteplats(mot rätt väderstreck)
Helst ett möblerbart badrum med baota bubbelbadkar
Minst två stora klädkammare
Trägolv
Genomgående lägenhet
Hiss
Sovrum mot  den stora lummiga innergården
som är full av blomster, äppelträd och en grillplats i sten.
Inte för varm eller kall lägenhet
Ej lyhörd
diskmaskin
Etage
HÖGT i tak
Eldningsbar Kakelugn
Stuckaturer
Trabalkar
Tvättrum med tvättmaskin, torktumlara OCH torkskåå
Låg hyra
helst gratis
ljus och fräsch utan renoveringsbehov
Har dessutom HÖGA krav på området...
 
 
Jag har hört att man ska drömma stort och att ingenting är omöjligt.
 

så himla plumpt

 
Tror minsann att min otur från igår (se ovan) märkligt har förts över till min blogg.se app. Väldigt vääääldigt frustrerande. Jag är emellanåt en flitig men lat bloggare som ENBART bloggar via min käre kompanjon fånen... Så detta var minst sagt förödande för min stackars pytteblogg. 
Men tills jag löst problemet så ska jag göra mitt bästa för att orka "krångla" via datorn...
 
Midsommardagen spenderades hemma hos svärisarna där det i vanlig ordning bjöds på en superduper middag. Varmrätten bestod av kött med stekta champinjoner, sallad och potatisgratäng sen fick vi pavlovatårta med choklad och massa jordgubbar. Traditionsenligt så spelade vi som under de flesta middagarna kortspelet plump. Lillkillen O vann (för första gången ever?!) medans jag kom sist precis som vanligt... Men denna familj är ju uppväxta med plump vilket inte jag är! Sådetså! Borde få något slags handikapp i dessa turneringar, som man har i golf? ellerhur?
 
 

Njuter i fulla drag

Är hemma hos en barndomskompis på landet. Grillen är igång och cidern är i näven. Här har jag myst många veckor i min barndom och idag är min sambo med och njuter av detta älskade ställe. Sörjde min midsommarskiva någon sekund men tack vare spotify löste det sig och det strömmar massa gamla svenska sommarhits såsom sol, vind å vatten, GES, lilla fågel blå, Ted gärdestad, Uggla mfl. Åhhhhh det här är sommar! Hoppas ni alla har det lika fantastiskt! GLAD MIDSOMMAR


Mr tåflört åker snart på en smocka

Där min trunk till väska stod satte sig mr tåflört i Arboga redan (?) åååå han måste tro att störst går först på benutrymmet. Satans karl. Jag har flyttat mina fossingar trehundratrettioelva gånger. Får snart ett psykbryt. Tur att jag bara jag en kvarts restid kvar. Hade jag hammare och spik skulle jag gladeligen spika fast hans satans fötter som måste lida av överrörlighet!!! Bara under dessa små minuter som jag knåpat ihop mitt arga inlägg har han duttat i mina fossingar minst 10ggr helt seriöst. Suck!!! Nu är jag faktiskt sur på riktigt... Jag hatar förövrigt fötter. Speciellt okända sådana! Fy


En anledning till att lära mig uppskatta rött

Jag är inte något superfan av färgen röd (men börjar lära mig i små doser). Har heller aldrig tyckt om rödvin. Nä fy så läbbigt sånt dricker vuxna bara för att verka sofistikerade (trodde jag seriöst när jag var yngre). Men nu när en själv helt plötsligt fyllt vuxen plus ett år (enligt sj) så kanske det vore på tiden att lära mig sippa på den ljumna drycken som om något ger en blåröda läppar samt en garanterad huvudvärk dagen därpå (beroende på mängden såklart). FÖR det ska tydligen vara sååå gott till kött osv osv jadda jadda. Vuxenpoäng ska plockas.. Tycker faktiskt om sangria vilket iallafall är en liiiiten start. Fick detta rödvin av pappsen förra året bara för att det hade sååå fint namn. Av den bidde det sangria. Men kom igen ett vin med så flådigt namn måste vara drickbart som det är?!


Nä men här kommer pocahontas!

Var något trött imorse och hade en såndär tjusig virvel i bakhuvudet som dock inte fanns någon tid att åtgärda då jag prioriterade att snooza lite för länge. Räddningen blev ett hippieband. När jag traskade förbi busshållsplatserna på resecentrum kl. 8 så var det ett gäng dagdrivare som hade fest i en av dom. Varpå en något glatt berusad herre utbrister -Nämen sedär här kommer pocahontas! Och ler sitt allra största leende. Jag kan tycka att dessa människor är rätt sköna. Förutom pocahontas (som kanske inte var en direkt komplimang) så brukar de häva ur sig en hel del glädjande kommentarer. Oftast är dom snälla, pratglada och rätt harmlösa.


Desorienterad

Sitter nu på tåget mot Stockholm. Ska på pc möte och företagsfest med hippietema! Ska bli hur kul som helst. En sak jag lider av sådana här gånger är mitt lokalsinne. Har ingen känsla alls för åt vilket håll tåget kommer rulla. Satte mig för säkerhetsskull vid ett bord med platser mitt emot OM det skulle visa sig att vi rullar mot andra hållet. Så sjukt illa! Paxade platsen mitt emot med min megatrunk till väska. MEN nu rullar vi och sedär min gissning var rätt haha, köpte mig en Loka hallon och persika på pressbyrån innan avgång och kan nu rekommendera den varmt. Kommer nog på delad första plats med favoriten hallon och citron nam nam!


Det är en regnig sommar vi har!

Kan riktigt höra Ronja Rövardotters röst när hon utbrister "det är en regnig somnar vi har" till Birk Borkason. Härligt glad och inte ett dugg bitter. Önskar att jag kunde vara lika nöjd som hon när det regnar.. Nåväl för att iallafall lindra min negativa inställning till regn så tänkte jag införskaffa mig ett par regnstövlar. Inga klatschigt färggranna med blommor och heller inga schteekiga Hunter gummisar. Nä jag vill baske mig ha ett par skogsgröna, en gammal goding liksom! Jag menar regna kommer det göra, förr eller senare och då ska vuxen Louise vara beredd! Oj vad min praktiska pappa skulle må om han läste detta.


Converse platforms

Det här är ett par skor som mamma (och säkert många andra) skulle säga NEJ LOUISE VILKA FUUUULA! Men det bryr jag mig föga om, dessa SKA jag införskaffa snabbare än snabbast. Måste bara be en god vän om hjälp då jag fattar nada av sidan de finns på. Men den som väntar på något gott.... Så vida de inte hinner ta slut (hemska tanke)!


Man kan undra vad jag lider av

Jag sitter HELT själv här hemma i soffan, dvs. Ingen sambo eller annan fotbollsintresserad människa i min närhet. Men vad gör jag? Jo det ska ni få läsa och häpna. Jag tittar på Sverige-England matchen! Ni som känner mig inser hur skruvat detta är.. Vad hände? Har jag slagit i lillhuvudet mitt månne? En skruv lös helt klart. Nåväl 2-2 men jag tror på vinst!


Retad av en ko

Vareviga (nästan) dag påminns jag minst en gång per dag om ben & jerrys farligt goda (säkert?!) nyheter till glass, men i varenda butik lyser de med sin frånvaro. Finns verkligen mest ingenstans här i pennybridge?!?! Så sjukt Ovärt! Nästan så jag vill fälla en tår, tur att jag inte har PMS för då skulle jag nog gråta floder nästa gång reklamen dyker upp bara för att liksom läskas och retas. Se men inte röra nanananananaaaa kan nästan se lilla kossan räcka ut tungan åt mig. Suck!


Hippiefest med jobbet

Nästa vecka är det dags för årets sommarfest med hela regionen på jobbet! Temat är hippie. Ska bli superkul! Idag fixade jag lite accessoarer i form av ett par runda solglasögon och ett hårband med blommor. Ska även få låna en oldshool 70'tals Levis jeansjacka och ett stort peace halsband av en kompis (TACK) tror jag ska ha en oversized vit tunika med virkade detaljer på mig. Så nu fattas det bara ett par ENKLA (helst bruna) sandaler till det hela..? Någon kompis som har ett par att låna ut kanske?


En saluhall vore inte fy skam

När vi var i Barcelona nu senast så besökte vi en fantastisk saluhall. Vet att det finns liknande runt om i vårt avlånga land. Tyvärr finns det ingen i Örebro.. änsålänge?! Till och med min älskade sambo som INTE älskar att traska runt i mataffärer likt en annan erkände sig besegrad, detta var tydligen något som behagade!


Söndagskväll i dockhuset

Kvällen spenderades i dockhuset med trevligt sällskap och god sallad. Efterrätten bestod som senast av frukt. Fick inte tag i svenska jordgubbar, så väl inne på Ica så höll jag en kort fruktskola för min intresserade elev Rebecka. Dagens ämne berörde ämnet "när är frukten mogen". Att jag däremot får kli i hela munnen av ananas ignorerades då jag glupskt mumsa i mig mer än tänkt. Men det som inte dödar gör dig starkare va?


Två sommarfavoriter

Igårkväll mötte jag upp min fina vän Sandra för en afterwork på satins uteservering. Vi beställde in rosévin och ceasarsallad och pratade i timmar. Vi fick även sällskap av ett par killkompisar samt min kära sambo. Mycket trevlig kväll med både god mat och dryck (beringer, zinfandel) samt trevligt sällskap med många skratt!


Fantastiskt!!

Denna möts jag av varje gång jag hoppar i mina jobbkläder. Nog blir man på bra humör?! En av alla mina fina tjejer på jobbet som satt upp den! Åååå dom är verkligen fantastiska hela bunten. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så bra personal, det underlättar mitt arbete något enormt. Vi är ett team som har roligt ihop, underbart!


Mors dag

Typiskt nog var jag i Barcelona på självaste morsdag, som annars är ett ypperligt tillfälle att umgås med underbara mamma och syster med massa onyttigheter (sådana dagar är som gjorda för att unna dig på). Så det fick bli en tapaskväll ikväll istället följ av SISTA avsnittet ever av desperate housewifes och massa godis! Väldigt mysig kväll med många skratt och lite för mycket gott gott. Dags att krypa i säng nu. Natti natt


Word


Vad vore livet utan dig?

Himla sorgligt måste jag medge. Vi har verkligen vart vänner hela vårat liv. Har delat med och motgångar. Om det fanns något äktenskap inom vän kategorin så skulle jag fria! Rebecka i nöd och lust tager jag dig att dela mitt liv med tills döden skiljer oss åt. Jag älskar dig förevigt. Tack för att du alltid finns där för mig och att du så fint tillägna det fina inlägget i min ära :)


läs hennes blogg nu!!! ni hittar rebecka stranne på kyrkoplan.se


Liljekonvaljer

Brukar försöka köpa mig en helgblomma varje vecka, ett litet extra sätt att unna sig något fint på :) nu är det röddag på onsdag så tyckte att en "helgblomma" vore på sin plats. Den här gången blev det denna vackra lilla bukett!


At the dollhouse

Idag blev det söndagsmys för hela slanten. Köpte sallad på ett pizzahak och en 2l cola sedan begav jag mig hem till bästa Rebecka och hennes två små lurvisar Edith och Elsa. Där var det uppdukat med jordgubbar, melon och mmm massa Marabou! X antal timmar flöt förbi och vi kollade bland annat på en rätt usel film, men oj så trevligt vi hade det. Nu sitter vi i Sandras soffa och gottar oss med chips och dip medans bb finalen visas på tv'n. Slösöndag deluxe ujujuj vad nice! Vi tror Hanna vinner, vad tror ni?


RSS 2.0