Öppna förskolan premiär

Idag mötte vi upp Rebecca och hennes lilla Nova på Ängens familjecentral. Första gången på öppna förskolan för lilleman. Men så orädd och nyfiken han var. Han ålade iväg så fort tillfälle gavs och verkade knappt bry sig om vart mamma höll hus. Knyckte en leksak av en tjej som var några år äldre som väldigt pedagogiskt förklarade att "nädu den hade faktiskt jag" haha. Han fattade såklart noll och ålade vidare och försökte direkt knycka en annan pryl från ett annat stackars ovetande barn. Men det hann trälmorsan sätta stopp för. Hade verkligen en toppen förmiddag. Filip hade så kul så han skippade sin förmiddags lur. Slocknade samma sekund som jag la honom i sängen när vi kom hem. Tiden går fort när man har roligt som man brukar säga. Fantastiskt sällskap och vi håller tummarna för att dom vill umgås med oss igen.  Väldigt roligt att våra små är i nästan precis samma ålder. 


Filip och Nova matchade varandra med randigt! 




Finbesök och gofika

Idag fick vi besök av tand Sofia och hennes brorsbarn. Inge dåligt fikasällskap det inte! Det åts kakor för glatta livet och allt var frid och fröjd. Söta Alva utbrister glatt att det var minsann den godast kakan hon någonsin ätit. Jag ler bredare än bredast och känner mig sådär lagom mallig tills jag får syn på att hon just för tillfället knaprat på en torr köpekaka. Hrm där bjuder man på supersöta små minicupcakes och cheescake fyllda choco muffins. Som en käftsmäll. Sjukt trumpet. Nåväl jag får väl skylla på att dom små liven har outvecklade smaklökar hehe. Fast å andra sidan så var dom lagom imponerade av jordgubbsplantorna och plockade sig glatt några röda bär. Filip måste vart väldans förtjust i flickorna då han var härjade runt på sitt allra bästa humör ända tills dom gick. Då märkte han hur trött han var och somnade på knappt två röda. 












Köpstopp för lilleman

Den lilla i familjen har nog utan tvekan den största garderoben. Idag gick han loss på Lindex. För att inte hänga ut honom för mycket så visar jag bara sommarplaggen han köpte i sin nuvarande storlek. Han gick även loss på storleken större för att kunna rättfärdiga sitt jätteköp med att det med all säkerhet behövs nytt i större storlek till hösten. Nåväl han har säkert rätt tänkte jag, så det var bara att glatt betala. Kan inte gärna vägra honom mat för att han ska stanna i växten. Men nu har han minsann kläder för dom närmaste månaderna. Nu är det köpstopp för herrn. Han spränger nämligen sin budget innan hans lilla bidrag ens kommit in på kontot. Hopplöst med en klädtokig bebis.. 




Klick klick klick. . . .

Råkade surfa in på H&M's hemsida häromveckan. Förödande för plånboken. Tur att de har såpass bra priser ändå. Prislappen hamnade runt 1700kr men då blev det hela 5 plagg till mig, säkert det dubbla till lilleman samt både badlakan och frukost skålar. Inte illa va? För en gångs skull köpte jag inte enbart helsvarta plagg till mig. Det blev en aztek mönstrad kimono, blåmönstrad klänning, ett vitt och ett turkost trikålinne och ett helsvart plagg.. En långärmad klänning med inbrutna spetsdetaljer. Kändes befogat trots att jag har en del svarta klänningen, då den är användbar även när sommaren tar slut. 





Mamma i solen bebis i skuggan

Sitter i skrivande stund och avnjuter en kopp kaffe och en mango Snapple på bästa espressohouse på köpmangatan. Bebis i skuggan och mamman i solen, i väntan på min goda vän Sandra. Kan knappast bli bättre. Var nyss ute på långpromenad som avslutades med att hämta mitt pass på polishuset. Kors i taket så såg jag inte helt vriden ut ändå. Att kalla kortet fint vore att överdriva men ändå jag är nöjd ändå, kunde lätt vart värre då man bara får en chans liksom. Jag är absolut inte bildskön. Blir sällan snygg på kort. Eller så kanske det bara är den bittra sanningen som
speglas. Det är kanske inte bättre än så irl heller haha. Men det skiter jag i! Livet leker å vet ni vad?? Nästa sommar blir jag gift ändå <3
Man ska inte ropa hej innan man kommit över ån men jag är för glad för att hålla mig. Vi har bokat lokal. 


Jag är såå lycklig! 

Kittad bebis inför semester resan

Jag har alltid vart en sån som börjar skriva packlistor samma dag som resan bokas. Oavsett om det sker måååååånader innan avresa. Har man lite av ett kontrollbehov är listor kanon. Å tur var väl det. För jisses vad saker man bör ha med nu när lilleman ska med om man inte vill spendera semestern med att shoppa nödvändigheter såklart. Allt finns säkerligen på plats men skönare att vara förberedd.

Det är framförallt att skydda lilleman mot solens starka strålar som känns högprioriterat förutom andra bekvämligheter.

Efter mycket om och men så hittade vi äntligen en uv dräkt med långa armar OCH långa ben. Vilket var typ mission impossible. Den är i skrivande stund påväg hit från England. Dock i strl 12 månader så den kommer antagligen vara för stor, men bättre det än för liten. Dessutom så var det den eller någon kortärmad historia. Så då fick det bli denna.


Sen har jag köpt en aero moov. Lilleman blir så sjukligt svettig om ryggen när han ska sova i vagnen dom dagar det vart som varmast. Vilket resulterar i en väldigt missnöjd liten en som vaknar pga. Obehag för att han är så varm, trots att han fortfarande är trött. (Ställer självklart vagnen i skuggan men han blir varm om ryggen ändå). Detta är nackdelen med Emmaljunga vagnen som är så ombonad. Kändes sisådär nu när det är närmare 30 grader varmt i Kreta. Vi ska visserligen ha en sval sulky på resan men kändes ändå som ett bra köp. Denna dyna hjälper verkligen då den släpper in luft bakom ryggen så bebis slipper bli skållhet. Perfekt!


Klickade nyss hem ett solskydd/myggnät som bör anlända nu i veckan. Tyget andas vilket är av yttersta vikt så det inte blir en bastu i sulkyn.

Fy farao vilket tråkigt inlägg för er som inte har barn. Men för er som har småttingar, så kanske några av tipsen kan komma till användning. 



En OK stämpel i baken

Imorse var vi på BVC för en liten extra kontroll. Sist oroade dom sig lite över hans ovilja att sätta sig upp. När dom försökte dra upp honom i sittställning så borra han nästan ner huvudet ännu mer i skötbordet. Liksom hängde som en dönick med noll nackmuskler. Vilket dom tyckte var lite underligt. Men idag så ville han minsann visa sig mer samarbetsvillig och han fick massa lovord och en OK stämpel i baken. Yey!! Inga fel på den här grabben sa dom och tyckte han var väldans stark och framåt. Kändes såklart fin fint! Man oroar sig så lätt som första gångs förälder och jämför alldeles för mycket med andra barn man sett i samma ålder. Jag vet att grannpojken försökt sätta sig upp i månader nu fast han är yngre. En annan som kröp innan 7mån. Filip ålar och har precis börjar knalla om man håller honom i händerna nu vid 8mån. Han kan ställa sig på alla fyra men inte en chans att han kan sätta sig från ryggläge. Men vet ni vad det kommer när det kommer. Nu tänker jag sluta nojja över sånt. 

Idag drack vår lilla ersättningstorsk 100ml päron baby dryck ur nappflaska. Stort för någon som hatar all dryck förutom ersättning! Något gnälligt var det, men det gick. Det var på BVC's råd som jag köpte fruktdrycker, då han totalvägrar vatten. Har alltid tänkt att det är bättre att bara vänja sig med vanligt vatten. Men BVC sa att det var bättre med vad som bara han dricker, logiskt iofs. Min förhoppning är att det ska gå att lura i honom denna utspädd med vatten för att på så vis få i honom mer vätska. Visst kan han få dricka ersättning om det är så men den mättar ju vilket påverkar hungern och därmed matintag. Ett annat tips jag fick var bubbelvatten så ska testa det med. Vore såklart en lättnad om vätskeintaget fungerade utan krångel nu inför stundande utlands semester och även den förhoppningsvis varma sköna svenska sommaren vi har framför oss. 




Mössa i slutet av juni??crazy men på morgonen var det bra kyligt... 

Midsommar 2014

Såhär närmare slutet av juni hade jag om jag ska vara ärlig högre tankar om vädret. Nu i midsommar så fick jag som så många andra slopa sommarklänningen till fördel för en varmare mundering. Jag såg ut som en Michelin gubbe i en alldeles för stor tröja. I slutet av kvällen gav jag upp det finaste jag lyckats få på mig. Mina somriga ballerina. Tänkte att lite sommar kanske det var. Men icke. Lånade min väns mans tjocka sockor och la sedan beslag på min blivandes skor till mina fötters stora glädje. Attans så kallt det var. Som ni kanske kan gissa så tänker jag inte bjuda på någon piffig outfit bild från midsommar. 



Den här bilden var en av få som jag knäppte på hela dagen. Den är tagen i Wadköping där pappa och hans Nina bjöd på lunch och som ni ser fin fin tårta. Solen kikade fram litegrann och korta stunder kunde man ändå ta av sig tröjan och sitta i linne.
På eftermiddagen så blev det grillning hemma hos våra kära vänner Angelica och Cenny. Där fick jag äntligen gosa med deras nyaste familjemedlem Juni 3veckor. Åhhhh så gosigt då! Hon somnade sådär rofyllt i min famn som jag knappt minns att vår lilla faktiskt också gjorde. Tiden går sååå fort. Vi hade så trevligt så midsommarklädda eller ej.

Det var en alkoholfri midsommar till ljudet av barnskratt, så ljuvligt på alla sätt och vis. 2 åringarna är för roliga. Man hörde •prutt• varpå någon frågar lillen -nämen, vad var det som lät? Och får svaret -jag nös! Haha jaja vi säger väl så då.

Nästa år har jag lovat jag mig själv att knäppa några kort samt att göra en midsommarkrans till samtliga i familjen. Eller åtminstone köpa om det då ska vara så kallt som det var nu. Lite tråkigt att det föll i glömska i år. Tänkte inte ens tanken att krypa ur filten och ge mig ut på blomjakt och kransbindning. 

Att plantera i vår framtida trädgård

Påväg till mamma idag så gick vi förbi min favorit buske av dem alla, den doftar nämligen himmelskt. Vita enkla blommor som absolut är fina att vila ögonen på, men det är framförallt för att blommorna doftar så ljuvligt som jag blivit förälskad i denna buske. Minns att det luktade precis så i närheten av min väns kolonilott som vi besökte ofta som små. Ljuvliga minnen till ljuvlig doft. Den här busken SKA jag ha i min trädgård den dagen vi flyttar till hus. Tänkte att det var lika bra att lägga upp bilder här i bloggen inför framtiden, för att tro att jag ska minnas exakt hur den ser ut den dagen jag står där i vår nya trädgård är att tro för högt om mig själv. Har dessvärre inget namn på den heller.. Någon som vet vad den heter?





Stadsparken

Igår tog vi vrår pick och pack (jisses vad grejer man släpar på när man har en bebis?!?) och besökte Stadsparken. Min syster och hennes familj kom och sällskapa dom med. Ser fram emot den dagen dom små kusinerna springer runt där och kan plaska runt i poolen tillsammans. Men änsålänge njuter vi av lugnet och bebis goset. Filip lekte i skuggan medan lillkusin skrattade högt och hjärtligt för första gången när hans mamma fånade sig. Vi åt glass, han. Lata oss i solen medans Filip sov i vagnen, tittade på änderna och lekte. På kvällen grillade vi med några vänner. En alldeles perfekt sommardag. 










Helgfrukost med hela familjen samlad

På vardagarna är det bara jag med mitt kaffe som alltid hinner bli kallt medans jag matar lilleman med sin gröt och något som ska likna en smörgås (i minimini bitar) vid frukostbordet. Det är mysigt det med men helgerna är minsann bäst. Idag är det lördag och hela familjen är samlad. Pappan drog iväg och köpte nygräddade baguetter till frukost. Sådär färska att de fortfrande var varma när vi delade dom. Lillen verkade ännu nöjdare än vanligt och snackade en massa obegripligt strunt mellan varje tugga. Så söt så jag dör med sina små riskorn till tänder. Han tuggar verkligen frenetiskt nu när han odlat bissingar och verkar vara lika stolt över dom som mamman. Försöker få honom att dricka vatten till varje mål? vilket han inte är vidare förtjust i. Idag provar vi med blåbärsvatten. Hört att det kanske kan locka dom små vatten vägrarna, men vår lilla verkar inte vidare förtjust för det. 


Taxfree katalogen har kommit!! Inte långt kvar till avresa nu, som vi längtar.

Lyxfrukost i dubbel bemärkelse

Häromveckan så brummade jag och lilleman iväg hem till moster och lillkusin på morgonkvisten. Systeryster var snabb med att erbjuda frukost och då jag vet att hon är en såndär morgon lyxare så tackade jag genast ja till frukost nummer 2 den morgonen. En annan går oftast upp innan tuppen galer. Inte frivilligt men lilleman råkar vara en morgonpigg bebis till kvällsmammans stora förtret. Nog om det men med det sagt så blir det sällan mer än en kaffe då jag oftast är lite av ett kryss vid den omänskliga tiden på dygnet. Så att bli serverad Lyxfrukost sådär på förmiddagen var verkligen inte fyskam. Supergott bröd med ost och marmelad, latte och brämhults juice, nomnomnom! Inte nog med att det kittla dödskönt i kistan så hade jag som sagt sällskap av min fantastiska syster och de båda små. Dessutom så  sov BÅDA bebisarna passande nog. Ja hör och häpna det händer alltför sällan när det ska ätas. Dom små brukar ha en tendens att slå upp sina blå i samma sekund som man slår sig till bords. Men inte denna morgon. Liiiiivet. Lycka. "What a beautiful morning" (lalallala ni vet ace of base låt?!) hon hade även plockat en charmig liten bukett blomster  som får mig att längta lite efter ett hus på landet, där jag ska plocka äpplen i trädgården. För att sedan baka äppelpaj som ska svalna i fönsterkarmen. Hej välkommen tant louise, det är alltså vad jag drömmen är? 




Det var en mysig morgon, ska nog bjuda in mig där igen på frukost i veckan som kommer.

Dagens ris till hår och nagelbandet

Asså urs urk!! Gjorde jordens sämsta ögonfransförlängning här om veckan. Direkt när jag kom hem märkte jag att det fuskats rejält i ögonvråna samt ytterkanterna. Såg as B ut. Så jag ringde och gick tillbaka någon dag senare. Hon tjoffa dit ett par till men nä inte f•n såg det tipp topp ut för det. Alldeles för mycket lim och fransarna satt ihop i klungor. Men lat som man är plus att det inte är aslätt att få barnvakt var och varannan dag så valde jag att skita i det. Tänkte väl att jajja det ser ju ok ut på håll. Jag har ju knappast några fransar att skryta med sen innan så struntsamma. Ehhhh?!? Borde ju ha hört av mig ögonaböj igen men solen sken och det fanns roligare saker än att sitta där igen så jag sköt upp besöket. Men efter drygt en vecka såg det sjukt illa ut!! Låter bilderna tala för sig själv.


När jag då ringde och bad om en akut tid innan helgen så lyckades hon inte ens ta sig tid utan fick en tid idag kl 17. Tack för ingenting tänkte jag och ringde en annan salong. Underbara Joline på Sax and the city kom till undsättning och offrade en stund av sin lunch (hon är alltid fullbokad) till att avlägsna eländet. Fantastiska människa. Nu vågar jag visa mig ute igen utan att skämmas. Tack snälla dagens ros till dig!!! Vi ses snart igen, när du ska göra vad människan på hår och nagelbandet misslyckades med. Ge mig fina långa fransar. Längtar. Måste bara tillägga att jag inte ens erbjöds någon sorts kompensation när jag idag ringde och avbokade min tid på hår och nagelbandet. Ville inte ens låta hon som gjorde förlängningen ta bort den, för så lite litar jag på hennes expertis efter detta missöde därav att jag gick till en annan salong. Som dessutom lyckades klämma in mig tidigare trots att det inte ens var hon som orsakat detta elände. Nåväl nu är jag ändå fri från den såkallade fransförlängningen. Några hundra fattigare och med slitna ledsna fransar som tagit skada. Men med en lärdom rikare. BESÖK ALDRIG MER HÅR OCH NAGELBANDET! 

För att slippa äta müsli ur en kaffekopp eller alternativt handdiska trots diskmaskin

Har länge stört oss på avsaknaden av skålar här hemma. Hade en period då de gick sönder på löpande band. Hux flux så fanns det inte en jäkel inom synhåll när det vankades müsli på mornarna. Nåväl någon enstaka kunde man nog hitta i diskmaskinen men att ställa sig och handdiska i tid och otid var tröttsamt och pajade lite av charmen med diskmaskin. Men nuså köpte jag 3 lika men ändå olika skålar från lagerhaus. Har sett dom på instagram flertal gånger och nu äntligen la jag vantarna på dom. En grå som ni såg i förra inlägget en grön och denna rosa. 49kr styck och det finns även i muggar också för den som likt mig blev förtjust i färgerna och mönstrena. 





Köpt avkoppling

Att döma av rubriken kan någon som alltid drar snuskparaleller tro att jag betalat en glädjeflicka för en mysig stund. Nej nej. Det vore att ta åt sig äran. Pappan i familjen betalade. Alltså för avkopplingen, med andra ord babyvakten! Vilken grej. Jag Ä L S K A R den. Nu kan jag passa på att smita ut på balkongen med stängd (så inga kryp flyger in) när bebis sover, utan att oroa mig för att inte höra när han vaknar. Eller passa på att bada istället för att invänta att Daniel kommer hem. Många gånger sover liten bara en halvtimma åt gången men den halvtimmen är numera ren avkoppling. Innan har jag tjuvkikat på liten mest hela tiden då jag fått för mig att han vaknat. Men nu kan jag gott sitta och njuta i lugn och ro. Om jag bara lyssnar noga i högtalarn så hörs varje andetag. Den är verkligen kanon den där lilla manicken. Philips AVENT, verkligen en pryttel jag kan rekommendera. 


Idag blev det dryga halvtimman i solen med melon och ett glas med iskall lemonad från brämhults mmmmm. Solen tog som bara den, fick en bikinirand på nolltid. Var nog tur att lilleman inte tog ett riktigt sovmaraton, isåfall hade jag kanske bränt mig. 

Min (blivande) man kan

Minstingen förklarade natt innan 19 igår. Det fick vi sota för idag, då lilleman vaknade pigg som en mört 05:30.. Gulp! Pappan gav upp och lämnade sängen runt 6 tiden, men envisa jag låg kvar och klappade och vyssade ända fram till 7 innan jag gav upp och insåg att lillens gäspande bara var ett spel för galleriet. Han tänkte inte alls somna om. Då fick han följa med Min blivande till Coop på nutella jakt. Han skulle minsann ha american pancakes till frukost. Där och då var jag så trött så jag bjöd inte ens på ett uppskattande leende utan tänkte bara fint, traska iväg ni så kan jag sova. Vilket jag gjorde närapå en hel timma till. Ljuuuuuvligt, sen vaknade man till bebisjoller, doften av pannkakor och nybryggt kaffe. Han är så underbar den där! Längtar så tills dagen då han blir min man. Mitt livs kärlek som jag hade turen att springa på den där kvällen för många år sen. Jag har en hemlis btw... Tihi na na na na naaaa 






Längtar efter barfota väder

Tyckte jag hörde meteorologen på Nyhetsmorgon säga att sommaren kommer tillbaka nästa vecka? Hoppas hoppas! Nu har det regnat tillräckligt på ett tag. Den något brunare färgen man lyckades skaffa sig har snart försvunnit helt. Blommorna jag plockade börjar vissna. Filip längtar säkerligen efter att få gunga barfota igen. 




Bilderna är tagna för bara ett par dagar sedan men utanför är himlen så grå så gråååå och att gå ut utan paraply känns alldeles för avlägset. Idag är det marknadsafton sen ska vi grilla hos lillemans farmor och farfar ikväll. Så då får det gärna vara fint väder. 

Ingen dålig förmiddag

Vid tio snåret styrde jag och mina underbara grannar våra barnvagnar mot sörby där det var gatuloppis. Det var perfekt väder, drygt tjugo grader varmt med strålande sol. Har äntligen lärt mig att vara selektiv med mina loppis inköp efter x antal oanvända fynd, så hittade inte speciellt mycket denna gång men gick ändå därifrån helnöjd. En familj hade dukat upp korv med bröd, massvis med fikabröd, kaffe och annan dryck till riktiga kanonpriser. Dessutom hade dom ställt iordning en kanonfin uteservering på gräsmattan med plats för både stora och små. Hur mysigt som helst så vi passade på att slå oss ner med varsin kopp kaffe när det var dags för minstingarnas lunch.









RSS 2.0