När hemmet liknar en bastu

Under dygnets varmaste timmar flyr vi fältet. Att vara inomhus här hemma är bara för träligt. Man ska väl inte klaga då sommaren är alldeles för kort och vintern för lång här i vårt avlånga land. Men kan inte låta bli att lida lite med lilleman som inte förstår bättre än att yra runt här i samma höga tempo som vanligt. Vår lilla orkan. Han blir toksvett smågnällig och vill krypa upp nära nära för att tröstas när han tycker det blir jobbigt med värmen, men med kroppskontakt blir han om möjligt ännu varmare. Stackars. Ute i skuggan på en filt så fläktar det oftast lite ändå. Annars så sitter han oftast helnöjd och stilla när man puttar runt honom i vagnen oavsett destination. Så något av dessa alternativ (såvida vi inte är och badar) ägnar vi dagens varmaste timmar åt. Idag tog vår lilla familj bilen till Nora där det förutom vagnputtning blev kaffe med dopp tillsammans med moster och kusin. Strosade även runt lite i både diverse handel, antikbodar och någon barnaffär. Att åka hem till bastun lockade inte alls efteråt så vi åkte bara hem en snabbis, packa kylväskan för att sedan ge oss iväg för att grilla med mosters familj och mormor på deras innergård. Villen härlig dag. Repeat på den tack! 
Lite tur att lägenheten är obehagligt varm ändå. Annars hade man kanske inte fått arslet ur och tagit så bra tillvara på denna härliga dag. Då hade jag nog satt upp tavlor och fortsatt pyssla här hemma. Nog så behövligt men vad sjuttsingen. 
Vi har ändå städa samtliga garderober, organiserat de nya byråerna, fått upp en barngrind till vardagsrummet och tvättat en maskin idag. Klart godkänt med tanke på dom få timmarna vi tillbringat hemma idag. Tavlorna tar vi imorgon. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0