Sicken besvikelse

Igår var jag sådär fasligt huslig och gjorde sisådär 10 matlådor samt barnmat till lilleman och frös in. Idag var det lite som om matlagnings kraften tagit slut och kvällsmaten fick bli något halvfabrikat tjosan, vilket vi annars nästan aldrig äter. Fick nämligen syn på något såkallat kyckling kebab i frysdisken igår och tänkte att det kunde vara värt att testa. Ibland finns helt enkelt inte matlagnings lusten där. Stekte upp ett par kyckling bitar (som såg ut som mörkbruna chicken nuggets) gjorde en sallad och serverade med ajvar, turkisk yoghurt och pitabröd. Men urk vad läbbig kycklingen var. Smakade lite som den billigaste sorten av färdiga hamburgare man kan hitta i frysdisken, fast kyckling då. Ihoppressat smaklöst knepigt kött med såndär läskig gummi konsistens. Aldrig någonsin det igen. Nej nej får helt enkelt steka upp kyckling filéer, skiva upp och frysa in så man har till lata dagar. 
Kunde inte låta bli att dessutom bli smått irriterad på kuppen. Köper ALLTID svenskt kött då det känns som en smärre garanti på att djuren ändå haft det bättre än vissa stackare i exempelvis Danmark.
Men kom igen guldfågeln. 
"Att våra kycklingar dessutom har växt upp på fria ytor och fått rent foder och rent vatten, är bara det värt en medalj"
Så jäkla plumpt formulerat. Borde väl ändå vara en självklarhet?! Krävs lite mer än så innan ni får en klapp på axeln av mig iallafall. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0