Miniportioner till miniperson

Nybörjar morsan har läst sig till att man kan börja med smakportioner när bebisen är 4 månader om den visar intresse för mat då familjen äter. Men man kan lika gärna vänta tills 6 månader. Fast i vårt fall så rycker lillen i tallrikar om han får tillfälle och igår tog han ett stadigt grepp om mammans paj (den var kall och jag var färdig så oroa er inte inga brännskador på liten hand). Den fick sedan försiktigt men bestämt bändas ur lillens grepp. 

Filip blev 4 månader nu den 11e så vi har precis börjat låta honom provsmaka. Änsålänge är det bara en knivsudd då och då för att upptäcka nya smaker. Så det är inga haklappar och hela faderullan ännu utan som sagt bara något kryddmått här och där. 

Häromdagen kokade jag potatis och morötter i osaltat vatten som sig bör. Sen pureéades det hela och frystes in i små smakportioner. Skönt att ha så man kan plocka fram om han är vaken och vill vara med när vi äter. 

Potatis verkar inte vara någon superfavorit. Morot är även det skeptiskt men inte osmakligt. Köpte även en mangopuré på burk märkt 4mån. Ring socialen, burkmat borde vara olagligt kommentarer undanbedes. Det var hur som inte alls otäckt utan tvärtom riktigt gott gott. Våran lilla Gottegris. Men det är väl inte ett dugg konstigt då bröstmjölk sägs vara sött så är väl den söta smaken inte lika främmande. 


Kommentarer
Postat av: Morsan

Hej hej!
Alla mina barn har fått börja smaka vid 4 månader :) Först endast gröt för att vänja sig med en annan koncistens än mjölk/ersättning, dock rätt smaklöst för att de ska vänja sig. Desto mer sugna det blir på att äta något annat än flytande så har jag tillsatt olika smaker. Vid 6-månaders ålder har de ätit något mål med "mat". Det är en metod som verkligen uppskattats av både barnen och oss föräldrar.

Alla gör olika, så här gjorde vi :)

Och burkmat är väldigt väldigt smidigt!

2014-02-24 @ 11:52:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0